saška prvotno napisa
Nera je (svojevoljno) prestala sisati prije 3 mjeseca. Do sada ste o takvim slučajevima vjerovatno čuli, ali su vam zvučali kao SF. Pa eto i to je moguće. 6 mjeseci isključivog dojenja, još tri mjeseca skoro isključivog dojenja i kada je dohrana oko 10-og mjeseca počela uključivati i meso, moja je curica pored batka zaboravila na siku.
Irchi negdje sa godinu i pol je prestala. Ja čak i ne znam točan datum. Prestanak zaista nije bio isforsiran, ali je sigurno bio potaknut mojim povratkom na posao. Tada je u kratkom vremenu drastično smanjila količinu podoja i s vremenom je prestala. Kod nas je specifično i to što je u ljetu prestala sisati po noći jer je tražila vode. Ona pije jako puno tekućine. Jedno je vrijeme poslje sisanja tražila vode i na kraju nije htjela sisati nego piti. Znala je tako cugniti i 1,5 dcl. Vjerovatno joj se nije dalo navlačiti siku od žeđi. Ja znam da smo mi ovdje u posebnom društvu koje potiče dojenje što duže, ali ako djete samo ostavi siku, mislim da nema potrebe forsirati. Kao što neke majke dugo doje jer osluškuju svoje djete, tako smo i mi udovoljile potrebama svoga djeteta, zar ne? Nera zbog prestanka nije prolila niti jednu suzu niti je zbog toga bila tužna, mislim da je prestanak bio teži meni nego njoj.