-
UŠTIPCI
Drage Rode,
ima li tko recept za uštipke, onako fine dugačke kao što se mogu pojesti u Samoboru za fašnik?
ja radim dobre fritule, neki tvrde da je to slično, ali ne znam kako bi mi od takvog tijesta ispali tako plosnati uštipci.
-
Moji uštipci su vrlo jednostavni - nešto gušća "palačinkosmjesa" i malom grabilicom u vruće ulje. Konzistencija, a ni okus, nemaju veze s fritulama. Vjerojatno ti nisam pomogla...ne znam kakvi su ti samoborski. Ovo su uštipci moje bake.
-
isti takvi su i moji, s varijacijama dodataka od kockica sira do slatkih s malo cimeta....i svi ih doma obožavaju, nikad ih dosta napeći.
-
čini mi se fora.
koliko gušće po prilici?
-
ja radim tako da odokativno ubacim brašno, jedno jaje, malo posolim, i onda polako dodajem mlake vode i miješam...gustoća je tako da se ne lijeva kao za palačinke, ali se iscuri sa žlice i malo se raziđe u vrelom ulju.
Eco npr. baš sam prekjučer radila slane sa kukuruzom, naribanim sirom i sjemenkama suncokreta...
Kaj da kažem do večeri je ostao samo papir koji je prikupljao višak masnoće
-
1/2 kg brašna
4 dl vode
3 jaja
1 dl mlijeka
ulje
sol
-
baš ću probati. bila sam uvjerena da ide kvasac u smjesu za uštipke, ali ako ne još lakše.
-
Osoblje foruma
pa imaš uštipaka i uštipaka.
i s kvascem i bez njega.
-
Kako smjesu staviti u ulje?
-
jel netko probao raditi ove s kvascem?
Posting Permissions
- You may not post new threads
- You may not post replies
- You may not post attachments
- You may not edit your posts
-
Forum Rules