Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: sinusi-zubi

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno sinusi-zubi

pred 10ak godina otekao mi zub (petica gore), upalilo se sve, slikala - u korjenu zuba ostalo 2/3 svrdla s kojim je zubarica čistila kanal ~godinu i pol prije toga...
    posljedica - resekcija da izvade 6mm svrdla, razorena sinusna kost i konstantni problemi s tim sinusom...nakon ~godinu dana opet se sve upalilo - pun sinus gnoja, kost nije zarasla, samo je hrskavično tkivo naraslo... i naravno, opet resekcija i kura antibiotika...

sadašnji problem - često imam osjećaj tupog unutra iznad tog zuba, i nije da me boli, ali nekako ga osjećam...
    slikala sam opet ( i dalje nema kosti, nego hrskavica), bila kod zubara (promijenila naravno onu k........), i sve je ok...
    danas me opet nekako nabija, budim se sa strahom da mi opet ne zakuha, da ne oteknem, da se nešto ne zakomplicira

dakle, zubari i svi bliski problematici - da li postoji šansa da normalno okošta, i da mi se ne stvara vakum kad pušem nos (a to boli) i da mi ne ide sukrvica iz te nosnice ako jače puhnem nos, i da mi nije ta nosnica stalno poluzačepljena...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Želim ti brzo ozdavljenje .Nisam baš upučena kako to ide s okoštavanjem ,ali nažalost česti sam gost klinike za orl zbog gnoja u sinusu.Do sada sam 3 put bila u bolnici za isto.Svaki put sam se izvukla samo sa antibiotikom desetak dana i nisam išla na punkciju možda zato što sam bila trudnica.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

očito se radi o oroantralnoj fistuli jer je korjen zuba djelomično bio u komunikaciji sa sinusom, predlažem posjet dobrom maksilofacijalnom kirurgu na Dubravi

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: sinusi-zubi

Citiraj magriz prvotno napisa
    pred 10ak godina otekao mi zub (petica gore), upalilo se sve, slikala - u korjenu zuba ostalo 2/3 svrdla s kojim je zubarica čistila kanal ~godinu i pol prije toga...
    posljedica - resekcija da izvade 6mm ...
    Ne kuzim, sta nije primjetila da joj je ostalo? Ili nije rekla? Ili je ostalo mozda periapikalno punjenje, odnosno ne "svrdlo" nego bas punjenje, koje isto izgleda kao iglica?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: sinusi-zubi

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ne kuzim, sta nije primjetila da joj je ostalo? Ili nije rekla? Ili je ostalo mozda periapikalno punjenje, odnosno ne "svrdlo" nego bas punjenje, koje isto izgleda kao iglica?
    naravno da je primijetila, ali je šutila... kad sam nakon resekcije došla do nje tražiti karton i reći joj što je bilo - samo je odgovorila da se takve stvari mogu dogoditi i da što ja dižem paniku..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •