Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Moram na duži put - kako mu objasniti?

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Moram na duži put - kako mu objasniti?

Na mukama sam: kao što se vidi u naslovu, moram na službeni put od 6 dana u Sloveniju.
    Nikad se nismo odvajali, jednostavno nije bilo potrebe.
    Normalno, kad idem na posao ili negdje, čuva ga baka ili tata (i nema nikakvih problema), ali dosad sam se uvijek do spavanja vraćala (ili tijekom noći - par svadbi što smo imali).

Znam da će mu biti grozno neobično, ne smijem ni misliti kako će biti zbunjen zašto me nema
    Pokušala sam mu malo objašnjavati, ali mi je problem što su njemu vremenski pojmovi totalno apstraktni. Da bar idem na manje dana, ali 6... trebalo bi sve biti u redu s internetom, nosim laptop, tako da bismo se trebali čuti i vidjeti preko Skypa... ali jednostavno ne znam šta sve napraviti da mu trauma bude minimalna.
    Pokušala sam mu malo pričati kako ću ići kao moja sestra (koja živi u ZG) i da neću biti tu, ali da ćemo se čuti: prva reakcija je bila nemoj, pa sam mu rekla da će dobiti dar s puta - onda se zainteresirao šta će to biti.. ugl. mislim da me nije baš shvatio..

Ima tu još jedna stvar - S. još uvijek sisa, ugl. pred spavanje.
    Ja se nikad nisam izdajala, malo se brinem hoću li sad uspjeti, bojim se upale.
    Joj, znam da većina mama mora kad-tad ovo proći, ali mene je baš 'muka uhvatila' kako će sve biti. Sve znam u teoriji, ali sad kad treba sve provesti u praxi, baš se bojim kako ćemo sve preživjeti

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja kćer i ja smo se prvi put razdvojile na više dana kad sam išla u rodilište. Tad je imala 2.5 godine. Rekla sam joj da idem roditi seku, da će je čuvati tata, da će spavati s tatom a ja ću spavati u rodilištu.
    Ne znam koliko je njoj to bilo jasno oko duljine izbivanja, mislim da i ne, ali sve je dobro prošlo. Puno bolje nego što smo očekivali.

Sretno i ne živciraj se

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hej,

evo mi se često razdvajamo od klinaca i ne radimo od toga dramu, jednostavno objasnimo bez raznih priča i osoba kojoj ih ostavimo ( baka, teta, tata) imaju istu priču kao i mi ( ja ).
    Vjeruj da smo mi veći paničari od klinaca.

budi što direktnija jer kaj ih sve danas u životu čeka ovo je niš!

lp

:D

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Najvažnije je da ostaje s ljudima koji su mu bliski. Neka ga nastoje što više zaokupiti igrom, izlascima van i slično. Klinci to podnose puno bolje od nas. Tebi će biti teško i prazno. Obavezno uzmi izdajalicu da ne bi imala problema s mlijekom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Iza mene su dva maturalca u dvije godine

Meni je bilo,iskreno,puno teže nego mojim klincima.Oni su živjeli svoju dnevnu rutinu,išli u vrtić,radili stvari koje i inače rade,i bili okruženi bliskim osobama.I uopće nije bilo problema,iako su oba izrazito vezani za mene.No zato sam ja stalno bila na mobitelu.

Što se objašnjenja za put tiče,neka ono bude vrlo kratko i jezgrovito,da te shvati.Dakle,nešto u stilu,mama mora ići nešto obaviti,vraćam se za par dana,za to vrijeme će te čuvati tata/baka.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

objasni mu da ides na 6 dana a da to znaci 6 noci, odnosno 6 njegovih odlazaka na spavanje
    napravite 6 zvjezdica, znakova, nemam pojma cega...cega on voli na papiru i zalijepite iznad kreveta pa neka sa tatom kriza svaku noc kad podje spavat jedan znak pa ce mu lakse biti...

i da, neko rece...uvijek je nama teze nego njima...vjeruj

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja često moram na službeni put od po više dana, znalo je nekad biti i do 2 tjedna. Tako je bilo od kad je F bio mala beba.

Prvo, nisam imala izbora (a i da jesam, izbor bi bio otići na put jer mi je i posao jako važan). Drugo, kad me nema, imaju najbolju moguću skrb, brigu i pažnju jer doma ostaju s tatom, a baka i deda su uvijek od maksimalne pomoći. Treće, unaprijed dosta pričam o tome zašto i kuda moram ići, kad ću se vratiti, tko će doći po mene na aerodrom; skupa radimo planove za vrijeme dok me neće biti, govore mi što žele da im donesem s puta. Četvrto, vratim se s puuno poklona i onda napravimo cijelu predstavu iz otvaranja kofera.

Meni je znalo biti jako teško, pogotovo ako sam išla na duže od tjedan dana, ali oni nikad (osim F jednom kad nije mogao zaspati pa je bio žalostan što me nema, a i tada je imao već 6 godina) nisu pokazivali da nešto nije ok. Naša obitelj je organizirana na takav način, zna se da ja povremeno moram na put i to je to.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    objasni mu da ides na 6 dana a da to znaci 6 noci, odnosno 6 njegovih odlazaka na spavanje
    napravite 6 zvjezdica, znakova, nemam pojma cega...cega on voli na papiru i zalijepite iznad kreveta pa neka sa tatom kriza svaku noc kad podje spavat jedan znak pa ce mu lakse biti...

Pateticno...
    Meni je to sve pravljenje vece drame nego sto zapravo jeste...
    Sest dana nije dug put.

Puno je bitnije da on ne mijenja okruzenje i rutinu i sve ce biti 5!

Sretan put!

Ja sljedece sedmice takodjer idem na 5 dana i mogu vam reci jedvaaa cekaaam

---------------------------

Visetruka pobjednica izbora za nemajku godine

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa

Pateticno...
    a sta je sad pateticno majke ti?
    vidis daje zeni tesko, mozda joj bude laske ovako

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni ovo zvuči kao super ideja!

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa

Pateticno...
    a sta je sad pateticno majke ti?
    vidis daje zeni tesko, mozda joj bude laske ovako
    hvala vam, ljubim vas :cmok:
    puno mi je lakše kad vas čitam, to sam upravo htjela, da mi kažete da će biti sve u redu (jesam velika cura, ali ...) i načine da mu objasnim i smanjim zbunjenost i tugu zašto me nema.

6 dana zaista i jeste i nije dugo - iz naše perspektive jeste jer se nismo dosad razdvajali.
    Utješit ću se shoppingom u Ljubljani (nadam se)
    Ma samo neka je on meni zdrav i bude sve u redu, ako i koja suzica padne - preživjet ćemo

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pateticno...
    Meni je to sve pravljenje vece drame nego sto zapravo jeste...
    Sest dana nije dug put.
    Slazem se da 6 dana nije bas toliko dug put, a s druge strane i jest, kad je to prvo odvajanje.

Ne slazem se da je prijedlog patetican i drama veca nego sto bi trebala biti, iako ne znam koliko ce ga dvogodisnjak kuziti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je tim malcima to jako dugo, a nama kao mamama još duže, ali najbitnije je da ima sigurnost (tatu; baku), a super je i to što ćete se vidjeti preko Skypa, blažena tehnologija.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pateticno je jer bi mene te zvjezdice natjerale na plac....a on ih ne bi skuzio* ... mislim tjeraju me dok ovo citam...
    Sta sad da pravim od svog odlaska na put predstavu i da se njemu zivot tih par dana sastoji od toga da kriza zvjezdice i pati za mnom. Mozda se nece ni sjetiti...

*... MOJ ih ne bi skuzio (da ne potcjenjujem tudju djecu)

Sve ce to biti Ok draga imenjakinjo - vidjeces.

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo me natrag

Sve je prošlo bolje nego što sam se nadala - baš kao što ste mi i rekle!
    Jako sam se bojala tuge, suza, zbunjenosti, ali sve je prošlo super. Jeste pitao, ali bi mu MM i baka uvijek točno rekli kad će mama doći.

Mislim da je zaista pomoglo što sam mu stalno pričala da će mama ići i da me neće biti 'dugo', da je ipak shvatio. Doduše, pomogli su i obećani 'pokloni i darovi'

I još što me učinilo posebno zadovoljnom - pošto on još sisa, a nismo se nikad razdvajali -niti sam se izdajala, nisam znala šta mogu očekivati.
    Srećom, uspjela sam izdajati dovoljno da izbjegnem kvrge i upalu.
    Čak sam se nekako i odmorila tamo jer sam sama sebi rekla 'u Božje ruke, što će biti - bit će i ako sam ja tu i ako nisam'

Hvala svima, poljupci

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa ti reci da ne bi mogle uzimat pare na proricanju....

:D Super!

(A ja ne odoh na zeljeni put - gripa me sprijecila)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ej pa danas rodjendan!
    Cestitamo!!!

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala na cestitkama

Sinoc smo 'okitili' kucu balonima, kad smo zavrsili, S. je pitao 'a hocemo li sad i bozicno drvce'

3 godine, bas sam nekako emotivna danas (jos smo slabo spavali zbog zastopanog nosica, baka kaze da je jutros dobro, valjda nece biti nista)

Idem nas sad upisati u skupinu od 3-6!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •