Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 200

Tema: Prvo privatno rodilište - 2.dio

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    a ja se bojim da će to biti ono što je Saradadevii jednom nazvala "osmijeh koji se skupo plaća".
    ako rodilište otvaraju isti ljudi koji čitav život rade u sustavu koji ne poznaje ništa drugo doli "vođenje poroda" i interventni pristup porodu, onda ne očekujem neku veliku razliku u pristupu.
    osim u tom "osmijehu" i lijepo upakiranim intervencijicama, plus naravno ljepša ambalaža-ugodniji prostor, klopa itd. a meni to recimo nije uopće na vrhu liste prioriteta.
    xxx
    I nikako mi ne sjeda da Podobnik sad nasmijesen prica i o prirodnom porodu na TV-u, reklamirajuci svoje rodiliste, kad prstom nije mrdnuo u dosadasnjoj karijeri da omoguci rodiljama sto prirodniji porod u uvjetima u kojima je radio... sad najednom "vjeruje"... za lovu. Ma daj!

Ms.Ivy... odvala na opis alternativnog poroda!

Citiraj Bubica prvotno napisa
    a jeste li čule komentar na Dnevniku HRT1, nešto tipa: "Žene od danas mogu rađati u privatnom rodilištu ako im muževi to mogu platiti". Odvratno!
    Cula i dozivjela ga seksisticki, nikako drugacije. Katastrofa!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eh, da ta mi je rečenica bila koma, no moram primjetiti da je cijeli jučerašnji dnevnik bio malo čudan....

od nlo-a, do zadnje rečenice u dnevniku

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vidim, nema šanse da pričekamo da se jave rodilje koje su tamo rodile sa istinitim informacijama o novom rodilištu. Žao mi je zbog toga, jer nakon mojeg poroda u državnoj bolnici nema šanse da taj užas više ponovim, ali to je moje iskustvo...
    Pročitala sam puno osuda na temelju mišljenja pojedinaca, a ja nekako smatram da bi prvo trebali čuti što je istina pa onda komentirati jer nitko od nas tamo još nije rodio i doživio tu realnost.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A čuj ,moraju biti bar naoko pristojni, bez onih poznatih poštapalica

širi noge ide vizita

poslije j..... nema kajanja itd

ne vjerujem da bi netko iskeširao 2000 eura za takav tretman...

a meni se čini da su ipak cure u pravu , oni vode porod, a ne asistiraju i pomažu

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih isto vrlo rado da nam se javi neka od rodilja koja je imala iskustvo poroda tamo. I bilo bi super da je to iskustvo pozitivno - i da dobijemo iz prve ruke vijest da je prirodan porod moguć....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Grazia

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj Svea prvotno napisa
    Inače, negdje sam već napisala da sam telefonski zvala to rodilište i kada sam rekla neke svoje želje ljubazna gospođa mi je objasnila da to nije prirodni već alternativni porod (a pitala sam zapravo za nemedikalizirani porod, bez dripa, klistira, epiziotomije i sl.) Nije mi dobro sjeo taj komentar, iskreno.
    što bi bio alternativni porod? :?

crne plahte, spirsana babica? porod u "močvari"?

Hoću ja takav porod!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kod dotičnog ne bih rodila niti da on meni plati...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj elafiti prvotno napisa
    Kod dotičnog ne bih rodila niti da on meni plati...
    Mogu samo potpisati !

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

O Podobniku sve najbolje! Nakon godina natezanja s doktorima ( i privatnim i socijalnim), čovjek mi je u jednom posjetu postavio dijagnozu i dao terapiju, ostala trudna od prve, vodio mi je iznimno rizičnu trudnoću i porodio savršenog dječačića. Hvala mu do smrti na tome! I sada planiram novu trudnoću i ne mogu zamisliti nikoga drugoga da mi vodi trudnoću. Ne bi se niti usudila na ponovnu avanturu bez njegove sigurne ruke. I planiram dići kredit samo da dobijem zdravo dijete. Nisam ni bogata (učiteljica sam, to dovoljno govori o mojim primanjima), ni razmažena. Niti ne pomišljam na plazme, kućna kina, jacuzzije, ni ostale gluposti. Ako ću za nešto dati novac, to je za ono što mi u životu najviše znači i što mi je najvrijednije.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lexy prvotno napisa
    O Podobniku sve najbolje! Nakon godina natezanja s doktorima ( i privatnim i socijalnim), čovjek mi je u jednom posjetu postavio dijagnozu i dao terapiju, ostala trudna od prve, vodio mi je iznimno rizičnu trudnoću i porodio savršenog dječačića. Hvala mu do smrti na tome! I sada planiram novu trudnoću i ne mogu zamisliti nikoga drugoga da mi vodi trudnoću. Ne bi se niti usudila na ponovnu avanturu bez njegove sigurne ruke. I planiram dići kredit samo da dobijem zdravo dijete. Nisam ni bogata (učiteljica sam, to dovoljno govori o mojim primanjima), ni razmažena. Niti ne pomišljam na plazme, kućna kina, jacuzzije, ni ostale gluposti. Ako ću za nešto dati novac, to je za ono što mi u životu najviše znači i što mi je najvrijednije.

Svaka čast, sretno!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne znam ima li to rodilište uopće opremu za transfuziju i ostale nepredvidive hitnoće ako nešto krene krivim putem? svaka čast ali nikad ne bi išla tamo pa sve da i oni meni plate... Žalosno je da je nekima jacuzzi i plazma mjerilo dobrog rodilišta....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

obavljati će carske rezove, dakle imaju svu potrebnu tehnologiju

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Boneco prvotno napisa
    ne znam ima li to rodilište uopće opremu za transfuziju i ostale nepredvidive hitnoće ako nešto krene krivim putem? svaka čast ali nikad ne bi išla tamo pa sve da i oni meni plate... Žalosno je da je nekima jacuzzi i plazma mjerilo dobrog rodilišta....
    Naravno da imaju. Isto tako onda se ne bi smjelo radjati niti u Kucama za porode, koje su vjerojatno jos i manje tehnicki opremljene.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I imaju ugovore o suradnji sa Svetim Duhom i Vinogradskom, kamo šalju najkompliciranije slučajeve.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tulip prvotno napisa
    I imaju ugovore o suradnji sa Svetim Duhom i Vinogradskom, kamo šalju najkompliciranije slučajeve.
    Zar nije lakše onda rađati u "običnom" rodilištu ako nedajbože dođe do kakve komplikacije?? I brže je i bliže je.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da nisu full opremljeni, ne bi uopće mogli otvoriti rodilište.

Ja se oko sigurnosti ne bi brinula, mislim da će se truditi više jer će tako više i imati od svog rada, što nije slučaj u državnom zdravstvu. Trudio se tamo, ne trudio, nema neke velike razlike, pa stvarno trebaš biti karakter da se trudiš cijeli život.

Brine me samo postotak carskih, zanima me da li će ići nebu pod oblake kao i vani u privatnim rodilištima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sigurno hoće
    Dobiti ćeš ono što ćeš željeti platiti, a kod nas je još uvijek klima da će žena radije platiti za carski, nego platiti za prirodan porod (kojeg "može" dobiti i u državnom rodilištu - koje li zablude)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam rodila u Merkuru i generalno gledajući sam zadovoljna. Na ljestvici od 1 do 5, dala bih im ocjenu plus 3 i to samo zbog po meni loše pedijatrijske službe.

Možda čak i nije toliko loša, koliko njihovo ophođenje s novopečenim mamama.

Ginekologiji, tj. rađaoni dajem ocjenu 4. Doktori i babice super, ali oprema, ubi bože. Stol tj. taj nekakav predmet za rađanje je prethistorijski relikt.

Inače, svojoj bi kćeri jednog dana definitivno platila porod u privatnoj klinici jer želim da se osjeća kao čovjek, da vidi da se netko tamo iskreno za nju brine i da nije samo broj. I da zam da je neće pustit da u bolovima umire 8-10-12 sati prije nego što se odluče dat joj epiduralnu ili odvesti je na carski rez.
    Bojim se da sam ja samo imala sreće u državnoj bolnici, jer većinom čujem negativne komentare o našim rodilištima.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jednom će valjda netko doć od tamo i reć nam kako je bilo...ili neće...jer će ju bit strah da ju se ne izbombardira...

ja isto plaćam privatnike okolo, al zbog toga imam malu grižnju savjesti....jer si nekak utopistički mislim-kada bismo primorali zdravstvo da se stvari mijenjaju i ne bismo bježali privatnicima, možda bi se stvari makle s mrtve točke...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa, zdravstvo bi trebalo plačati udio u cijeni privatnika
    potpišeš potvrdu da ne ideš u ambulantu i točka.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    potpišeš potvrdu da ne ideš u ambulantu i točka.
    ne kužim :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad bi bilo .. onda bi HZZO trebao neku vrstu potvrde da ne koristiš usluge socijalnog ginekologa nego trebaš doplatu za privatnika, tj. da preusmjere tvoje novce od osiguranja ..

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne ide to baš tako, MGrubi. Mi imamo zdravstveni sustav kojem je temelj solidarnost. Novci koje ti uplaćuješ nisu alocirani na tebe, nego se koriste i za druge. I super da je tako jer se tako štiti zdravlje svih u Hrvatskoj. Svojedobno su razne udruge pacijenata, mislim povodom uvođenja zdravstvene pristojbe, tražile da se država izjasni imamo li i želimo li solidaran zdravstveni sustav, mislim da je bila i neka peticija. Nemaju od takvog sustava koristi samo siromašni, evo jedan primjer - prijatelju od tridesetak godina su otkrili zloćudni tumor na mozgu, nije loše zarađivao, znači dosta je otišlo i u obavezno zdravstveno osiguranje, ali svejedno je liječenje koštalo toliko da sve što je uplatio ne bi pokrilo troškove. Liječenje je na sreću izgleda bilo uspješno. Nikad ne znaš što će te snaći i koliko će koštati.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma upravo i je u tome problem... Čitav radni vijek uplaćujemo u taj HZZO. I onda kada ozbiljno obolimo, nista od toga nemamo. Npr. pametni lijekovi zaliječenje tumora uopce nisu pokriveni. Ma uopće nije pokriveno recimo ni putovanje do drugog grada, npr. Zg, ako niste iz otamo. Tj. pokriveno je, ali toliko puta te izigra sustav, tako da se vrlo rijetko išta vrati. Kakti, imamo taj solidarni sustav gdje ne moramo placati za zdravstvenu skrb na nacin kako to čine u SAD-u. A opet, tako je neefektivan taj sustav, i loš...Kod trudnoće i poroda, po meni, uopće ne treba riskirati. Ja sam iz manjeg mjesta, gdje je bolnica na vrlo losem glasu, pa tako i rodiliste. Iako smatram da imam pravo na fer odnos, pristojnost, paznju, korektnu skrb za sebe i svoje nerodjeno dijete, ja smatram da mi to u ovoj bolnici ne mogu pruziti. Zato biram privatnog liječnika, a novac koji uplaćujem svaki mjesec u zdravstveni fond-bacam doslovce- u vjetar :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jel netko ima iskustva sa dr gebauer, tj. dal je netko kod nje prije vodio trudnoću?
    ili me uputite na neki link. to mi je za frendicu, pa ja pitam dok se ona ne registrira.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam rodila prije 3,5 god. U to vrijeme dr. Gebauer nije radila u trudničkoj ambulanti već mi je napravila jedan ultrazvuk. Mjerila mi je protoke i vrlo točno procjenila težinu djeteta. Njezina procjena je bila 2750 grama, a dijete je rođeno s 2740 grama. Nije baš previše pričljiva i čini mi se da je vrlo mlada, tada je bila jedna od najmlađih u Merkuru.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koga, zanima, imate u novom broju časopisa MOJE DIJETE reportažu o ovom rodilištu, onako, malo detaljnije

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno šteta samo što ga trenutno prati loša reputacija i skandal

Bila sam neki dan na Rebru na operaciji i ležala na kirurgiji nekoliko dana. Tamo se nalazi na liječenju i jedna mlada doktorica koju je porodio dr. Podrobnik u Merkuru. Ženi je ostavio posteljicu, jedna sepsa, druga sepsa, još je u bolnici i ne može svom djetetu, već 3 mjeseca

Ne bih o detaljima, ali je žena još uvijek nesposobna samostalno obavljati stolicu ili tuširanje, nevjerojatno. Njoj pozdrav, vidjela sam je, ali nismo razgovarale, pričale su mi druge pacijentice o njoj i njezinom slučaju.

Nadam se da će sad u privatnoj praksi više voditi računa o svojim pacijenticama.

Kadauna

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znam i ja za tu pacijenticu kadauna, svekrva mi tam radi, vidjela sam i sama tu doktoricu na kratko i poprićala. Ženi su zbog zbrčkanog carskog koji joj je u merkuru radio podobnik,a bila je njegova privatna pacijentica,i sepse nakon svega odrezali 15 cm crijeva i sad nosi vrećicu, van sebe je, nonstop u bolnici. Svi doktori se tam zgražaju kao i u petrovoj, dr.podobnik se odbija javiti,kao nije on kriv. Sigurno da si takve zbrćkarije nebu dozvoljavao u svojoj bolnici. Neznam kaj reći, meni je taj doc bil simpa na prvi pogled, onak ulijeva povjerenje,al kad doživim jednu takvu priću,onada se zapitam :/ .

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dobro je i to čuti, mada baš nisam sigurna da li bi ženi bilo drago da se ovoliko detalja iznosi ovim putem u javnost. Možda ne bi, a možda i bi, bar nek se zna kad ionako nitko neće odgovarati.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Doktorica sama iznosi detalje u javnost jer očito ima potrebu za tim, a nije nit čudno s obzirom kaj joj se dogodilo.a to dal će netko odgovarat za propuste, čist sumnjam.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam ih zvala da se raspitam telefonski o opcijama (jerbo se muž ovaj put - drugi porod boji da ne bi stvarno morao porađat putem hehe) i razgovor mi je bio tak glup i bedast, feeling nula da sam odmah stvar otpisala.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Re: Grazia

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj Svea prvotno napisa
    Inače, negdje sam već napisala da sam telefonski zvala to rodilište i kada sam rekla neke svoje želje ljubazna gospođa mi je objasnila da to nije prirodni već alternativni porod (a pitala sam zapravo za nemedikalizirani porod, bez dripa, klistira, epiziotomije i sl.) Nije mi dobro sjeo taj komentar, iskreno.
    što bi bio alternativni porod? :?

crne plahte, spirsana babica? porod u "močvari"?

Hoću ja takav porod!!!
    Umirem od smijeha

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prijateljica moga muža je baš rodila ondje prije tjedan dana.
    Kažu da je porod 20 000kn. Carski 30 000kn.
    Ona je imala carski.
    Bebu su uzeli da se ona malo 'odmori' i prištekali na dohranu...

Scenarij po onoj Saradeviinoj... iz državne boline u privatnu s istim mentalitetom

No to je jedno iskustvo, ja sam odlučila pričekati još par njih da iznesu svoj sud (i štekam svoje novce).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E, da i koliko sam shvatila to je cijena za bed and breakfast znaci, sve skupa.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj nienna prvotno napisa
    Prijateljica moga muža je baš rodila ondje prije tjedan dana.
    Kažu da je porod 20 000kn. Carski 30 000kn.
    Ona je imala carski.
    Bebu su uzeli da se ona malo 'odmori' i prištekali na dohranu...
    Scenarij po onoj Saradeviinoj... iz državne boline u privatnu s istim mentalitetom
    I moja poznanica isto tako, do zadnjeg slova. (Valjda nije ista osoba u pitanju ) Sad se bori s uspostavom dojenja, naravno

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto... to je upravo ono čega se bojim
    Ja sam zapravo odustala već od te ideje... i spremna bih bila platiti koliko treba da dobijem humani prirodni porod i priuštim najbolje bebi i sebi... no lijepo okruženje i usiljeni smješak mi ne trebaju. Trebam podršku u porodu kakav želim (i nakon poroda, naravno)! A mislim da bi poludila da platim toliku cifru a onda to i ne dobijem....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa jesu one tražile nešo drugačije, pa bile odbijene i dobile to ?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne smijemo zaboraviti da većina žena nema stav kakav prevladava ovdje, i zadovoljne su naručenim carskim, da netko brine o bebi da se malo odmore itd., to drže većom razinom usluge a ne manjom.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to i mene zanima.
    ili samo imam predrasude prema ženi koja ide na elektivni carski

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda nije bio na njen zahtjev, možda je morala. Ili sam ja propustila post u kojem je to pisalo?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Možda nije bio na njen zahtjev, možda je morala. Ili sam ja propustila post u kojem je to pisalo?
    morala je na carski

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam dobila dojam da zena ondje ono što traži, to i dobije (za te novce). dakle ako ja tamo dođem (ne kažem da planiram, ali tko zna...) i kažem da želim prirodan porod, u kadi ili na stolčiću, plus neodvajanje bar sat-dva vremena poslije poroda, plus 24 h rooming in plus isključivo dojenje, ne vjerujem da bi mi to bilo tko odbio.
    nadam se da se ne varam :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam dobila dojam da zena ondje ono što traži, to i dobije (za te novce). dakle ako ja tamo dođem (ne kažem da planiram, ali tko zna...) i kažem da želim prirodan porod, u kadi ili na stolčiću, plus neodvajanje bar sat-dva vremena poslije poroda, plus 24 h rooming in plus isključivo dojenje, ne vjerujem da bi mi to bilo tko odbio.
    Također.

No, čini mi se da ukoliko rodilje nemaju vrlo jasan i izričit stav da stvari idu po njihovom PS-u.

Javim kada saznam kako je i kaj bilo. Mama i beba sada uživaju jedna u drugoj i bilo bi mi šteta kvariti intervjuom o bolnici, doktoru itd. Eh, iako umirem od ženske znatiželje, moram priznati.

Zaboravih napomenuti da je tata spavao s njima u sobi!

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

No, čini mi se da ukoliko rodilje nemaju vrlo jasan i izričit stav da stvari idu po njihovom PS-u.
    Vrlo vjerojatno.

Zaboravih napomenuti da je tata spavao s njima u sobi!
    Ovo je super!

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nienna mi govorimo o istoj osobi jel'da?
    a dam desni bubreg da se i nas dvije znamo...
    ali ipak stoji saradadeviina konstatacija o skupom osmjehu. i nemojmo zaboraviti da mnoge zene ne znaju što hoće nego ovise o osoblju bolnice - javne ili privatne. i ako za puno para ne dobiju puno muzike, to brzo skuže i budu frustrirane još i više od nas koji smo prošli "besplatno"

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja nedavno rodih u privatnom rodilištu.

moje iskustvo: kao što je već bilo rečeno, zaista se radi o prenošenju za hrvatske prilike uobičajenog načina rađanja u mnogo konfornije uvjete.

znala sam točno što želim - neinterventni porod, pa sam zato odlučila ne roditi u nekom od drugih zagrebačkih rodilišta, nego u privatnom.
    u skladu s tim odbila sam ponuđenu mi klizmu, drip i epiduralnu. nisam željela ni epiziotomiju. napravljena mi je mimo volje, iako sam par puta jasno i pri zdravoj pameti (i prije i tokom poroda) naglasila da je ne želim. bila sam spremna i popucati, ali, na moju veliku žalost, sestra S. se zaigrala škarama. ogorčena, kad sam tražila objašnjenje zašto, dobila sam nekoliko različitih, a posve tipičnih tumačenja odgovora na svoje pitanje ("jako bi popucali, imate prečvrste mišiće (!?), trebate nam biti zahvalni" (naravno!), "zbog položaja djeteta"... blabla itd.).
    btw. ovaj mi je zahvat uredno fakturiran :D

što se odvajanja od djeteta tiče, moram reći da smo stalno bili zajedno. ponuđeno mi je da ga odnesu preko noći, kao "da se mama odmori". odbila sam, što je uvaženo.
    isto tako, nema ograničavanja prilikom posjeta, a tata (ili netko drugi, već prema odabiru) može cijelo vrijeme biti s vama.

da rezimiram - s nekim sam aspektima boravka u rodilištu jako zadovoljna, s nekima vrlo razočarana, a tiču se naravno neuvažavanja mojih prava na odabir.

eh da, da još spomenem - željela sam roditi na stolčiću, ali sam završila na stolu za sve one koje planiraju stolčić, jedna informacija - za sada u ovom rodilištu još nije bilo poroda niti na stolčiću niti u kadi.

ako ima pitanja o mom iskustvu, rado ću odgovoriti...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Znala sam da će biti ovako.

s_i_r, hvala ti što si svoje iskustvo podjelila s nama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •