Sto ljudi, sto ćudi...
Ja sam u predrađaoni bila od 9 ujutro 23.3. do 19 h 24.3, kad sam rodila.
U tih dan i pol NITI JEDNA babica nije mi se svidjela, sve su bile hladne, nepristupačne, pomalo osorne i tretirale su rodilje kao niža bića.

Kad se navečer 23.3. pojavila Naska, meni je ona bila kao svjetlo na kraju tunela. Vedra, topla, draga, duhovita, brižna...Totalno me osnažila. Ujutro joj je istekla smjena, ali sam imala sreće da je ponovo bila dežurna navečer, baš kad sam ja rađala.

Niti jednoj drugoj babici nisam htjela dopasti u ruke, baš sam se toga bojala. Tako da je stvarno bitna ta individualna kemija. Mene je Naska odmah podsjetila na jednu jako mi dragu osobu koja više nije među živima i zauvijek ću je pamtiti kao nekoga tko se definitivno zatekao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Baš volim tu ženu.

Doktori. Osim nekog uglađenog s brkovima koji je "šaljivo" vikao da je danas sretan dan za rodilje jer dijeli epiduralne ( ), svi su varirali od korektnih do izvrsnih.
Hafner mi je ostao u najljepšem sjećanju, imali smo svojih razmirica, ali smo se sve lijepo dogovorili, poštovao je moje želje, nije me tretirao s podsmjehom ili svisoka, nakon poroda me dvaput posjetio i baš smo ok razgovarali. Hafnera.

Kerner mi je aplicirao gel (morali su inducirati porod zbog visokog tlaka koji nije padao), bio je supernježan, sve je objašnjavao, za sve je tražio suglasnost, u potpunosti sam sudjelovala u odlučivanju oko daljnjeg tijeka poroda.

Blagaić mi na prvu loptu nije sjeo (prilično grub pregled), ali kasnije se pokazao ok - poštovao je moje želje, vrlo pažljivo mi prokinuo vodenjak (prije toga me je pitao može li i ja sam rekla da može ako je beba dovoljno nisko), ohrabrivao me... Malo mi se zamjerio neugodnim komentarom pred kraj poroda kad sam, u tranziciji i nesuvisla od bolova žicala epiduralnu koju srećom nisam dobila ("Ove koje žele prirodno na kraju uvijek najviše cvile"), ali osim toga bio je ok.

S Matijevićem i Habekom nisam bila u izravnom kontaktu. I još mi je genijalan nekonvencionalan doktor Prka (mislim da se tako preziva, mlad je) koji mi je uzv-om procijenio veličinu bebe u milimetar i koji me u vizitama luđački dobro zabavljao svojim komentarima.