Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pitanje u vezi naknade....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Pitanje u vezi naknade....

Šta se dešava ako na komplikacije odem sredinom mjeseca? Tko mi isplačuje plaću poslodavac ili država...ili popla pola? Da li u tom slučaju ta npr. polovica plaće od poslodavca ulazi u onaj zbroj od zadnjih 6 plaća kad odem na porodiljni? Jer u tom slučaju ta zadnja mi ruši prosjek ili? Imate iskustva? :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

postavi pitanje na pravnim pitanjima..
    ili malo pročitaj šta ima tamo, pa možda pronađeš odgovor....

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Re: Pitanje u vezi naknade....

Citiraj Lea1805 prvotno napisa
    Šta se dešava ako na komplikacije odem sredinom mjeseca? Tko mi isplačuje plaću poslodavac ili država...ili popla pola? Da li u tom slučaju ta npr. polovica plaće od poslodavca ulazi u onaj zbroj od zadnjih 6 plaća kad odem na porodiljni? Jer u tom slučaju ta zadnja mi ruši prosjek ili? Imate iskustva? :?
    imas pp, podugacak

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala saska7....

Moram priznati da sam malo iznenađena....cijelo vrijeme mislim da će moja netto plaća biti moja neto plaća i na porodiljnom..ali kolko sam shvatila čitajući malo pravne savjete vidim da neće :shock:

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lea1805 prvotno napisa
    Hvala saska7....

Moram priznati da sam malo iznenađena....cijelo vrijeme mislim da će moja netto plaća biti moja neto plaća i na porodiljnom..ali kolko sam shvatila čitajući malo pravne savjete vidim da neće :shock:
    I mene to sve zanima.Al,pa kaj se ne dobiva porodinski onoliko koliko ti je plaća prvih 6mj? :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Izgleda da ne....jer kolko sam shvatila držva ti plaća radne dane (pon-pet) u mjesecu prema nekoj satnici od tvoje firme....
    ja u firmi imam istu neto plaću neovisno o tome dal u tom mjesecu postoji jedan, pet ili nijedan praznik..i srećom radimo od pon-pet
    e sad, cure koje rade i subotom ili čak i nedjeljom za te dane ne dobivaju ništa (mislim)...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

dakle, ipak cu jos jednom napisati na forumu...
    citajte pravna pitanja ima puuuuuno toga napisano i dobro objasnjeno, ali evo jos jednom...

naknada se isplacuje za onaj dio mjeseca koji si na komplikacijama - po broju radnih dana i prema prosjeku satnice iz ER1 obrasca
    kad koristis bolovanje, poslodavac isplacuje onaj dio place za dio mjeseca koji si radila, ostalo se pokriva naknadom HZZOa (ako je trdnicko bolovanje)
    kod koristenja komplikacija moras donijeti ER1 obrazac sa placama zadnjih 6mj. na tom obrascu su place uplacene do mjeseca u kojem otvaras bolovanje (dakle npr. 25.02. otvoris bolovanje, zadnja placa na obrascu ti je ona isplacena u 01.mj) detaljnije o tom obrascu na
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=56827
    e sad, ovisi o tome koliko si na komplikacijama i da li se vracas na posao, moze se desiti da ces taj ER1 obrazac morati ponovno predavati prije porodiljnog dopusta.
    ukoliko se ne vracas, jednom predan obrazac koristi se za izracun porodiljne naknade.
    ako se vracas na posao onda ti je vazno da imas izmedju kompikacija i porodiljnog min 2 uplate poslodavca (dakle, radis barem 2 mj i nesto) kako bi ti novi prosjek racunali prema placi. dakle, kod otvaranja porodiljnog opet se nosi ER1 obrazac na kojem pisu uplate poslodavca u mjesecima koji su prethodili otvaranju porodiljnog. ako je unutar toga bilo isplaceno pola place, ili manje nemoj se uzrujavati jer u izracunu neto satnice ulazi ti zbroj uplata podijeljen sa zbrojem radnih sati (ako si odradila 48 radnih sati taj mjesec onda ce ti u zbroj uci tih 6 radnih dana i nece se dijeliti sa cijelim radnim mjesecom)

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

cure, vise o ovome mozete saznati na pdf-u Rodini pravni savjeti

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ja sam na komplikacije otišla sredinom mjeseca,točnije 12.11.Do tog datuma dobila sam normalno plaču(od poslodavca),a od tod datuma pa do kraja mjeseca isplačuje te HZZO.Tako da ne brineš.Bez obzira na to sljedeće što ti bude uplačivano od HZZO-a bit će u visini prosječnih plača zadnjih 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni ste pomogle,zahvaljujem

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a neće se dobivati točna plaća u kunu, ali oko toga prosjeka se vrti.
    meni varira isto tako u 200kn je razlika, nekad dobro, a nekad i ne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •