To definitivno stoji, ali kako potaknuti dijete da polako počne s preuzimanjem barem jednog dijela odgovornosti? Kako ju "naučiti" na prihvaćanje obaveza i vođenja brige oko školskih zadataka? To je ono što mene muči. Nama nije problem izvršavanje obaveza, nije problem čitanje, pisanje zadaće ili po potrebi vježbanje matematike, ali je problem preuzimanje obaveze, samo želim da sama počne voditi brigu oko toga ima li ili nema neku školsku obavezu, da zapiše što ima za zadaću ak nemre zapamtiti...Pomoć i podršku je oduvijek imala oko svega i to jako dobro zna. MM čak veli da se previše brinem, trudim i lomim oko nekih stvari i nek ju jednostavno pustim neko vrijeme da se sama pokuša brinuti oko škole, a mi smo tu da pomognemo ali ne na način da moramo istraživati što, kako i kada mora napraviti. Ma neznam više, možda sam nerealna i previše očekujem od jednog sedmogodišnjeg sanjara, ali nekako sam mislila da će nakon nekog vremena shvatiti da škola nije isto što i vrtić. Sve u svemu...sad smo tu di jesmo, počela sam s "novim režimom", pandorina kutija je otvorena i nema uzmaka i moram reći da je jučer kad je došla iz škole odmah rekla što ima za zadaću koju je napisala iza ručka uz moju malu pomoć. Sad ćemo vidjeti kako će se sve to skupa dalje odvijati, ali kao što rekoh nakon onog našeg prilično ozbiljnog razgopvora prekjučer, mislim da se stvari polako pomiću s mrtve točke.Zdenka2 prvotno napisa

Odgovori s citatom