Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: MC i Quinny kolica. Koja?

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno MC i Quinny kolica. Koja?

Dakle kupujemo kolica+košaru+as. U gradu u kojem živimo možemo vidjeti in vivo Chicco i pp no niti jedna me nisu fascinirala...Meni se sviđaju većina modela MC i Quinny (istina da sam ih do sada vidjela samo na slikama) no njih se može naručiti no ne i vidjeti prije toga.

Jakoooo mi se sviđa buzz no ovdje sad čitam kako su sklopljena ogromna i kako nemaju prostor ispod kolica...

Molim pomoć!!! Koja od MC i Quinny kolica nisu preteška niti prevelika kad se sklope (da stanu u Astru). Dobije li se navlaka za zimu i košara ispod kolica i općenito koji se dodaci dobiju. Ove prodavačice nisu baš bile od pomoći.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ajme ko ti je rekao da Buzz nema prostor ispod
    Naime, ispod je torba, a može se smontirat i ona košara, ovisi kaj ti više paše.

Mi smo imali i MC quinny speedy (koja su nam bila pregenijalna, prostrana..) a onda smo ih prodali i kupili MC Buzz (jer imaju prečku ispred i klinac sjedi ful uspravno - naš je baš to htio kad je narastao).

I jedna i druga kolica sam sklopljena bez problema strpala u minijaturni gepek svog (uskoro bivšeg) megane coupe-a. Dakle, ak meni stane .. Jedina razlika je kaj ona prva quinny možeš sklopit sa sjedalom a Buzz prvo odvojiš sjedalo (jer je i to fora da možeš okrenut prema sebi ili prema van, kak klinac hoće, meni je to genijalno). Ali niš posebno teško.

Jučer smo vidjeli novi model MC i otkačili se, MM ih je skoro kupio (ali sam ja ionako zapela na roemer autosjedalici pa kad je vidio cijenu )

Idem nać neke slike da ti pokažem..

buzz
    buzz 2
    buzz okrenuta sjedalica
    guinny

i za kraj ova nova fensi šmensi..

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anitalu Buzz su boljj kolica od Queeny, potpisujem sve kaj je Tiwi napisala.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja bi ti preporučila chicco trokolicu (isto se može kupiti u kompletu kolica+ košara i as), ja je imam i za sad sam oduševljene. isto sam se dvoumila između buzza i chicca, ali je chicco prevagnuo jer u kolicima ima puno više mjesta nego kod buzza. naslon se može spustiti (a ne samo nagnuti kao kod buzz) i nije potpuno ležeći položaj, ali nije ni veliki nagib.

prijateljica mi ima buzz i nije zadovoljna jer joj sin ima 14 mjeseci i 15 kg i kad mu obuće jaknu ili nešto deblje jedva stane u njih (dok u moja kolica stane normalno i još ostane dosta mjesta za neku dekicu i sl.)

jedino ako se odlučiš za chicco obavezno probaj da li ti stanu u auto.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala cure, no ja naravno imam još pitanja...
    Košaru za ispod dobiš u osnovnoj verziji ili moraš nadokupit? Koja je pripadajuća košara za 0-6mj?
    I koliko košta Mura? I meni se jaaaaaako sviđa. Već sam naletjela na njih prije...

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jučer smo bili u chiccu i vidjeli trokolicu. Ok su mi s estetske strane no užasno su teška. Kaže žena 14 kg. Ja ih pokušala podići i užas! Ne znam zašto sam baš zapela za trokolice. Ova druga chiccova, na 4 točkića, ne znam nisu mi nešto...

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni su Mura bila super kad sam ih vidjela u Sloveniji - s bebom u njima, ali tada ih još uvijek nije bilo nigdje kupiti. Sad su u Sloveniji oko 400€.

Nakon mozganja mi smo kupili MC - ima 4 položaja za ležanje, buzz su mi bila prekrasna, ali nemaju ležećeg položaja, a i imaju 12 kg. Kod speedija, a i svih trokolica mi se nije sviđalo što zadnja osovina ostaje svojom svojom širinom - kad se sklope. Imamo dosta velik prtljažnik, ali kolica su stvarno bila ogromna i zauzimaju dosta mjesta. Speedi su mi još i nekako drndava, probala sam ih voziti u Kiki.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kak su drndava?!

U vezi zadnje osovine - pa draga - skineš kotače i nema beda (bar sam ja tak).

Buzz možeš spustit prilično, pogotovo kad su okrenuta prema mami. A za skroz malu bebu ionako nisu predviđena, nego se na njih smontira košara (i to je jako jednostavno, praktično i meni super, imam košaru) a ide gore i AS MC cabrio i meni je ta kombinacije pregenijalna. Evo, sad će mi za drugu bebu biti savršena. Budem poslikala s košarom, kad stignem..

anitalu u original verziji, osnovnoj, uz Buzz ide torba, a ona košarica se može nadokupiti. Meni je torba bolja jer em puno stane em se ne vidi sve kaj furam a neće se ni isprljati ni recimo smočiti jer se fino zatvori.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam, vozilaq sam ih po Kiki i snisu mi čvrsto stajala nego su se ljuljala, možda nešto nije dobro zašarafljeno, jer je to pokazni model u dućanu.

Znam da se buzz može dosta spustiti, ali svejedno ostane rupa za dupence, a nekako mi je šugavo dijete od 8-9 mjeseci da spava tako.

Mi smo isto kupili košaru i MC cabrifox i sve ide i na MC, Quinny i Mura kolica. Košara mi se čini super ako hoću bebu imati na oku - dok kuham i slično, stavim košaru na stol i bebica spava, a ja je imam na oku - ja sam teži paranoičar. Mama me uvjerava da baš to i nije sigurno držati na stolu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i nije.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U izboru između speedi i MC prevagnula je masa - MC su lakša 4 kg.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    i nije.
    Ali ako je beba skroz mala mislim da se ne može baš toliko micati da sruši košaru sa stola, kauča, kreveta. Ma staviti ću ja košaru na kolica i sa mnom u kuhinju: jednom rukom miješati ručak, a drugom kolica.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bebe imaju nezgodan običaj da ti ne najave kad će svladati neku novu vještinu: jedan dan se okreneš od prematalice da uzmeš hlačice iz ormara... a djetence se okrene na trbuh i...

najbolje je potencijalno opasne stvari uopće ne raditi (to ne znači da ćeš zaštititi utičnice čim dođeš iz rodilišta, ali ćeš to učiniti čim dijete propuže, ne čekajući da pokaže interes za iste).

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa

Mi smo isto kupili košaru i MC cabrifox i sve ide i na MC, Quinny i Mura kolica. Košara mi se čini super ako hoću bebu imati na oku - dok kuham i slično, stavim košaru na stol i bebica spava, a ja je imam na oku - ja sam teži paranoičar. Mama me uvjerava da baš to i nije sigurno držati na stolu.
    bolje za to kupi viper ili ležaljku, ja ga nebi držala u košari na stolu :/

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Najbolje je košaru držati na kolicima ili na podu. Meni se činila zgodnom i ako idem negdi na 4-5 sati - tipa kod svekija, da bebu ne držim toliko dugo u AS - navodno pedijatri ne preporučuju duže od 2 sata u komadu, već je polegnem u košaru.

Mama me isto uvjerava da bebe neke vještine svladaju preko noći - kaže da s menom nije mogla otići korak od bračnog kreveta, jer bi se ja domigoljila do ruba, a brata di je stavila tu je stajao.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imala sam speedy i nikad, ali nikad više ne bih kupila quinny , a pogotovo nikad ne bih kupila sportska. U speedy-u dijete mi sijedi ko po kazni na onome što se naziva sjedalo, tvrdo i izgleda kao daska, neusporedivo sa ostalim mekanim udobnim kolicima. Jedino što je valjalo na speedey-u je bila velika košara za dijete i to je sve. Dijete mi se nikad nije htjelo voziti unutra, kupih nova udobna, preporodila se, konačno se vozi ko čovjek. (vidjela sam druge da su zadovoljni, ja sam samo rekla hvala, ali nikad više)

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U MC je puno deblji sloj nego u speediju. MM i ja smo valjda 20 puta uspoređivali uživo jedna i druga i on je odmah rekao da je ta navlaka pretanka u speediju.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anitalu ako baš hoćeš dobru trokolicu, a da nije teška zašto ne kupiš Jane Slalom? To su predobra kolica. Jedino ne znam kako sad oni stoje s tom košarom za bebu. Ja sam uz njih imala i onu košaru-autosjedalicu Matrix s kojojm puno cura nije bilo zadovoljno,ali meni je bila OK. Možda sad imaju nekakvu novu košaru ?

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam u Du, ovdje nemamo čak ni tu opciju naručiti Jane iz kataloga kao što je to slučaj s MC: Ma zato i jest tako komplicirano da sam u , bar što se MC tiče, ovisim o katalogu i objašnjenjima prodavačica koje su poprilično nezainteresirane i bez informacija. Na kraju ću biti prisiljena odlučiti se za PP ili Chicco, a nisu mi niti jedna baš sjela.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Trenutačno imamo druga, kupljena u 4mj trudnoće bez iskustva ikakvog i totalni fulanac, sad imamo sina od 5mj i veeliki je pa nam ne stane u košaru i kupiti ćemo maxi cosi cabrio autosjedalicu pa kad već nismo zadovoljni s kolicima razmišljam da ih prodam i kupim neka na koja će (za iduću bebu) pasati ta as umjesto košare. svidjela su mi se ta buzz kolica ali za vas koje imate iskustva da vam malo opišem svoju situaciju - daklem živim na trećem katu a kolica ostavljam u biciklarni zaključana pa me zanima dal se teško sklapaju ili ih mogu i rasklopljena ostaviti - zauzimaju li tako puno mjesta? moj mileni je veliki spavač pa spava di stigne, naravno, često i u kolicima u svim položajima, kako je s naslonom? i još čega god se sjetite pliz da ne bacimo nofce. Naravno otići ćemo ih mi s micekom isprobati ali vašem mišljenju isto pridajem važnost.
    Hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi imamo quinny speedy i mogu reći da su odlična. Jako je lako upravljati njima i to su svi primjetili, čim bi ih počeli gurati. Trenutno je gore AS Maxi cosi, jer Masa jos ne sjedi, a kolica se ne mogu staviti u 0 polozaj.

Jedina stvar je da nam zauzimaju cijeli prtljaznik u autu kad nekud idemo, al nama to nije - za sad - jos kriza. Pitanje kak cemo se spakirat za more.. hm. Samo marama i bez kolica vjerojatno :/

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj CountdownToMiracle prvotno napisa
    Mi imamo quinny speedy i mogu reći da su odlična. Jako je lako upravljati njima i to su svi primjetili, čim bi ih počeli gurati. Trenutno je gore AS Maxi cosi, jer Masa jos ne sjedi, a kolica se ne mogu staviti u 0 polozaj.

Jedina stvar je da nam zauzimaju cijeli prtljaznik u autu kad nekud idemo, al nama to nije - za sad - jos kriza. Pitanje kak cemo se spakirat za more.. hm. Samo marama i bez kolica vjerojatno :/
    Meni su ona isto divna, samo mi je bez veze što se ne mogu skroz uspraviti u sjedeći položaj. svaka mi ta imaju manu. Buzz mi je nekako mali a Mura mi ima kratak naslon. Nikako da objedinim sve u jednom. A sve ostalo mi je u svim trojim kolicima odlično! Pa se nikako odlučiti za kupnju.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni se isto sviđaju trokolice - quinni speedy mi se čini ok....osim što se bojim veličine kad se sklope...al' ako skinem kotače....

što se tiče prvih šest mjeseci - ja sam mislila kupit košaru...pa nije mi baš autosjedalica zamjena za kolica.... Ipak će to biti duge proljetno/ljetno/jesenske šetnje...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure, kakav je buzz po neravnom terenu, da li dronda? Mislim s obzirom na male kotače naprijed. I da li dijete mora van iz kolica da bi promijenili smjer sjedalice, ili se to može izvesti skupa s njim?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ula prvotno napisa
    Cure, kakav je buzz po neravnom terenu, da li dronda? Mislim s obzirom na male kotače naprijed.
    Evo, malo dižem - i mene ovaj dio zanima.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Quinny je isto od MC-a

Ja ti toplo prepouračm Buzz. Koristili smo ih dugo, od prvog dana dfo negdje 18 mjeseci beez ijedne zamjerke.
    Po gradskom asfaltu i pelješkim rondavim putevima, plažama i sl.
    Nikad problema.

A vozili smo onog najmanjeg Punta i uredno stavljali sklopljena kolica u gepek ili iza prednjih sjedala.

Jane zauzumaji puno više mjesta, puno su veća kad se sklope, a ni izgledom se ne mogu mjerit s Buzzom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bi li netko mogao staviti sliku buzz kolica spuštenih u najhorizontalniji mogući položaj, pliz ? Ili dati link na neku stranicu gdje se vidi taj položaj jer ja ne uspijevam naći.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.quinny.com/quinny/instructions.aspx?id=3

pa si klikni na instruction movie

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala! Vidjela sam da se i ti muvaš po quinnyjima...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah, otezalo se, a u autu se priguzvalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •