-
literatura uz fizijatrije???
Moze li netko preporuciti neku knjigu u kojoj pise sta bi djete trebalo po svakom mjesecu raditi u idealnom razvoju, kad se okretati na trbuh,kad sjediti, sa preporukama kako pomoci?
Idemo mi kod fizijatra, ali tamo dobijemo samo vjezbe..
-
-
Bilo je tekstova na Portalu - malo pročačkaj...
-
Osoblje foruma
kate, Polovina je stvarno otvoren za sve razgovore i preporuke literature. Najbolje je da njega pitaš.
Ako je nas primio s ceste i razgovarao s nama sat vremena, ne vidim razloga za bilo kakvo ustručavanje nekoga tko je pacijent.
-
mi smo kod njegove mame
pitala sam ja vise dr. o literaturi ali nitko to nece reci
-
Osoblje foruma
Ne znam kako stojiš s engleskim - upiši u pretražnik "neurologycal development".
Možda će ti glupo zvučati, ali ponekad je bolje ne čačkati previše: pretvoriš se u nadzornika nad vlastitim djetetom, očekuješ da se razvija po knjizi...
A svako dijete je pojedinac - svako ima drugačije sposobnosti.
A ako nešto ne bude u redu - ti si stvarno na najboljem mjestu na kojemu se to može otkriti.
-
Ja bih ti isto savjetovala da se obzirom na to da već jeste pod nadzorom fizijatra i terapeuta ne opterećuješ previše time što dijete bi ili ne bi trebalo raditi u nekom trenutku, i time što je problematično a što nije, jer laičko oko ionako ne vidi što je a što nije problem. Doći ćeš do toga da (kao ja) gledaš dijete pod povećalom.
-
Osoblje foruma
a ja sam baš za to da si čovjek pročita što više može. ja se zbog toga nisam pretvorila u "nadzornika" nad vlastitim djetetom i nisam imala nerealna očekivanja i bila nesretna kad nije sve bilo po tablicama...
ali sam stekla neku sigurnost i vlastiti stav o tome, tako da ne moram slijepo vjerovati doktorima (koji, btw, u slučaju zare imaju totalno oprečna mišljenja - pa kome onda da vjerujem) nego se mogu osloniti i na vlastito znanje, ali instinkt...
a i baš mi se u zadnje vrijeme dešava da za svaki poremećaj/ bolest od više doktora čujem različita mišljenja... pa što drugo da onda radim nego da i sama malo čačkam i čitam...
-
Osoblje foruma
Lutonjice, ti si pametna žena. Ja sam bila... jedna od malo manje pametnih :/
-
Osoblje foruma
kate, ako već nisi pogledala, ovdje ćeš naći dosta tekstova o normalnom razvoju beba:
Razvoj beba
-
lutonjica ti si moj covjek
e bas tako i ja mislim
nazalost taj razvoj beba ne mogu vidjeti,imam zabranu kad kliknem,ali hvala svakako
-
Osoblje foruma
-
Eh, ako baš hoćeš, ima jedan komplet onog časopisa Bebe u kojem ima cijeli feljton od Polovina o motoričkom razvoju, pogledat ću kasnije od koje je to godine pa ću ti napisati, mislim da se od njih mogu naručiti ti kompleti po godištima (ovaj koji imam nije moj). Ne znam jesi li mislila na nešto takvo ili na kakvu stručniju literaturu. Spominjala mi je prijateljica da ona ima fotokopiranu neku knjigu koju joj je dala njena terapeutica, mogu se probati i za to raspitati.
-
Evo, pogledala sam - to su BEBE još iz '99 godine
-
Hvala cure.
Mima, zanima me bas strucna literatura ako netko zna..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma