Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Hormoni

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Hormoni

Lječnica mi je napisala preporuku da izvadim hormonsku sliku (sve hormone) i za to trebam ići na Rebro.

Kako ja sad u 26.02. idem tamo na nuklearnu na godišnju kontrolu, lječnica opće prakse predlaže da to obavim "istim putem".

Ono što je meni nelogično je da ja od 26.01. (dakle, mjesec dana) ne smijem piti hormone štitnjače (Eutyrox) i kako mi onda ti nalazi mogu biti realni? Mislim na ostale homone, jer hormone štitnjače mogu vaditi i u Čakovcu poslije - uostalom oni i nisu problematični. Nemam štitnjaču i hormonska terapija mi je inače konstantna i kao takva - oK.

Moj ginekolog isto tvrdi da spolni hormoni nemaju veze s hormonima štitnjače, ali meni je to zaista nelogično.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uvijek kad se kontroliraju hormoni, prestaju se piti lijekovi mjesec dana ranije. Ni moja seka nema štitnjaču, pije lijekove i postupak je isti kao kod tebe.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni je endokrinolog rekao da prije kontrole hormona (doduše samo hormona štitnjače) mogu najnormalnije piti svoje lijekove (ja sam na euthyroxu).

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nismo se skužile

Mene zanima mogu li mi nalazi DRUGIH hormona biti realni ako nemam hormona štitnjače?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Nismo se skužile

Mene zanima mogu li mi nalazi DRUGIH hormona biti realni ako nemam hormona štitnjače?
    Nisam sto posto sigurna da te shvaćam - štitnjača ti je izvađena, jel' da - i sad se ti misliš - što je za tvoje tijelo reprezentativnije za spolne hormone - vadit ih dok piješ euthorox ili ne? Mislim da spolni nemaju uske veze s hormonima štitnjače i da njih možeš i neovisno, ali možda da pitaš i na potpomognutoj kako cure vade spolne hormone, jer ih je masu koje su na euthroxu (ili kako se već to piše), a relativno često kontroliraju spolne hormone - sumnjam da zbog toga prekidaju terapiju. Možeš poslati i PP forumašicama Timmy (ona je "magistar" za štitnjaču, a i kuži se u spolne jer je s potpomognute) ili Deji2, ona se isto u to kuži. Alternativno, pitaš dr. Radončića, ginekologa, na forumu "Zdravlje i život" - relativno često odgovara na pitanja. Sretno!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    i sad se ti misliš - što je za tvoje tijelo reprezentativnije za spolne hormone - vadit ih dok piješ euthorox ili ne?
    Tako nešto. Trenutno ne pijem hormone i kad dođem a kontrolu u ZG (RA jod i scan cijelog tijela), hormoni štitnjače će mi biti "na nuli". Ako u tom trenutku budem vadila sve ostale hormone, hoće li ta slika biti realna?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i sad se ti misliš - što je za tvoje tijelo reprezentativnije za spolne hormone - vadit ih dok piješ euthorox ili ne?
    Tako nešto. Trenutno ne pijem hormone i kad dođem a kontrolu u ZG (RA jod i scan cijelog tijela), hormoni štitnjače će mi biti "na nuli". Ako u tom trenutku budem vadila sve ostale hormone, hoće li ta slika biti realna?
    Mislim da hoće, ali "pucam", daj pitaj ove gore koje sam ti navela, mislim da ćeš brže do odgovora, ali nemoj naslovit topic samo "Hormoni" nego nešto u stilu "Vađenje spolnih hormona_bez terapije euthyroxom" ili tako nešto - privući ćeš odmah "ciljane" odgovarače, ili PPaj one gore formašice, ili postavi pitanje na forumu Zdravlje i život, doktor Radončić, ginekolog, odgovara unutar 2-3 dana. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da hoće, ali "pucam", daj pitaj ove gore koje sam ti navela, mislim da ćeš brže do odgovora, ali nemoj naslovit topic samo "Hormoni" nego nešto u stilu "Vađenje spolnih hormona_bez terapije euthyroxom" ili tako nešto - privući ćeš odmah "ciljane" odgovarače, ili PPaj one gore formašice, ili postavi pitanje na forumu Zdravlje i život, doktor Radončić, ginekolog, odgovara unutar 2-3 dana. Sretno!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Utječu, naprimjer, kad piješ kontracepcijske pilule, može ti se promjenit razina t3 i t4 kolko znam.
    Jedna stvar jedino, neznam kako ide s naručivanjem, al spolne hormone možeš vadit samo određene dane ciklusa.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Jedna stvar jedino, neznam kako ide s naručivanjem, al spolne hormone možeš vadit samo određene dane ciklusa.
    E, to me isto zbunjuje.

Ja sam isto čula da se ti hormoni vade u određene dane. Međutim, ja sam prošle godine vadila spolne hormone i nitko mi nije rekao da bi morali biti vađeni na neki određeni dan. Samo me sestra pitala kad sam imala zadnju menstruaciju i to zapisala na papir. Na nalazima je pisala izvađena vrijednost i u tri stupca referentne vrijednosti (po fazama cilusa). Na vrhu je bilo napisano da su uzorci uzeti u prvoj fazi. I nalazi su bili unutar tih referentnih vrijednosti.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a ja sam baš uvjerena da moraju određeni dan, progesteron mislim 21., a ostali 6.NIsam sigurna.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    E, to me isto zbunjuje.

Ja sam isto čula da se ti hormoni vade u određene dane. Međutim, ja sam prošle godine vadila spolne hormone i nitko mi nije rekao da bi morali biti vađeni na neki određeni dan. Samo me sestra pitala kad sam imala zadnju menstruaciju i to zapisala na papir. Na nalazima je pisala izvađena vrijednost i u tri stupca referentne vrijednosti (po fazama cilusa). Na vrhu je bilo napisano da su uzorci uzeti u prvoj fazi. I nalazi su bili unutar tih referentnih vrijednosti.
    Da, spolni se vade od 3-5 dc (ovi koji idu za folikularnu fazu - sve osim progesterona), a progesteron bi trebalo 7 dana nakon ovulacije to je lutealna faza - ako su ti normalni ciklusi to je 14 dana + 7 = 21 dc, ako su produljeni onda i 24-25 - što god ispadne po računici ovulacija + 7 dana. Neki uz taj progesteron u lutealnoj fazi ponavljaju još i LH (koji se onda vadi 2x - jednom 3-5 dc, drugi put 21 ili 24 dc, ovisno što ispadne po računici ovulacija + 7). Ovo za štitnjaču - tj. jel' to ima veze ili ne i što radit u tom slučaju će ti Radončić banalno odgovorit, a vjerujem i cure s potpomognute. Hormone štitnjače možeš bilo koji dan cilkusa, plus što ti je štitnjača zafrkana po bolnicama se to naručuje mjesecima unaprijed pa sam ja to vadila u pravilu privatno, jednom na vuk vrhovcu jer mi je put raskrčio ginić kod kojeg sam liječila neplodnost. Spolne možeš na Sv. Duhu, Vinogradskoj, mislim da Petrova prima samo svoje pacijente - whatever that means, a mislim da se sad i u Vinogradskoj i za to naručuje jer nestaje reagensa - to sve moraš skužit, moj favorit za kontrolu spolnih je Sv. Duh, a i Rebro je u nekim labovima počelo naručivat itd.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Radončić banalno odgovorit = njemu će to bit piece of cake odgovorit, ne treba neki teški konzalting, najbrže ćeš do odgovora, evo linkam i www:

http://www.zdravljeizivot.com/hrv/in...=forum&s=forum

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok hvala

Idem naći taj papir, pa da bar mogu napisti kaj se sve traži.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hormoni štitnjače sasvim sigurno utiču na spolne hormone - poremećaj hormona štitnjače obično poremeti i ciklus.
    Poslid, najbolje da nazoveš tamo gdje ideš na kontrolu, objasniš o čemu se radi i pokušaš doći do endokrinologa. Ako ne uspiješ tada, onda kad dođeš vaditi krv.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •