-
RATATOUILLE
maslinovo ulje
1 manji luk
3 režnja češnjaka
1 tikvica
1 mali patliđan
2-3 pelata i 2-3 žlice soka od pelata /pola one pikse/
1 manja crvena paprika /očišćena od sjemenki i membrana/
1 manja žuta paprika
10-tak listova bosiljka /ja radila sa sušenim, ispalo o.k./
limun
* tikvicu, patliđan i paprike izrezati na veće kockice, oko 7 mm
na tavi na maslinovom ulju popržite papriku dok prilično ne omekša i dobije blagu boju, pa izvadite iz tave i stavite u posudu sa strane.
dodajte u istu tavu još maslinovog pa popržite na isti način tikvicu /pa maknite u posudu s paprikom/, pa patliđan - svako povrće zasebno.
na istoj tavi na maslinovom popržite luk narezan na sitne kockice/da samo malo omekša/, dodajte češnjak narezan na listiće i nakon par minuta pelate narezane na komadiće i sok od pelata. pojačajte vatru da sok od pelata ispari, a onda dodajte luku i pelatima svo prethodno poprženo povrće i bosiljak. začinite i dodajte na kraju nekoliko kapi limuna.
jede se hladno, ali mi jeli toplo, s pire krumpirom u koji sam dodala dosta maslaca i jogurta da bude onak fino kremast
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma