Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: variranje proizvodnje

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno variranje proizvodnje

nisam se mogla konkretnije izraziti

ne kužim zašto mi varira proizvodnja mlijeka?
    razumijem ja i skokove u razvoju i sve, ali zar su oni zaista toliki da, evo već 2 dana vene zelje po mojim cicama
    bebolina će uskoro 2 mj., fino papa, standardno...

što je to što mi napravi milky boom i mogu li to kako spriječiti ili preduhitriti? došlo je do toga da sam morala izdojiti.
    spasilo me, na kraju, plitko dojenje i vidim da se sad mljekostaj smanjuje.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nemam pojma - trebalo bi funkcionirati na principu ponude/potraznje. Ako dijete doji na zahtjev, a ti se ne izdajas bez razloga, stvarno ne znam sto ne funkcionira kako treba.

Mozda se jednostavno jos uvijek nije ustalila ponuda/potraznja?

Koliko sam te shvatila, izdojis se samo do olaksanja (ne do kraja) kad su dojke jako prepunjene da ne dodje do kvrgi?

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Koliko sam te shvatila, izdojis se samo do olaksanja (ne do kraja) kad su dojke jako prepunjene da ne dodje do kvrgi?
    tako je.

pomislila sam da je stvar u nečemu što sam pojela/popila, ali to vjerovatno nije tako.
    doduše, mi još uvijek ne dojimo na zahtjev, jer je beba još uvijek pospanica, i kad bi bilo po njenom, teško bi došli do7 podoja dnevno, a ovako smo na 10ak.

nataša, mislim da sam s vama razgovarala na s.o.s. telefonu kad smo došli iz bolnice, a beba je dobila samo 50 g na težini od otpusne težine u 12 dana. koristim ovu priliku da vam se zahvalim. vaši savjeti o kompresijama su nas spasili!

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zapravo, djelomično dojimo na zahtjev, ali i ja ubacim podoje kad imam osjećaj da je prošlo predugo vremena...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

hvala tebi, lijepo je dobiti povratnu informaciju

sad sam procitala onaj drugi post
    izdajala si se prije i to intezivno?

onda se vjerojatno jos nije uspostavila ponuda/potraznja

to se vecini mama polako sredi do 3. mjeseca bebinog zivota, a donekle pomognu i skokovi u razvoju (onaj sa cca 6 tjedana je vjerojatno prosao, sljedeci bi trebao biti sa cca 3 mjeseca)

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala lijepo.

još malo treniranja i sve će biti dobro.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo mi već skoro 3 mj. cickamo i to od početka bez ikakvih problema. Pretpostavljam da je odnos ponuda - potražnja odavno izreguliran a svejedno mi se zna dogoditi kako kažeš milky boom. Isto ne kužim zašto. On ne mjenja niti dužinu, niti broj podoja a znam osvanuti ''prepunjena''. I to toliko da i nakon podoja moram izdojiti.
    Eto dogodilo mi se nekoliko puta. :/
    NatašaM... - pitanje - Kakav me to skok u razvoju očekuje s 3 mj. :? neinformirana sam. Kaj mi je za očekivati?
    Više mlijeka ili više podoja? Hvala

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kakav me to skok u razvoju očekuje s 3 mj. neinformirana sam. Kaj mi je za očekivati?
    Više mlijeka ili više podoja? Hvala
    beba ce ti htjeti cesce dojiti, a nakon toga ce se povecati i proizvodnja mlijeka

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

anjica hvala!
    Ak je tak već je počeo. Nije mi bilo jasno zašto se počeo češće buditi po noći al sad mi je jasno.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovo za milky boom sam ja tak nazvala, jer nisam znala kako drugačije, tako mi je palo na pamet.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Muca naziv ti je zakon. Doslovno je tako .

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo javljam da mi je došao još jedan millky boom. I naravno ničim izazvan. Ali barem imamo zalihu od 160 ml u zamrzivaču.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj Bartol ima 4 i pol mjeseca. Dojim isključivo i na zahjtev. I meni se ponekad još uvijek desi da su mi cice prepune ili da su praznjikave kad bi on da teče. Dobro, nije to neki veliki problem. Kad je koja prepuna ja ga stavim na cicu (on, sva sreća ne odbije) pa ja masiram gdje su kvrge, a on marljivo vuče. S druge strane kad mu ide kap po kap on se malo ljuti, ali ja ga tješim - vuci pa će ići i tako nekako preživimo. Mislim da je kod nas stvar u tome da još uvijek nemamo nikakav ritam i mi smo zapravo u vječnom skoku u razvoju sa ponekim pauzicama. Ili možda postoji neki drugi razlog?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ima takvih beba, jednostavno nisu svaki dan "jednoliko" gladne, nego nekad jedu vise nekad manje
    kad pocne dohrana vjerojatno ce biti dana kad ce odbijati hranu i dana kad ce jesti sto god mu ponudis

sve je to OK dok god tebi ne stvara veci problem, odnosno, ako ti stvara problem, jednostavno moras to nekako nauciti rijesiti (a cini mi se da se dobro snalazis, barem po tvom opisu)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kad dolazi do skoka u razvoju?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

skokovi:
    3. i 6. dan
    3. i 6. tjedna
    3. i 6. mjesec