-
Što napraviti?
Moja Helena ima 5,5 mj i do sada je smo dojili bez problema. Polako smo na preporuku pedice počeli uvoditi dohranu, svega par žličica dnevno ( iako je rekla da slobodno jedan obrok na prsima zamijenimo kašicom). Dakle ako je cicala oko 10, malo kašice ( jabuka, banana, kruška su
, dok je tikvica i žganci
) negdje oko 11 i opet između 12 i 13 cicanje. Inače jede cca svakih 2-3 sata, ali zadnjih dva dana imam dojam da joj nije dosta mlijeka. Pojede, pa u plač, nudim joj još cicu- odbija ju, na kraju sam joj jućer dala moje izdojeno( imam u škrinji zamrznutog mlijeka) na bočicu, pojela je nekih 30ml i zaspala bez problema na sat i pol, dok je prije tokom dana zadnjih dva dana spavala samo po pola sata.
U čemu je problem? Jel nemam dovoljno mlijeka? Ili je preslabo? ( Uvjerava me sveki da joj dodam adaptiranog povremeno, ja ne bi, ali ne želim ni da mi je dijete gladno, a zalihu iz škrinje ćemo potrošiti).
-
Osoblje foruma
draga zibba upravo ste "naletili" na zadnji skok u razvoju, onaj sa 6mj.
jedino sto trebas znati da ti nije potrebno adaptirano, da je tvoje mlijeko IDEALNO i SAVRSENO tvojem djetetu i da nema tog adaptiranog koji bi mu bilo i do koljena.
tvoje mlijeko je i sastavom i kolicinom prilagodjeno bas njemu. skokovi u razvoju (koji idu sa 3 i 6- 3 i 6 dana, 3 i 6 tjedana i 3 i 6 mjeseci) su razdoblja kada dijete ucestalije sisa da bi si povecalo kolicinu mlijeka i sebi osiguralo da dobije onoliko koliko mu treba.
znaci, nemoj joj davati izdojeno vec joj daj da sisa.
mlijeko se stvara tako sto beba sisa i salje impulse mozgu da treba proizvesti mlijeko. ako joj das izdojeno, ona ce popiti to mlijeko ali nece poslati poruku tvom tijelu da poveca proizvodnju.
ako si doma sa djetetom, najbolje je da ga dojis na zahtjev i ne izbacujes nikakve podoje. ona je jos mala i mlijeko je glavna i osnovna hrana i nuzno potrebno za optimalan rast i razvoj.
mozda ce par dana "Visiti" na sisi, ali samo dok ne stvori potrebunu kolicinu, dok se ne uspostavi ponuda=potraznja.
-
skok sa 6mj
samo nekak sisa što više
ne treba adaptirano
i nemoj slušati pedicu o izbacivanju podoja
ja sam dala kašicu pa nakon toga podoj
i sad kad ruča (pošteno) ona dođe po desert (sisu)
da li daješ kakvu tekućinu? vodu? na kljun ili čašu ili bočicu?
za par dana ćeš proizvoditi još više mlijeka
-
Hvala vam na brzini.
Pogotovo nastaje problem kada su tata i seka doma pa ona ne želi jesti, nego bi se s njima igrala i razgovarala, te svaki čas prekida podoje. Nemam se kamo odvojiti da ona jede u miru, a na svaki zvuk ona okreće glavu.
Dakle to je opet onaj famozni skok u razvoju i za par dana će proći.
Ma ja želim izbjeći adaptirano na bilo koji način, imam doma jednu neotvorenu kutiju koja je kupljena radi mira u kući ( ah te sveki) i koja tu stoji već cca 4 mj, vać smo i prestari za to mlijeko ( a dobiti će ga štenci kada počnu papati
).
Vodu ili čaj baš i neće, jedino ako ostane doma s tatom kada moram nekamo i to je tek toliko da se igra s dudicom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma