Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: upala oka ili ne?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno upala oka ili ne?

Sinu se jučer zacrvenilo jedno oko, i žalio se da mu je nešto upalo u oko, ali nisam ništa vidjela. Bilo mu je crveno otprilike kao meni kad sam umorna i predugo imam leće u očima, ili kao nakon kave u zadimljenom kafiću (meni, njega ne vodim u takve kafiće ). Uglavnom, nije nešto jako. Nije bilo nikakvog iscjedka, pa čak nije ni suzilo. Ujutro je bio ok, ali je teta u vrtiću rekla da bi trebali otići do doktora jer mu je nakon spavanja bilo crveno. Popodne je opet bilo ok, a predvečer mu se opet zacrvenilo kao i jučer navečer.
    Pedijatar ga je "pregledao", i rekao upala oka, zarazno, tjedan dana doma. Ja sam prvo mislila da me zeza, jer meni su oči svako malo tako crvene, i uvijek prođe samo od sebe. Dobio je i Tobrex, znači antibiotik, koji u sastavu ima i bornu kiselinu.
    A onda sam malo tražila po netu, i vidjela sam da ima i alergijskih upala oka
    (alergičan je na grinje).
    I sad ne znam što da radim.
    Kako je pedijatar mogao znati na osnovu jednog pogleda izdaleka da se radi baš o bakterijskoj upali? Ako se i radi o bakterijskoj upali, jel to stvarno toliko zarazno da se moramo izolirati u kući na tjedan dana?
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:43

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nama tobrex mast uvijek pomogne...ali ako ti se dijete žalilo da mu je nešto upalo u oko vodi ga na očni pregled...mm je dr opće prakse reko da je propuh...nakon dva mjeseca te dg propuha...otišao je specijalisti koji mu je izvadio komad željeza iz oka koji se zavukao gore negdje i počeo hrđat...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nas pedijatrica uvijek šalje specijalisti radi upale očiju, baš zbog te mogućnosti stranog tijela.
    i uvijek dobijemo i mast i kapljice zbog bakterijske upale

mislim da nije alergijski ako je samo na jednom oku. Ja imam alergijski konjuktivitis i tada se oba oka jako zacrvene, naoteknu one spojnice kod nosa i ne prestaje svrbiti

vrlo je bitno da se oko kapa točno onoliko puta i onoliko dana koliko je rečeno. Zaguljene su te upale očiju. nama se jedna vratila jer sam ja malo smanjila kapanje kad je oko naizgled bilo zdravo i, hop, eto ti ga natrag. morali smo mijenjati terapiju jer se bakterija naučila na Tobrex.

također, ovaj 'vrtićki' konjuktivitis je izuzetno zarazan, mi smo ga oba puta pokupili tamo i cijela se grupa razboljela u roku od 2 dana. Bilo bi ga pametno ostaviti doma dok to ne prođe (naravno, ako ste u mogućnosti). I njemu će tako biti lakše ozdraviti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nije problem da ne ide u vrtić, ali ne znam da li se moramo izolirati totalno, ili se možemo kretati među ljudima? Kako te bakterije uopće prelaze s djeteta na dijete? Do danas sam živjela u uvjerenju da upala oka uopće ne može biti zarazna.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo imaš tu u glavnim crtama o konjuktivitisu
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=207&Show=1637

najčešći bakterijski uzročnici su piogeni koki, Haemophilus influenzae, Haemophilus aegiptius (to s jednog drugog sajta),
    hemofilusa imaš u vrtiću svako malo; dakle kihanje, kašljanje, trljanje rukama...
    nama u pravilu prvo procuri nos pa se onda beštija i u oko prenese (dijete voli samo brisati nos, pa se briše i di treba i di ne treba )

mislim da možete van, ali nisam sigurna koliko će mu hladan zrak i mogući vjetar smetati

i ja bi svakako otišla oftalmologu, pregled nije neugodan, a poslije ste sigurni da imate pravu terapiju

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Marta je kao manja uvijek i stalno imala upale očiju.... (s Tobrexom, Maxitrolom, i kakolisevećzovu smo bili na ti). Ali uglavnom se manifestiralo kroz intenzivno suzenje oka, gnojne krmelje a crvenilo bi nastupilo tek nakon dan-dva ako ne bi odmah reagirali ljekovima

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Oko mu je ujutro bilo savršeno, a tijekom dana su se malo zacrvenila oba oka. Ali baš malo, morala sam se baš zagledati da vidim. Nije bilo ni uopće ni iscjedaka, ni krmelja, suzenja oka...ništa
    Ne znam, meni to ne liči na upalu. Pričekat ću još koji dan s Tobrexom. Uglavnom, koristimo ovaj nenadani "godišnji" za skidanje od pelena
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:43

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vidim da je stara tema, al nama je upravo postala aktualna. E. od sinoć svakih 15-20 min. mogu skupiti poveliki (kaže MM svijetložuti) krmelj u nutanjem uglu oka. Od danas popodne stvara se i na dugom oko, malo manje obilno. Ispirem samo s pokuhanom vodom. Da li mogu doma još nešto probati? Kolko dugo mogu tako pustiti da ne idem kod dr. s obzirom da je Božić pa vikend? :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako je s nosom?
    Ako je nos neprohodan moguće je da se sekret cijedi u oči.
    Ako ima sekreta u nosu- važno je i njega čistiti (ispuhivanje, aspiriranje + kapi za nos tipa Operil ili efedrin).
    Ako se uz sve ovo stanje pogoršava (više sekreta, crvene oči, simptomi upale) možeš i na svoju ruku kupiti i kapati Tobrex kapi i stavljati mast jer bi to ionako dobila od dežurnog pedijatra.
    Na pregled trebaš ići ako dobije temperaturu ili ako primjetiš bilo kakvo oticanje kapaka ili područja oko očiju.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

TNX bibai. Na Tobrexu smo, ali bori se svim silama protiv kapanja tj. ni pod razno neće leći nego samo zabaci glavu pa baš i nismo uspješni svaki put. Ako probamo na silu zriga se, to joj je psihološki obrambeni organizam kad je u komi , a mi je dodatno "izgnjavimo". Ide na bolje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mozes i s fizioloskom ispirat. Sven ima cesto upale, prosli smo sve kontrole da nije mozda alergija, al eto, samo je osjetljiviji. Uglavnom, reko nam okulist da Tobrex nije uvijek nuzan, da, ako se reagira na vrijeme, dakle vec s prvim krmeljima, treba probati tako, cistiti fizioloskom dan-dva, ako neide na bolje tj. ako je upala jaka onda uzet Tobrex.
    Al mozes i kombinirat oboje, nece se nista lose dogodit.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa
    TNX bibai. Na Tobrexu smo, ali bori se svim silama protiv kapanja tj. ni pod razno neće leći nego samo zabaci glavu pa baš i nismo uspješni svaki put. Ako probamo na silu zriga se, to joj je psihološki obrambeni organizam kad je u komi , a mi je dodatno "izgnjavimo". Ide na bolje.
    Nemoj kapati direktno u oko, već odvoji donji kapak pa kapaj u njega.
    To lakše podnose.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •