Drage Rode,
ima li tko recept za uštipke, onako fine dugačke kao što se mogu pojesti u Samoboru za fašnik?
ja radim dobre fritule, neki tvrde da je to slično, ali ne znam kako bi mi od takvog tijesta ispali tako plosnati uštipci.
Drage Rode,
ima li tko recept za uštipke, onako fine dugačke kao što se mogu pojesti u Samoboru za fašnik?
ja radim dobre fritule, neki tvrde da je to slično, ali ne znam kako bi mi od takvog tijesta ispali tako plosnati uštipci.
Moji uštipci su vrlo jednostavni - nešto gušća "palačinkosmjesa" i malom grabilicom u vruće ulje. Konzistencija, a ni okus, nemaju veze s fritulama. Vjerojatno ti nisam pomogla...ne znam kakvi su ti samoborski. Ovo su uštipci moje bake.![]()
isti takvi su i moji, s varijacijama dodataka od kockica sira do slatkih s malo cimeta....i svi ih doma obožavaju, nikad ih dosta napeći.
čini mi se fora.
koliko gušće po prilici?
ja radim tako da odokativno ubacim brašno, jedno jaje, malo posolim, i onda polako dodajem mlake vode i miješam...gustoća je tako da se ne lijeva kao za palačinke, ali se iscuri sa žlice i malo se raziđe u vrelom ulju.
Eco npr. baš sam prekjučer radila slane sa kukuruzom, naribanim sirom i sjemenkama suncokreta...
Kaj da kažem do večeri je ostao samo papir koji je prikupljao višak masnoće![]()
baš ću probati. bila sam uvjerena da ide kvasac u smjesu za uštipke, ali ako ne još lakše.
pa imaš uštipaka i uštipaka.
i s kvascem i bez njega.
Kako smjesu staviti u ulje?
jel netko probao raditi ove s kvascem?