Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Vegetarijanke, pomagajte!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno Vegetarijanke, pomagajte!

    Dolazi mi gošća na tri dana i naravno, vegetarijanka je. U kombinaciji sa mojim prohtjevima, nemoguća misija.
    Jede jaja, mliječne proizvode i ribu (ali ja ne :/ )
    Ne smije biti masno, maslinovo ulje, luk, češnjak, poriluk, nikakva sluzava bića iz mora...khm...
    Imate kakvih ideja?

  2. #2
    passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    310

    Početno

    Evo, prvo sto mi pada na pamet je jelo koje se lako priprema,
    a ja ga jako volim: brokula zapecena sa sirom
    [ skuhati brokulu (moze i cvjetaca ili shanon)s nesto soli, staviti u vatrostalnu posudu,
    politi s nesto rastopljenog margarina,
    prekriti sa snitama topljivog sira, posipati paprom po ukusu,
    zapeci u pecnici ].
    Uz ovo jelo volim jesti kruh, masline, paradajz
    (sa solju, bosiljkom i masl. uljem, ali naravno nije nuzno...),
    a moze se dodatno narezati i malo dimljenog sira kao prilog.

    Nadalje, ukusni su i sampinjoni punjeni sirom.
    Klobuke vecih sampinjona napuniti smjesom sira i zacina (po ukusu)
    i zapeci u pecnici.

    Pa, npr. peceni krumpir (oguliti, narezati, staviti u pladanj za pecenje,
    posipati solju i crvenom paprikom te zaliti uljem (pozeljno masl. ali ne mora...)
    i promijestai te ispeci u pecnici) + pohane tikvice (mogu se pohati
    u smjesi za palcinke) + bukovace pecene na zaru (odnosno tavi).

    Tjesteninu ne treba zaboraviti, jer ju je moguce pripremiti na 100 nacina...
    tj. s velikim brojem vege preljeva (od obicnog sosa od paradajza
    ili pesta do raznih preljeva sa sirevima etc.).

    Ako radis sojine odreske, treba ih prvo namociti u vrucoj vodi, ohladiti malo,
    dobro istisnuti, a zatim ih mozes marinirati sa soja sosom, zacinima i senfom
    te peci ili takoder pohati u smjesi za palacinke.
    Moja mama radi super sarmu (ili filanu papriku) od sojinih pahuljica
    [bitno je soju namociti i zatim istisnuti vodu; nakon toga se jelo priprema jednako
    kao da je od mesa].

    Salate isto ne treba zaboraviti... i kao prilog i kao glavno lagano jelo.
    Kao ni razne krem juhe od povrca ili cak variva (koja nasa generacija
    cini mi se nazalost nesto rjede kuha).

    Evo, toliko na prvu loptu...

  3. #3
    passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    310

    Početno

    Uostalom, pogledaj rodine stranice
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=5&Tekst2ID=160

  4. #4
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Smokica, imaš na Coolinariki puno vegetarijanskih recepata; daj reci što bi otprilike kuhala - varivo, rižoto, tjesteninu pa će biti lakše odabrati neke recepte. Nije ti nikakav problem skuhati za nekoga tko jede jaja i mlijeko, samo ne kužim mora li jelo biti niskokalorično. Možeš napraviti bilo kakvu tjesteninu/rižoto samo bez mesa, evo npr. lazanje s povrćem ili lazanje sa špinatom. Možeš kupiti seitan ili tofu da impresioniraš gošću svojim poznavanjem vegetarijanske kuhinje

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    sweden
    Postovi
    104

    Početno

    brzo i fino= rezanci sa sirom i vrhnjom!

  6. #6
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj passek prvotno napisa
    Potpisuje! :D

  7. #7
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja nisam vegetarijanka, ali imam super recept bez mesa
    Skuha se tjestenina, najbolje makaroni, ali može bilo kaj osim špageta (super su i zelene tagliatelle).
    DOk se tijesto kuha, pomiješa se svježi kravlji sir s jajetom i malo soli.
    Skuhana tjestenina pomiješa se sa sirom, stavi u vatrostalnu posudu, prelije vrhnjem i peče na oko 220 pola sata ili dok se ne zarumeni.
    Po želji u sir može se naribati nekog tvrdog sira (meni je tak ukusnije i sočnije).
    Dobar tek

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno

    Hvala vam žemske!
    Ja i inače radim razne tjestenine sa umacima bez mesa, al sam si nekak mislila nešto malo "bolje" if ju nou vot aj min.
    Oslić na šibenski mi izgleda njamiiiiii, to ću sigurno jedan dan. Naravno bez maslinovog ulja :/

  9. #9
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj Smokica prvotno napisa
    Hvala vam žemske!
    Ja i inače radim razne tjestenine sa umacima bez mesa, al sam si nekak mislila nešto malo "bolje" if ju nou vot aj min.
    Oslić na šibenski mi izgleda njamiiiiii, to ću sigurno jedan dan. Naravno bez maslinovog ulja :/
    Zašto ,ne voliš ga? Vjeruj mi, ni ne osjeti se.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno

    Ma želudac mi je ko na ringišpilu čim pomislim na njega. Ne smije ni blizu moje kuće.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •