Sa puno povjerenja prepuštam djecu mojoj mami i svekrvi, znam da će ih paziti kao malo vode na dlanu, ali ih to dosta iscrpljuje (jer čak i pretjerano skaču za njima) da to ne koristim prečesto.
Meni je veći problem kontrolirati sebe kada osjećam nagon da ih štitim, u situacijama u kojima bi se oni možda snašli dobro i bez moje zaštite.
Kao što je netko već napisao i kod mene je problem hodanja sa djecom po nogostupu, nekako si ne mogu pomoći da ih stalno držim za ruku.
Na plaži se uvijek bojim da mi se netko ne utopi, stalno pratim tko uranja tko izranja, ne mogu se opustiti.
Parkirališta su mi noćna mora, čim oni potrče prema našem autu ja odmah mislim što bi bilo da nedajbože vozač nekog parkiranog automobila krene u rikverc, ne bi ih uopće vidio u retrovizoru, pa trčim za njima i vičem da me čekaju.
Nedavno smo bili na izletu na Plitvicama, bilo nam je prekrasno, ali sam ja djeci sve pokvarila jer sam ih cijelo vrijeme držala za ruku, pa su bili sputani, ali ne mogu se oteti strahu da bi se mogli okliznuti i pasti u jezero/rijeku/slap.
Prenijela sam strahove na MM-a, pa i on čini što i ja.
Napominjem da se bojim i u manje potencijalno opasnim situacijama, kada skaču, pentraju se i sl, ali tada se uspješno kontroliram jer znam da bi im se eventualno moglo dogoditi da se udare i ništa više od toga.
Dragi Lastane, jesam li zrela za terapiju?
Sorry za OT