pred 10ak godina otekao mi zub (petica gore), upalilo se sve, slikala - u korjenu zuba ostalo 2/3 svrdla s kojim je zubarica čistila kanal ~godinu i pol prije toga...
posljedica - resekcija da izvade 6mm svrdla, razorena sinusna kost i konstantni problemi s tim sinusom...nakon ~godinu dana opet se sve upalilo - pun sinus gnoja, kost nije zarasla, samo je hrskavično tkivo naraslo... i naravno, opet resekcija i kura antibiotika...
sadašnji problem - često imam osjećaj tupog unutra iznad tog zuba, i nije da me boli, ali nekako ga osjećam...
slikala sam opet ( i dalje nema kosti, nego hrskavica), bila kod zubara (promijenila naravno onu k........), i sve je ok...
danas me opet nekako nabija, budim se sa strahom da mi opet ne zakuha, da ne oteknem, da se nešto ne zakomplicira
dakle, zubari i svi bliski problematici - da li postoji šansa da normalno okošta, i da mi se ne stvara vakum kad pušem nos (a to boli) i da mi ne ide sukrvica iz te nosnice ako jače puhnem nos, i da mi nije ta nosnica stalno poluzačepljena...