-
Literatuta za djecu, roditelje, nastavnike...
Ima mnogo naslova koji pomažu u raznim situacijama pa bih voljela da ovdje pobrojimo svoje preporuke za provjereno dobre naslove.
A i da nam bude pri ruci.
Dryden, G.; Vos, J.,Revolucija u učenju: kako promijeniti način na koji svijet uči, Educa, Zagreb, 2001.
Autor kojim sam oduševljena, a posebno knjigom Snagom uma.
Tony Buzan:
- Biti genijalac - 10 načina otkrivanja vlastite genijalnosti
-Moć kreativne inteligencije - 10 načina pronalaska vlastite kreativne genijalnosti
-Koristite svoju glavu
-Moć duhovne inteligencije
-Brzo čitanje
-Snagom uma - kako postići punu tjelesnu i umnu spremnost: djelotvorna načela razvijanja povezanosti uma i tijela
-Kako izrađivati mentalne mape
-Mentalne mape za klince
-Mentalne mape u poslu
-Savršeno pamćenje
Željka Živković: Pamtim, pamtiš, pamti, Vježbe i savjeti za bolje pamćenje, Knjiga 1, Naklada Slap, 2005.
Željka Živković: Pamtimo, pamtite, pamte, Vježbe i savjeti za bolje pamćenje, Knjiga 2, Naklada Slap, 2005.
(knjige koje sadrže mnogo konkretnih savjeta za učenje)
Knjiga Mi poznajemo i živimo svoja prava (ur. D. Maleš i I. Stričević), koja je 2000. godine nastala kao rezultat projekta Promicanje prava djeteta, iniciranog i matreijalno podržanog od strane UNICEF-a.
NLP za opušteno učenje, Diana Beaver, izdanje VEBLE
K.Bunčić, Đ.Ivković, J.Janković, A. Penava: Igrom do sebe (102 igre za rad u grupi)
Herrmann, Douglas J. Kako postići superpamćenje : brzi program za poboljšanje pamćenja / Jastrebarsko : Naklada Slap, 2000.
Barth, B., Razumjeti što djeca razumiju. Zagreb, Profil, 2003.
Zarevski, P, Mamula, M., Pobijedite sramežljivost, a djecu cijepite protiv nje. Jastrebarsko, Naklada Slap, 2000.
Glasser, W., Svaki učenik može uspjeti. Zagreb, Alinea, 2001.
Glasser, W., Teorija izbora: nova psihologija osobne slobode. Zagreb, Alinea, 2000.
Čudina-Obradović, M., To sam ja. Zagreb, Školska knjiga, 1994.
Čudina-Obradović, M., Medo bere jagode: slikovnica za učenje čitanja. Zagreb, Školska knjiga, 1996.
Čudina-Obradović, M., Igrom do čitanja: igre i aktivnosti za razvijanje vještina čitanja u djece od 3. do 10. godine života. Zagreb, Školska knjiga, 2002.
Čudina-Obradović, M., Kad kraljevna piše kraljeviću: psihološki temelji učenja čitanja i pisanja. Zagreb. Udruga roditelja Korak po korak, 2000.
Čudina-Obradović, M., Kako postati bolji učenik. Đakovo, Temposhop; Slavonski Brod: Obiteljski centar,1995. Čudina-Obradović, M., Matematika prije škole: priručnik za roditelje i odgojitelje. Zagreb, Školska knjiga, 2002.
Čudina-Obradović, M., Bilopavlović, T.,Ladika, Z., Šušković Stipanović, R., Dosadno mi je - što da radim: priručnik za razvijanje dječje kreativnosti. Zagreb, ŠK, 2001.
Pennac, D., Od korica do korica : uvod u čitanje i tajne lektire. Zagreb, Irida, 1996.
Perry Godd, E., Kako pomoći klincima da si sami pomognu. Zagreb, Alinea, 1993.
Salk, L., Što dijete želi da roditelji znaju: kako pomoći djetetu u svakodnevnim emocionalnim problemima. Zagreb, V.B.Z., 1996.
Rijavec, M., Čuda se ipak događaju: psihologija pozitivnog mišljenja. Zagreb, IEP, 1997.
Sullo, R., Učite ih da budu sretni. Zagreb, Alinea,1995.
Uzelac, M., Bognar, L., Bagić, A., Budimo prijatelji: priručnik odgoja za nenasilje i suradnju; pedagoške radionice za djecu od 6 do 14 godina. Zagreb, Mali korak - Centar za kulturu mira i nenasilja, 2000.
Maleš, D., Mi poznajemo i živimo svoja prava. Zagreb, Unicef, 2000.
Miljković, D., Pomozite svojoj djeci da razviju samopouzdanje. Đakovo, Tempo, 1996.
Ivanek, A., Kreativni razrednik/razrednica. Zagreb, Profil, 2003.
Diamond, M., Hopson, J., Čarobno drveće uma. Lekenik, Ostvarenje d.o.o., 2003.
Faber, A., Kako razgovarati s djecom da bi bolje učila kod kuće i u školi. Mozaik knjiga, Zagreb, 2000.
-
Gordana Buljan Flander&Ana Karlović : ODGAJAM LI DOBRO SVOJE DIJETE
Chapman&Campbell: PET JEZIKA LJUBAVI DJECE
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma