Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Šnicle sa vrhnjem

  1. #1
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno Šnicle sa vrhnjem

    Jučer sam probala jedan novi recept za nedjeljnji ručak i oduševila se, pa da ga i vi vidite. :D

    1/2 kg šnicli (svinjetina, junetina, piletina, puretina, teletina). Ja sam radila sa junetinom.
    4 dl vrhnja za kuhanje
    10 dag mesnate slanine izrezane na sitne kockice
    1 mala glavica luka
    250 g šampinjona izrezanog na listiće(može i konzerva). Ja sam sa svježim.

    Izlupati šnicle batom te ih posoliti i popapriti. Zatim ih svijetlo ispohati(smjesa brašna i jaja). Poslagati ih u tepsiju i zaliti slatkim vrhnjem. U originalnom receptu piše da trebaju stajati jedno vrijeme u vrhnju u hladnjaku, ali ja nisam imala vremena pa sam ih odmah pekla.
    Ispržiti slaninu na tavici gdje su se pekle šnicle i luk. Umiješati šampinjone. Sve preliti preko šnicli. Peći na 150°C 2 sata ali s folijom preko tepsije da se meso lijepo omekša.

    Servirati uz kuhanu rižu ili kuhani krompir.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ivancice, ovo je definitivno uskoro na mojem jelovniku!

    Inače se palim na pohano, a još i šampinjoni i vrhnje... A tek špek ...

    Već sam gladna.

    Uz to ću pire krumpir i bijelo zelje na salatu!

  3. #3
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Meni se taj pohanac malo raspao pri pohanju, ali je na kraju kad se ispeklo to baš bilo super, dobila sam gusti umak, baš je bilo sočno. Sunce, javi kak' je kad se ne raspadne.

  4. #4
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    čekaj ivančice - jel slatko vrhnje ili vrhnje za kuhanje??? prvo si napisala jedno, pa drugo...

  5. #5
    mali ante

    Početno

    mi smo ovo danas blagovali. meni je bilo ludilo a ni MM se nije bunia. :D

  6. #6

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    144

    Početno

    jel zna netko recept za licke snicle
    jednom sam ih jela, bili su bas dobri

  7. #7
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Baš mi je mama tu pa sam je pitala; ja to inače ne znam raditi.

    Dakle, šnicle (juneće) se posipa s mrvicama i istuče, tako da mrvice 'uđu' u šnicle, onda se umoče u jaje pa opet u mrvice.

    Ispeku se sa obadvije strane na ulju, dok požute, i onda se to malo po malo podlijeva vodom, i krčka na laganoj vatri dok šnicli ne omekšaju (kaže mama sigurno 1 sat). Dok se krčka dodaju se sjeckani češnjak i peršin.

  8. #8
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    čekaj ivančice - jel slatko vrhnje ili vrhnje za kuhanje??? prvo si napisala jedno, pa drugo...
    Vrhnje za kuhanje.

    A ličke šnicle, obožavam! :D

  9. #9

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    144

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Baš mi je mama tu pa sam je pitala; ja to inače ne znam raditi.

    Dakle, šnicle (juneće) se posipa s mrvicama i istuče, tako da mrvice 'uđu' u šnicle, onda se umoče u jaje pa opet u mrvice.

    Ispeku se sa obadvije strane na ulju, dok požute, i onda se to malo po malo podlijeva vodom, i krčka na laganoj vatri dok šnicli ne omekšaju (kaže mama sigurno 1 sat). Dok se krčka dodaju se sjeckani češnjak i peršin.
    ove koje sam ja jela osjetilo se vino,
    i zena ih je izvukla iz pecnice

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Zalijevaju se mješavinom vina i vode, pola-pola.
    Možeš staviti posudu u pećnicu pa da se "krčka", a možeš i na štednjaku, svejedno je.

    Možeš ih kuhati i 5 sati - sve su bolje.
    Idealno kad očekuješ goste s puta, kad ne znaš točno kad će doći - ovo može biti na štednjaku xy sati.

  11. #11
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    ovo je recept moje mame, nije niti čudo da se razlikuje od originala jer ona sve recepte prilagodi svom ukusu - vino ne voli stavljati u hranu, pa ga ne stavlja niti u ličke šnicle.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Tko je spominjao ličke šnicle?
    Da stavim ja opet recept?

    (jeste gledali Nema: MOJ! MOJ! MOJ!)

    (nadam se da bar netko kuži zašto ja umirem od smjeha )

  13. #13
    ivarica

    Početno

    ivancica, ja danas ovo pravila (malo mijenjan recept), ispalo je super.

  14. #14
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ivka, super, baš mi je drago da ti se sviđa! :D
    A šta si promijenila u receptu? Ja volim uvijek nešto novo, pa bi rado probala tvoju inačicu!

  15. #15
    ivarica

    Početno

    piletinu sam preko noci marinirala.
    nisam stavila sampinjone (dosadni su mi) i pancetu.
    u vatrostalnu zdjelu sam prvo stavila jedan red pohanih snicli, onda sam ih zalila vrhnjem pomijesanim sa raznim zacinima (mediteranskim). na to slozila sir goudu, pa jos jedan red snicli, vrhnje.
    pekla sam samo sat vremena (i bez namakanja u vrhnju prije).
    bilo je super, jako mekano i ukusno.

  16. #16
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Fino, fino. Moram i ovo uskoro probati.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •