luka ima mjesec i pol,samo sisa ali nema stolicu već 4 dana- dali je to opasno i što da radim'
luka ima mjesec i pol,samo sisa ali nema stolicu već 4 dana- dali je to opasno i što da radim'
Mom malcu se tek nedavno regulirala stolica. Dosad je kakao svaka 4 dana. Pedica je rekla da je to ok dok god se on normalno razvija.
Ako je dijete samo na majčinom mlijeku normalno je da ima stolicu jednom u deset dana kao što je normalno da ima deset stolica u jednom danu, ako je dijete na adaptiranom trebalo bi imati stolicu svaki dan, najviše smije izostati tri dana. Tako nam je rekla gastroenterologica. Moj A ima dijagnozu opsipacija i tek prije per mjeseci smo uspjeli regulirati koliko toliko probavu na svako 2-3 dana ali sad više bez ikakvih laksativa.
[quote="Gogica 24"] ako je dijete na adaptiranom trebalo bi imati stolicu svaki dan, najviše smije izostati tri dana.quote]
Hm, mi smo na adaptiranom pa su nam ipak rekli da je sve ok. Doduse, kombinirali smo dojenje i ad.
moja je bila isključivo na adaptiranom i znalo se dogodit da po 10 dana nema stolice.Gogica 24 prvotno napisa
pohodili smo pedijatricu koja je kazala: sve je to ok, ali ćemo isto napravit alergo test (koji nije pokazao ništa).
kasnije se sve normaliziralo.
po toj gastroenterologici moja je šefica tribala eksplodirat ko balun.![]()
Doktorica je super i doista zna svoj posao i radi ga najbolje što zna, i to je jedina doktorica koju moj A voli. Moja curica stara je još par dana pa dva mjeseca, dojim ju i ima vjetrove koji su jaaaako neugodnog mirisa
, ali kad nakon dva dana kad nema stolicu više nema ni vjetrove, grči se, tiska onda počne povraćat ja sam već na iglama, masiram trbuh, stavljam tople obloge, izmjerim temperaturu u guzi i ako ne ide stavim mrvicu glicerinskog čepića, taj dan još ništa tek sljedeći se pokaka, ali to tako strašno smrdi da čovjek ne bi vjerovao da se ukakila beba od nepuna dva mjeseca. A ima dijagnozu opstipacija (rođen s predugim crijevom presavinutim ko u čvor u dohsligmi) i ispred tog presavinuća zbog ne redovitog pražnjenja crijeva proširilo se zbog nakupljanja stoliice i do prije par mjeseci problemi, zato draže mi je da se pokaka pa makar i uz pomoć čepića (a ne rabimo to često možda tri puta do sad) nego da se ponovi s njom sve što je moj A morao proći (irigigrafije, gastroskopije, vježbice s balonom u guzi...) Jadnik kad bi vidio bjelu kutu već bi se izbezumio i neutješno plakao.
evo ja sam prije neki dan pocela sa adaptiranim. sada je poceo da kaki svaki drugi dan. i kao sto ste mnoge vec pisale mnogo prducka i to smrdljivo. koliko je zaista dopusteno da beba ne kaka ako je samo na adaptiranom?
mene zaista mnogo muci ako on ne kaka. :/
i moa beba dok sam je doila nije imala stolicu i do 6 dana!to je sve ok ako je djete normalnog-dosadašnjog raspoloženja