Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: a kad ništa ne pomogne

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno a kad ništa ne pomogne

Prvo želim reći da smo mi morali odmah početi s adaptiranim mlijekom jer ja nisam imala dovoljno mlijeka. Znam da će sad ova moja izjava izazvati reakcije tipa svaka majka ima dovoljno mlijeka. Ali...
    Ono što želim reći je da me upravo zbog tih slogana ulovila depresija i onda ja nisam htjela davati adaptirano mlijeko, hodočastila po pedijatrima itd. A onda kada ništa nije pomoglo zvala sam rodin SOS telefon. Dobila dežurnu na plaži koja mi je savjetovala da se javim u ponedjeljak kolegici koja će biti dežurna, bio je petak. A onda sam slijedila savjete za smanjivanje količine adaptiranog mlijeka, i opet ništa. Količina mog mlijeka se ne povećava, Gita plače, ne spava i opet smo na bočici. I onda mi sine kako mi je poznanica pričala kako su njoj rode došle doma i pomogle joj. I tako ja puna nade u to zovem ponovno puna nade, ali ništa. Svi su na godišnjem ...
    E sada ponukana svojim iskustvom molim da budete malo tolerantnije prema bočici. Nas je spasila!!!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

:? ne kuzim svrhu ovog posta :? je li na pravom mjestu?
    imas neki problem?
    dojis jos uvijek ili zelis relaktaciju?
    tko je netolerantan prema bocici?
    stvarno nista ne kuzim

ili si samo htjela ispricati svoju pricu?

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Iako je ova tema zabranjena ovdje moram reći par riječi.
    Prvo skoro sve rode ne samo da su ne tolerantne prema bočici nego ih ne mogu vidjeti na nekoj sličici, u kompletu sa lutkicom i sl.
    I čemu se uopće čuditi???
    Žena je htjela reći da unatoč što svi ovdje govore da SVI mogu dojiti neki jednostavno ne uspiju. Ali to ne znači da nisu pokušali, tražili pomoć, čupali kosu od nervoze, bili kronično neispavani i na kraju nisu mogli gledati svoje djete gladno i JEDINA SPAS je bila BOČICA.

I nas je spasila, iako smo mi imali skroz drugačiju situaciju.
    Stvarno ne volim kad ljudi toliko kritiziraju adaptirano mlijeko. Uh.

Gitulja žao mi je što niste uspijeli ali mi je drago da si podijelila sa nama svoje iskustvo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gitulja,razumijem te u potpunosti.Ponekad ne ide i gotovo.I moju kćer je adaptirano mlijeko othranilo jer smo imali silnih problema,ne sa samim dojenjem nego sa njezinim zdravljem i stvari su se nakraju poklopile tako da je mlijeka bilo sve manje i manje,na kraju se skoro skroz povuklo.Tako je kako je,sad je gotovo a ona je vesela i zdrava petogodišnjakinja koja se ni malo ne razlikuje od braće koji su bili veliki cicoljupci.Svugdje ima ekstrema,pa i na ovom forumu ima žena koje,kao što je netko već spomenuo,ne podnose ni bočice u kompletu sa bebom igračkom,kamoli išta drugo.Ali preskoči i ne zamaraj se.I pripremi se na to da će ti tema biti zaključana

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tema se polako kreće u već viđenom smjeru. Samo ću ponoviti ono što je toliko puta rečeno - velika je razlika između napada na "kulturu bočice" - što uključuje i neizbježnu bočicu uz lutku npr i između napada na pojedinu majku koja hrani bebu bočicom (a ovako nešto od članice udruge, pogotovo savjetnice za dojenje, nećete doživjeti).
    Naše zalaganje za dojenje je takvo kakvo je, odabrali smo put i smjer i jasno nam je da će biti majki koje će se neizbježno u tome naći povrijeđene i žao nam je. Ali, da biste napravili veliku promjenu ne možete cijelo vrijeme govoriti samo ono što bi ljudi željeli čuti.

Što se tiče pomoći u konkretnom slučaju, ja vjerujem da su savjetnice napravile sve što je u njihovoj moći. Ponekad ne uspijemo ali zaista se trudimo. Sve savjetnice su zaposlene majke i iz tog razloga savjetujemo u popodnevnim satima, a ljeti smo u to vrijeme ponekad na plaži s djecom. Mogle smo birati između javljanja s plaže i toga da telefon ugasimo za vrijeme godišnjih odmora, ovako nam se činilo korisnije.
    Kućne posjete na žalost trenutno nismo u mogućnosti ponuditi, od slučaja do slučaja razmotrimo može li netko poći, ali savjetnice smo uz sve ostalo u pretrpanom rasporedu i činimo koliko možemo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: a kad ništa ne pomogne

Citiraj gitulja prvotno napisa
    E sada ponukana svojim iskustvom molim da budete malo tolerantnije prema bočici. Nas je spasila!!!
    mislim da nitko ovdje nije netolerantan prema bocici koja spasava.
    problem je prikazivanje i sustavno usadjvanje u svijest, bocice kao neizostavnog djela svakodnevnog zivota svih beba.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bfamily me u potpunosti shvatila.
    Nisam htjela kritizirati majke koje se u svoje slobodno vrijeme javljaju na SOS telefon, nego samo reći da ponekad koliko se god trudiš i na koliko god strana tražiš pomoć, jednostavno ne uspiješ.
    Iskreno se nadam da ako ću jednog dana imati drugo dijete i da ću ga isključivo dojiti. Ja sam 100% za dojenje, ali ne uspije svima.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ili si samo htjela ispricati svoju pricu?
    aha, to je to!

OK, samo sto je tema na problemima i poteskocama, pa sam pomislila da mozda zelis nekakvu pomoc.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma pustimo sada mju priču. Da htjela sam je ispričati samo da nekom drugom možda olakša grižnju savjest ako ne uspije nakon što pkokuša sve što zna i može.
    Jedino mi nije jasno zašto rodine savjetnice za dojenje smatraju da neuspjeh u dojenju ne spada u poteškoće

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gitulja, naravno da to spada u probleme...
    i drago nam je da si svoju priču podijelila s nama.. to je najbolji put za suočavanje s neuspjehom i čini se kako ćeš već sada poduzeti sve da drugi put budeš na neki način spremnija

evo, pročitaj Leinu priču/topic, završilo je još brže nego kod vas...
    i mislim da se Lea nije osjećala napadnutom

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ojenje&start=0

mene je samo štrecnulo to spominjanje plaže: dok su drugi ljudi na odmoru s mozgom na paši, mi u ruci držimo telefon.
    pa i na plaži.
    dešava se...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja tako smatram, za druge savjetnice ne znam. To mislim zato sto nemas konkretno pitanje na koje mogu odgovoriti i tako ti pomoci da dalje dojis. Ne znam je li me kuzis? Ja sam se gore bila javila samo zato sto iz tvog posta nisam bila potpuno sigurna sto tocno zelis.

Mozda bi ti pomoglo da nadjes jos takvih mama i sa njima popricas? Mislim da se moc kvalitetnog razgovora jako potcjenjuje, ali mi se cini da je nekako bolje popricati uzivo, nego ovako putem foruma.

Ako je tebi lakse putem foruma - sto se mene tice i to je OK. Samo, onda nema smisla da se npr. ja javljam (nisam mama s takvim problemima) pa cu prestati.

mah-mah

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Apricot, nisam se ja osjetila napadnutom, nego jadnom i nemoćnom. Znaš ono mogu SVI, a ti ne. I to za svoje dijete, najvažnije u životu. Ne možeš pružiti ono najzdavije i najprirodnije. I za ovaj put sam se kao što si mogla pročitati pripremala. Ali Gita je sada stara 19 mjeseci, zdrava je i to je najvažnije.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako sam i prije napisala, najteže je suočiti se s neuspjehom... ponekad to ide brzo i bez osjećaja krivnje, a ponekad, pogotovo kad su naša djeca u pitanju... "oporavak" od toga je puno teži.

Tvoja Gita je zdrava beba, vesela, je, ima mamu koja je voli najviše na svijet... SADA ti to mora biti dovoljno.
    Razloge neuspjeha ne možemo tražiti ovako "a posteriori", tko zna čega sve je bilo.

Kako naša voditeljica Maja kaže... ponekad se stvari jednostavno dogode.
    I, nema smisla puno kopati po tome.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Apricot, nisam se ja osjetila napadnutom, nego jadnom i nemoćnom. Znaš ono mogu SVI, a ti ne. I to za svoje dijete, najvažnije u životu. Ne možeš pružiti ono najzdavije i najprirodnije. I za ovaj put sam se kao što si mogla pročitati pripremala. Ali Gita je sada stara 19 mjeseci, zdrava je i to je najvažnije.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nisam se ja osjetila napadnutom, nego jadnom i nemoćnom. Znaš ono mogu SVI, a ti ne. I to za svoje dijete, najvažnije u životu. Ne možeš pružiti ono najzdavije i najprirodnije. I za ovaj put sam se kao što si mogla pročitati pripremala.
    Točno ovako sam se i ja osjećala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •