Da, samo ste zaboravili jednu stvar, a to je da osnovno osposobljavanje za KPK košta 1385 kunića (plus kasnije radionice i sl. a sve se plaća), što je za učiteljski džep dosta visoko. Neki ravnatelji to pokrivaju ali moj neće , što je mene razljutilo jer se ja ipak usavršavam za TU školu i TU djecu a ne za svoje osobne potrebe.
Svi ste u pravu, sve ovisi o učitelju. Jedino zbog čega sam sretna je to što se sada ovi stari više ne izruguju nama mlađima i našim "neozbiljnim" metodama nego se barem malo zamisle. Ne mogu reći, ima dosta starih učitelja koji su se prebacili na ovaj malo suvremeniji način rada i to je vrlo pohvalno.
KpK nije neka odlučujuća stavka u kvaliteti učitelja, ima dosta radionica i literature sa sličnim načinom rada ali sve se svodi na to da netko ili ima ili nema "žicu" za taj posao, vidjela sam na faksu mnoge koji su znali sve savršeno u teoriji ali jednostavno nisu znali kako pristupiti djeci, bili su vrlo hladni i stvarno žalim njihove učenike pa makar osvajali prva mjesta na natjecanjima.

Još o HNOS-u
VEEELIKA ZAMJERKA: U svrhu tzv. rasterećenja izbacili su u sva 4 niža razreda po 1 sat HJ, 1 sat MAT i u 3. razredu 1 sat PID-a, a gradivo se nije puno promijenilo, barem ne u 1. razredu.
Kad sve zbrojite dođe se do broja od 140 sati HJ, 140 sati MAT i 35 sati PID-a manje u te 4 godine, a u razgovoru s predmetnim nastavnicima shvatila sam da oni nemaju pojma o tome niti uopće znaju što je od gradiva izbačeno već i dalje traže isto predznanje u 5. razredu
Ja imam 1. razred i imam osjećaj da nikako ništa ne stižem!
Isto tako, preporučuju manje zadaće, a kako to ostvariti kad već u školi ne stignemo sve što treba?

Da, preporuka je i da učenici ništa ne "štrebaju", a najavili da će od ove godine krenuti testiranje znanja učenika 4. razreda (!!!)