Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: zanimanje - roditelj

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno zanimanje - roditelj

Ponukana temom savršene mame, sjetila sam se jednog "oglasa", koji je oštampan krasio naš zid cijelo vrijeme moje trudnoće. Bio mi je jako simpatičan, drag i vedar, i mislila sam da će možda i vas razvedriti ako ga podijelim sa vama.
    Koliko god je teško biti roditelj, toliko je i lijepo i ispunjavajuće odgajati jedno ili više malih bića, gledati kako rastu i napreduju, radovati se i uživati u zajednički provedenom vremenu. A vrijeme tako brzo prolazi...

Potrebna dva izvršioca za radno mjesto mama/tata

Opis posla: Traže se timski igrači na duge staze, za izazovan, stalni posao u često potpuno haotičnom okruženju. Kandidati moraju posjedovati izuzetne komunikacijske i organizacijske vještine i biti spremni raditi varijabilno radno vrijeme, koje uključuje večernje sate, vikende i česta 24 satna dežurstva bez prethodne najave. Takođe se zahtjeva povremeni terenski rad, koji uključuje kampovanje tokom kišnih vikenda, i ljetovanja/zimovanja u udaljenim gradovima. Troškovi putovanja se ne nadoknađuju. Obavezno je i svakodnevno čišćenje cijelog radnog prostora, kao i kuhanje barem tri obroka.

Kandidati moraju posjedovati sljedeće kvalitete:
    • moraju biti voljni da ih mrze, barem privremeno, dok nekome nešto ne zatreba
    • moraju biti spremni za repetitivne ugrize za (vlastiti) jezik
    • moraju posjedovati fizičku izdržljivost tovarnog živinčeta i mogućnost ubrzanja 0 - 200km/h u tri sekunde u slučaju da, ovaj put, vriska iz dvorišta nije za džabe
    • moraju biti spremni suočiti se sa simultanim tehničkim izazovima u vidu sitnih popravki po kući, misteriozno zapušenih WC školjki i zaglavljenih ciferšlusa
    • moraju vršiti selekciju telefonskih poziva, paziti na kalendar obaveza i koordinisati produkciju multiplih domaćih zadataka
    • moraju znati isplanirati i organizovati društvena okupljanja za klijente svih dobnih skupina i mentalnih kapaciteta
    • moraju podnijeti da su jednog trenutka nezamjenljivi, a da ih se u sljedećem stide
    • moraju znati sastaviti (i ispitati sigurnost) svih pola miliona jeftinih plastičnih igračaka sa ili bez baterija
    • moraju na licu mjesta obezbijediti trening iz poznavanja osnovnih životnih vještina, kao što je puhanje nosa ili vezivanje pertli
    • moraju imati dobro utrenirane vještine pregovaranja, nenasilnog rješavanja konflikata i menadžmenta kriznih situacija. Vještina šivanja površnih rana je plus, ali nije presudna za dobijanje posla.
    • moraju uskladiti isplate sitnog novca i biti iskusni u fer baratanju budžetom i ostalim resursima, osim ukoliko hoće da do kraja života slušaju “Dobio/la je više od mene!”
    • moraju sigurno upravljati motornim vozilima u izuzetno teškim uslovima, koji uključuju glasnu buku i istovremeno upražnjavanje gorepomenutih vještina u razrješavanju konflikata
    • moraju znati podnijeti tešku kritiku, kao što je “Ti baš ništa ne znaš!”
    • moraju imati visoko razvijen i neumoran poduzetnički duh, jer će im “sakupljač novca” postati drugo ime
    • moraju imati široku i raznoliku paletu različitih znanja da mogu brzom brzinom odgovoriti na pitanja tipa “Zašto kiša pada?”
    • moraju se uvijek nadati najboljem i istovremeno biti spremni na najgore
    • moraju u potpunosti preuzeti odgovornost za kvalitet krajnjeg produkta

Mogućnosti napredovanja i unapređenja: Nema ih! Vaš je posao da ostanete na istim zadacima tokom mnogo godina, bez žalbi i zvocanja, stalno uvježbavajući i unaprjeđujući svoje vještine, tako da vas oni za koje ste odgovorni na kraju nadmaše.

Prethodno iskustvo: Srećom nije potrebno. Trening tokom obavljanja posla obezbjeđen je na kontinuirano iscrpljujućoj osnovi.

Plata i kompenzacija troškova: Vi plaćate njima, nudeći česte povišice i bonuse. Kad umrete ostavite im sve što je preostalo. Najčudnija stvar sa ovakvim načinom isplate je da u njoj, u stvari, uživate i često žalite što ne možete da isplatite više.

Dodatne pogodnosti: Iako posao ne uključuje zdravstveno/penziono osiguranje, nadoknadu troškova konstantne edukacije, plaćene praznike ni povoljnu kupovinu akcija za zaposlene, on omogućava neiscrpne prilike za lično usavršavanje i besplatne poljupce, osmijehe i zagrljaje tokom cijelog života, pod uslovom da ga dobro obavljate.

Ovo je težak i odgovoran posao, koji ima svojih prednosti i mana. Da li se vi kvalifikujete?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bas sam se nasmijala .Neki dan sam bila kod dr. naime moja kicma se opasno krivi zbog kukova koji se nisu vratili u normalu jer nisam mogla ici na one vjezbe poslije poroda za kukove i sad tamo ispunjavam neke papire i pita sta trenutno radite i ja im lijepo napisem da sam ja full time mama 24/7i dr. bilo fora da niko jos niakd mu to nije napisao i pokazuje on to tamo sestrama i svi su onako ljubazni i cestitaju i mogu vam rec nekako sam bila ponosna na sebe i tad vidis kako je ipak to najljepsi posao na svijetu i sretna sam da imam tu cast biti mama

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Vještičica, tekst je za 10!

dane

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: zanimanje - roditelj

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Ovo je težak i odgovoran posao, koji ima svojih prednosti i mana. Da li se vi kvalifikujete?
    Barem tri puta!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dali sam kvalificirana, to pitajte mišicu, ali sudeći prema svakodnevnom ranojutarnjem osmjehu.... vjerujem da jesam.

Tekst je odličan! Printam sutra 8)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

preslatko

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

super tekst, moram ga isprintat :D

faith avatar
    Datum pristupanja