marko ima krvavu bjeonjaču ,onako roza u kutu desnog oka
pa ja ću poludit![]()
marko ima krvavu bjeonjaču ,onako roza u kutu desnog oka
pa ja ću poludit![]()
mamma san prvotno napisa
E, pa o tome i je riječ - oni nikad ne znaju hoće li netko tko nije alergičan razviti reakciju, pa jako paze.NanoiBeba prvotno napisa
Maria, sve će biti u redu. Fioni je tako bilo kad je bila jako prehlađena. Što kaže vaša pedijatrica?
nismo išli, ići ćemo sutra![]()
sad kad sam se vraćala iz škole ,prošla sam kraj ordinacije- pacijenti stoje vani, a radim i popodne tako da ne znam kako bi stigli
ići ćemo sutra ujutro
andrej je taj put izgledao kao kronični alkić, potpuno crvene oči + krmelji + suze koje su stalno curile.
ma, nemam ja pojma što je marku, samo kažem da ne mora biti alergija. idete pedici?
idemo sutra, a što je taj put bilo Andreju ?
a niš - viroza ilitiga prehlada, uobičajena vrtićka boljka.
Maria, ne znam kaj da ti napišem.
Nadam se da će Marko, uskoro ozdraviti...i pusa pametnom dečku
![]()
ja sam si već zabrijala da mu oko odumire jer su žilice izražene pa da dovode kisik rožnici
a možda nije niš
sutra idem kod pedijatra
Maria, i A. je imala krvavo oko prekjučer, malo prehlade, uhvati ih malo vjetar, počne svrbiti, oni krenu trljati ...i eto ga. Proći će sigurno.
ma, luda sam znam![]()
što sam starija sve sam svjesnija da mi je on jedino dijete koje ću roditi ( sam rodila )
pa imam ovakve prebačaje
Meni je zlo od cica, mrzim ih, istinski! Opet zastoj, svaki tjedan jedan, evo razbijam pola cice od noćas. Bradavice raskupusane, bole za poludit, na jednoj velika vodena krastica. A dijete povuče dvaput, pregrize i plače, vrišti, otima se...i tako već puna TRI SATA. Sad je iskapila bočicu i zaspala. Dosta mi je svega!![]()
čokolada![]()
ovdje imaš support team superdojilica i vjerujem da će ti cure pomoći
ja ti samo šaljem![]()
![]()
Čokolada, vjeruj mi da te posve razumijem.
Imaš nekog tko ide u Austriju da ti donese LANSINOH? Ili si naruči u onoj ljekarni na Dolcu, stići će ti za par dana.
To je stopostotna lanolinska krema za bradavice - ako ti išta može pomoći, pomoći će ti ona (ali ne očekuj čudo preko noći).
Hvala, imam Purelan, to je isto čisti lanolin i ne mora se ispirati.
Čula sam za Purelan, ali to je nekakav "modificirani" (?) lanolin, dok za Lansinoh tvrde da je "čisti".
Ne bih htjela da ispadne reklama, no meni su u rodilištu naglašavali da ne uzimam nijednu drugu lanolinsku kremu, jer je ova kakti najbolja i najprirodnija. E sad... :?
http://www.lansinoh.co.uk/images/Dow...er_Leaflet.pdf
sanja, purelan je čisti lanolin i jedini koji preporučuje LLLI. zato ga i naše savjetnice preporučuju.
Ovo nisam znala. :? A zašto je jedini kojeg LLL preporučuje, što nedostaje drugim kremama?ms. ivy prvotno napisa
Pitam zato što sam malo čitala komentare korisnica na nekom shopping siteu i mnoge su rekle da su bebe plakale i nisu htjele uzeti dojku namazanu s Purelanom, a ti problemi su nestali kad su prešle na Lansinoh.
Ja se zaista ne razumijem u te kreme, no u Austriji je Lansinoh apsolutna preporuka, jer kažu da je bit u načinu prerade lanolina, koja je kod Lansinoha najprirodnija.
Ajde, please, pitaj, zaista me zanima.ms. ivy prvotno napisa
Nemam ništa protiv Purelana, nisam ga nikad ni probala pa o njemu ne mogu reći ni dobro ni loše, ali svi koji su imali nešto za reći u vezi mog dojenja (a s obzirom na probleme, to je nemali broj ljudi), naglašavali su Lansinoh.
možda je to čisto stvar dostupnosti i koliko se preparat negdje udomaćio. baš me zanima.
Možda, ne znam. I mene zanima.ms. ivy prvotno napisa
Inače, svi su bili prepuni najrazličitijih testera koje su dijelili šakom i kapom, no ipak su uvijek govorili da je taj Lansinoh najbolji. Imam ja doma i drugih krema koje sam si kupila prije poroda, no zbog tih silnih preporuka neke od njih nisam ni otvorila, a neke sam koristila tek povremeno.
Maria, ženo, stvarno si zabrijala...
Vjerojatno je to samo viroza nakalamljena na prethodnu.
Pusa velikoj pametnici!
Čoksa,!
evo, izgleda da je ipak to u pitanju. i jedno i drugo je čisti lanolin, a nisu ni jedini na tržištu. ostalo je, čini se, stvar marketinga.ms. ivy prvotno napisa
iz perspektive dojenja, važno je da se ne mora ispirati prije podoja kako se ne bi dodatno isušivale ionako oštećene bradavice.
Svemoćni marketing. Di god se okreneš - marketing.ms. ivy prvotno napisa
Hvala na informaciji, Ivy.![]()
coksa stvarno mi je zao sto muku mucis s cicama!daj copi neku savjetnicu. budi dosadna. radi se o tebi i tvojoj bebi.
ovo ti je mucenje.
inace cure vidim da vam je pcelica rekla da smo se vidjele, ali vam nije se pohvalila da izgleda fantasticno!!!!!!! Stvarno joj trudnoca odlicno stoji, a cura je pred porod!!!!!!![]()
trudnice svima vam saljem veliku![]()
sanja curke su ti fantasticne. odvalila sam na Fioninu provalu.![]()
Čoksa, nadam se da će problemi sa dojenjem uskoro prestati.![]()
Fiona![]()
Kod nas je etiketa = parketa 8)
Kod mene ništa novo, osim što su mi kontrakcije nešto češće.
Nika i ja smo uživale u prekrsnom danu, a tata nam je zgibao poslovno u Njemačku, sve u nadi da neće morati hitno na avion.
Cure mašem vam!
Pčelice mah mah unaprijed i da ti porod bude iz snova.
Mi za 15min krećemo na dugoočekivani odmor.
svima!
Samo javljam da je Tweety nakon hrpe peripetija (samo jedna je da joj je istekla putovnica) ipak stigla na svoje odredište....![]()
Tweety, super odmor vam želim!![]()
Pčelice, pa ti fakat brojiš sitno! Kako je prošao vikend?
Maria, ima kaj novog s Markom?
Cvrčak, kako ste ti i tvoji dečki?
Čoksa, je l' krenulo dojenje?
Nadam se da ste svi dobro i da ste proveli lijepi vikend. Mi smo danas bili kod mog dede i cure su uživale na prekrasnom, čistom seoskom zraku, dan je bio sunčan i topao, za poželjeti. Ovo je prvi put da pišem da smo bili kod dede, prošli put smo još išli kod dede i bake.
Čudno, ali Fiona uopće nije pitala za baku, a ja joj, moram priznati, još nisam bila spremna samoinicijativno pričati o tome što se dogodilo. Za slučaj da pita imala sam pripremljenu pojednostavljenu priču o smrti, ali nije ništa pitala. Išli su i moji roditelji, pa su malo pričuvali cure dok smo mm i ja otišli na kratko na groblje. One su zaista uživale - trčale su, brale su tratinčice, divile se susjedovim životinjama (svinji s malim prašćićima, kozi s kozlićima, kokama i pijetlovima, purama i puranima, psima i mačkama...), pokušale su se penjati na stabla u voćnjaku, itd. Pri povratku smo brzinski stali u Turbo Limaču i kupili im cipelice za proljeće - Flori Geoxice, a Fioni prekrasne Sketchersice prepune nekakvih šljaštećih svjetlucavih šljokica. Bole oči
, ali nema veze, njoj su najljepše na svijetu. Dijete mi već nosi 28! :shock:
Pusa svima!
Ma to se samo tebi činilo kao hrpa peripetija meni je sve za :LOL:mamma san prvotno napisa
Jedina stvar koja me zbiiiiiiljaaaaaaa izbacila iz takta je da sam 40min čekala u redu za mjenjačnicu u pošti da bi mi ženska kad sam došla na red rekla da mogu samo prodati, ali ne i kupiti devize.
Poooppp..........sam! Boga mi gadno povišenim tonom sam joj rekla da jesu li oni normalniiiiiii iiiii gdje im piše da ne mogu kupiti!!!!!!
Mislim, kaj sam ja jedina koju su tako zeznuli??????? I jedina koja je popiiii..... što je čekala za nešto što ne može obaviti, a na prozorčiću piše jasno i glasno:"MJENJAČNICA"!!!!!.
Ok sad mi je palo na pamet...nije to čak ni loše ispalo, jer da mi u toj pošti nije bilo dosadno, ne bi bez veze čačkala po putovnici i ne bi skužila da je istekla, pa bi ju mirne duše pružila na granici.
Ovako sam sve odradila s osobnom i sve pet.
Kad smo stigli Fran je poludio od sreće!!! Napokon se mogao s mirom bacati, kotrljati, valjati.
Nakon sat vremena boravka u kući, izjavio je da on ne bi išao brzo u Zagreb, da bi on ostao ovdje!!!
Popodne provedeno na snijegu rezultiralo je mažnjavanjem ogromne mesine, brda krumpira i zelene salate.
Klinci koji su ovdje, prekrasni su. Tako otvoreni, zaigrani, veseli-prekrasno.
Eto javih se s par redaka, nadam se da ću nastaviti ovako pozitivnim tonom.
P.S. Izgleda da ću imati vremena za dokoličarenje u punom smislu te riječi, jer je Fran rekao da on može ići sam s trenerom i još jednim malim frajerom![]()
Ja si ne mogu ni zamisliti kako će mi biti, ako stvarno bude tako.
svima
Tweety, uživajte!![]()
Nego - snijeg, treneri, granica... Gdje ste? Slovenija? Italija?
tvit, vidim da si IPAK ponijela laptop, nadam se da si nisi i koji predmet spakirala
![]()
i ja mislim kako uživaju na snijegu, a kad ono tweety tipka.![]()
pčelice ~~~~~~~~~~![]()
baš mi je bilo lijepo ovaj vikend s nekima od najmlađih zepedeića - veseljčicom nevom i dobroćudnim medvjedićem leonom - ajme, kako je to dijete slatko!![]()
misliš da nije??andrea prvotno napisa
![]()
Veli imam SAMO 2 sata posla, a onda neću ništa radit do ponedjeljka...![]()
![]()
Nemreš vjerovat da treba nabija po kompu a vani prekrasno vrijeme... Ja je tjeram van, jer će sutra snijeg i koma vrijeme, a ona samo loooooolaaa.![]()
![]()
pa ne vjerujem![]()
tvit, zacipelarit ćemo te kad se vratiš![]()
Pa ne mogu vjerovati da pričaš o vremenu!!!
Partijanerice jesi li ti to ostarila???:LOOOOOOL::razbac po podu od smijeh:
Samo da javim, kako je Fran ko pravi mali frajer nabadao po ledu u pancericama, prvi put u životu!!! Pez pogovora, bez njurganja.....ja ostala u šoku!
Trener mu je objasnio kako svatko nosi svoje skije, i uzelo dijete skije i nosi!
Što za Mujo što je sto kila![]()
Gledam ja s parkinga kako on to uzbrdo nosi i mislim si da sam ja sad pored njega nosila bi i skije i njega skup s pancericama, kacigom, svim.........a ovako fura on sve i čkomi.
Nevjerojatno mi je koliko se veseli snijegu.
Jutros se probudio u 6:30 i htio van na grudanje, valjanje.....oduševljen je, a ja sam tako sretna zbog toga.
Očekivala sam negodovanje zbog hladnoće, leda, dubokog snijega, ali ništa...jednostavno je oduševljen.
Etooo za sad.
Idem raditi :LOL:
P.S. Sanka ne brini, kupila sam mu podkapu (sinusi, vrat, uši-sve je pokriveno) i stik za mazanje kože. Frend ti je zbrinut po PS-u! Pancerica ga je stiskala na listu, ali je trener sredio stvar. Jel te još kaj brine?![]()
![]()
:lolić:
ma to sam zbooog vaaaas.bez vas nemrem.andrea prvotno napisa
![]()
Ali ne brini, genijalno se osjećam od trena kad smo krenuli.
Sam se ti zahebaj....ne znaš ti kak je to vodit brigu o svemu...tweety prvotno napisa
![]()
tviti :D
strašno mi je drago kaj je Fran oduševljen
i... valjda se vidimo
btw Irmi cijelu aparaturu nosimo ili ja ili mm, njoj trener jednostavno nije nikakav autoritet, ali zato , ajn cvaj draj Bobo.... eee za njega je u stanju cijeli dan biti na -25
čujte, vas dvije!tweety prvotno napisa
![]()
uživam čitati kako fran uživa![]()
nego, brojna zpd ekipo, mamma i ja upravo njurgamo kako je organizacija rođendana postala mišn imposibl i kako bi nam zaista bilo najjednostavnije, najljepše, najlagodnije, najzanimljivije i sve ostalo naj- raštrkati se jedan lijepi vikend po nekoj maksimirskoj livadi - podmladak jurca, puže, cica ovisno o dobi, majke zalegle po dekicama trkeljaju i dijele iće i piće a tateki, je l'te, animiraju i paze da su svi na broju. 8)
tko je za, tko je protiv?
matere mi ti si još jedina koja o meni vodi brigumamma san prvotno napisa
![]()
![]()
ja sam uvijek za partijanu!ALIIIIIIII ja znam koliko Fran uživa u svom danu i jednostavno mu želim priuštiti dan kad je on glavni, njemu i zbog njega dolaze prijatelji koje je on pozvao.puše se samo u njegovu tortu...i tako to.
Kužim kako imamo puno klinaca i kako onda ispadne da su nam svi vikendi zauzeti (mi i radimo ročkas u tjednu da vam ne zeznemo lijepi proljetni vikend).
Ne znam ni sama. Kažem sviđa se meni ideja o partijani. Ne moramo čak ni u Zagrebu, ali nemrem mu uskratiti samo njegov dan.
Trebaš vidjeti kako je natrpao pun tanjur salate kad mu je M.B. rekao da se salata mora jesti. A kad sam ja to rekla, samo minuuuutiiiiicu prije, tako me je laganini odje......zi, da mi nije palo napamet niti uvjeravati ga.mara prvotno napisa
Jedva čekam da stignete!!!
Ja sam za.ms. ivy prvotno napisa
Ovo je ionako druženje!!!
Tweety, pa organizirajte vi Franov rođendan!!![]()
je, tweety, u pravu si i ja obožavam proljeće kad tulumarimo svaki vikend. ali ne znam kamo natrpati toliko zepedeića, mlađe braće i sestara koji pužu, todlaju ili žele spavati, te pripadajućih roditelja od kojih neki zauzimaju mjesta za dvoje 8) , a da ipak svi imaju mjesta za provod. :/
igraonice me ne oduševljavaju.
tortu ćemo ionako otpuhati s familijom.
ma, da imam vrt ne bih se uopće brinula...
što se termina tiče, ako slavimo doma mi ćemo se ove godine ionako ugurati preko reda.
Potpis.tweety prvotno napisa
![]()
Podržavam ideju o zajedničkom ročkasu, ali mi ćemo u svakom slučaju organizirati Fioni i njezin tulum. Ona ga već sad planira i veseli mu se, mislim da bi bila velika tuga i žalost da ga ne proslavi.
Ja sam i prvi put kad je pao taj prijedlog zajednički tulum shvatila u stilu završetka rođendanske sezone, a ne kao zamjenu za zasebne proslave. :?