Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Iznenadno mi se zacrveni lice i oblije vrućina u glavi..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Iznenadno mi se zacrveni lice i oblije vrućina u glavi..

Ne znam kako pametnije postaviti pitanje.

Naime, tu i tamo mi veli MM - "uf, baš si crvena u licu" - i pogledam se u ogledalo i vidim da mi je lice stvarno jarko crveno, kao i dio čela. To traje 5 minuta i onda nestane. Nekako mi u isto vrijeme kad se zacrvenim bude vruće u glavi, povremeno s vrtoglavicom.

To mi bude recimo jednom dnevno kasno popodne ili navečer; ali u zadnje vrijeme bude u bilo koje doba dana (do 3 puta dnevno).

Upravo se "crveno" osjećam pa postavljam pitanje.

Nisam primijetila da je u vezi s nečim posebnim što pojedem.

Inače imam niski tlak, ali nemam doma tlakomjer da si ga izmjerim u takvim trenucima.

Što bi to moglo biti?

samo mi nemojte reći da će menopauza uskoro; imam 37 godina

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

MM-u su to simptomi visokog tlaka. Probaj izmjeriti u tim trenucima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znači - da kupim tlakomjer?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bez zezancije, mamina sestrična je ušla u menopauzu sa 35 god i bila u promjeni punih 18 god. mislila je da će pop....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Može biti sto stvari. Za vidjet jel' slučajno naznaka nekakve perimenopauze - jednostavno je - izvadi si hormon FSH 3 dc, on ti je neka štih proba. Meni ti valunzi najčešće dolaze od hormona - oću ti reć' to je nekako najjednostavnije za detektirat - a crvenilo u glavi i vrućina može bit vjerojatno simptom za sto drugih stvari pa kreni principom eliminacije. Najvjerojatnije nije ništa strašno i akutno za prepast se, hoću ti reć' - ako ti je najjednostavnije "ne čačkat" - nemoj čačkat. Jel' slučajno piješ kakav antibiotik - meni je takva reakcija znala bit od sinersula?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne, ne pijem nikakve lijekove.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja ću samo o onome što znam : osim FSH, i estradiol će ti najbrže pokazati da li su kakvi znaci uranjene menopauze. Iako u tom slučaju morao bi te i pošteno obliti znoj.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

:/ Ja bi posudila tlakomjer na tvom mjestu...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eventualno bi možda mogla bit i štitnjača, sad malo pucam, ali to ti je isto relativno jednostavno - štih proba vađenje hormona TSH. To ti je - svaki od tih hormona - u priv. labovima gotovo isti dan, dobiješ nalaz mailom, cijena otp. 120 kn po hormonu...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dob ulaska u menopauzu se često naslijedi od mame. Ali vjerojatno bi imala i neke smetnje s ciklusom - ali to nije 100%, mogu nastati i kod poremećaja hormona štitnjače.
    A stres? (a šta i pitam...)

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Eventualno bi možda mogla bit i štitnjača, sad malo pucam, ali to ti je isto relativno jednostavno - štih proba vađenje hormona TSH. To ti je - svaki od tih hormona - u priv. labovima gotovo isti dan, dobiješ nalaz mailom, cijena otp. 120 kn po hormonu...
    Inače jako puno žena ima problema sa štitnjačom.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim ne kuzim kaj ce joj tlakomjer
    kupi ga, zmjeri si tlak i kaj onda???

amalthea, odi doktoru

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja imam jako jako nizak tlak pa kad skoči malo i dodje na normalu, sva se zacrvenim i uvrućim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jučer sam posudila tlakomjer od punice, mjerila tlak i imala sam 98/69, a broj otkucaja 89 :/

Naravno da u vrijeme dok je bila kod nas nisam imala više tlakomjer pri ruci da vidim raste li mi i kad se zacrvenim, ali nije ga mogla ostaviti, treba joj za tasta.

Ma, možda bi i najbolje bilo ići k liječniku, ali dok ja njoj objasnim... ona je uvjerena da su svi umišljeni bolesnici i da pretjeruju

OK, ako bude ovo sve češće i češće, onda sljedeći tjedan (ne smijem prije u slučaju da bude nešto ozbiljnije pa da mi zabrani napore, a u subotu pregled AS u Zagrebu )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    A stres? (a šta i pitam...)
    Baš. Tko danas ne živi stresno...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Iznenada mi se zacrveni lice

Jučer sam posudila tlakomjer od punice, mjerila tlak i imala sam 98/69, a broj otkucaja 89
    Amalthea, tvoji pritisci su suvise blizu (tzv. gornji i donji) i to je jako opasno. I puls ti je ubrzan. Zavisi koliko ti je godina, ali ako nisi u dobi za perimenopauzu, onda treba da posetis kardiologa. Moguce je da ti pritisak varira, tj. da nije stalno visok ili stalno nizak. Svakako bi trebalo otici doktoru.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Iznenada mi se zacrveni lice

Citiraj Svetlana123 prvotno napisa
    Jučer sam posudila tlakomjer od punice, mjerila tlak i imala sam 98/69, a broj otkucaja 89
    Amalthea, tvoji pritisci su suvise blizu (tzv. gornji i donji) i to je jako opasno. I puls ti je ubrzan. Zavisi koliko ti je godina, ali ako nisi u dobi za perimenopauzu, onda treba da posetis kardiologa. Moguce je da ti pritisak varira, tj. da nije stalno visok ili stalno nizak. Svakako bi trebalo otici doktoru.

:/

Hm... na ovo me nitko nije upozorio... 37 mi je.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja bih ti svakako savjetovala da obavis opsezne pretrage. ono krv, tlak srce i sve. svetlana ima pravo tlakovi su ti preblizu tj nedovoljno ti je velika razlika izmedju jednog i drugog. a naviranje krvi u glavu, vrucina i ubrzani otkucaji srca ukazuju na povecani rizik od mozdanog udara.
    ok mozda totalno pretjerujem ali bolje sprijeciti nego lijeciti.

cinjenica je da se danas zivi stresno i da svi mi premalo pazimo na svoje zdravlje i da godine vise nemaju previse veze sa tim jer nam se tijelo ubrzano trosi.
    ja mislim da je prevencija najbolji nacin da si pomognemo

rece ja koja nakon dvije oprecije cetiri godine nije bila na pregledu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Lu,

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu,nadam se daću tu naći odgovor ili savjet.
    Danas mi se ujutro dogodilo samo od sebe,a prije nikada nije, puls pojačao odnosno srce mi počelo ubrzano i glasno raditi,provjerila sam tlak ,normalan jedino puls 112 pa me sad zanima da li je tko imao isto takvo nešto :/

D 1998.
    I 2007.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Svetlana123 prvotno napisa

moj NORMALNI tlak je - 95/65... kad je razlika manja ili veća od 30 - ja se rušim :/

otkucaji - oko 90 u minuti... normalna temperatura - 36,3...

sve isto bar zadnjih 25-30 godina

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Hm... na ovo me nitko nije upozorio... 37 mi je.
    pa to je individualno...

meni je u trudnoći bio povišen tlak, i to je varirao od 65 do 80 (donji), a gornji je čak znao natući 110 :/

doktorica mi je rekla da je sva sreća što sam donesla liste mjerenja tlaka, jer da bi mi ga dizala na carskom - a tek onda bi bilo vraga... :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •