Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: prvi pregled bebe tek sa mjesec dana?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno prvi pregled bebe tek sa mjesec dana?

Cure trebam savjet. Snaja je rodila u Pulskom rodilištu,zanima me da li je normalno da su bebu za prvi pregled nakon rođenja naručili tek sa navršenih mjesec dana starosti? D3 kapi isto nakon mjesec dana? Jel to u Puli tako,zna li netko? Recimo kod nas u Slavoniji beba de na prvi pregled nakon 3-4 dana kad izađe iz bolnice i kapi se daju petnaesti dan djetetove starosti. :?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Koliko ja znam tek sa mjesec dana.
    Ove ranije posjete obavi patronažna. D kapi isto sa mjesec dana.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam iz Pule i išla sam na pregled sa malenim kada je imao mjesec dana, onda se i cijepio.

Čini mi se da u zdrastvenoj knjižici djeteta točno piše kada se obavljaju sistematski pregledi

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ok hvala vam.Meni bilo čudno jer kod nas je eto drugačije.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo iz Osijeka i isto smo tek s mjesec dana išli kod pedice tad smo i počeli davati D3 kapi.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo isli nakon dva tjedna zbog zutice koju je imao inace se normalno ide nakon mjesec dana, kapi smo dobili isto nakon mjesec dana

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo iz Vinkovaca, iz bolnice smo izašli 7. dan jer sam imala CR, a dr mi je rekla da prvi posjet pedijatru ne bude prije mjesec dana jer vlada gripa i da ako je dijete dobro da ga ne izlažemo virusima u čekaonicama. D3 kapi nam je pisalo u otpusnom pismu da počnemo davati nakon dva tjedna od izlaska iz bolnice.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u Vukovaru je prvi pregled 3 dana nakon izlaska iz rodilista kod pedijatra u bolnici, a s mjesec dana kod pedijatra u ambulanti

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

3 dana nakon izlaska iz rodilista kod pedijatra u bolnici
    Ja vjerujem da se prvi pedijatrijski pregled u vecini rodilista obavi vec u rodilistu pa nema potrebe ponovo odlaziti u ambulantu za 3-4 dana.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ovdje se obavi u rodilistu i nakon tri dana, takva je praksa

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e da, mi smo u bolnici svaki dan imali ujutro preglede pedijatrice, to mislim da je svugdje tako, u svim bolnicama, zar nije?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

posto nisam jos rodila pa neznam, tek u 6.mj. pa me zanima dali se za taj prvi pregled novorodenceta narucujemo sami ili nas narucuju u bolnici i gdje s to obavlja u bolnici ili u ambulanti u domu zdravlja. I jos jedna stvar, dali bebi nakon rodenja odma biramo lijecnika ili kako to ide? :/

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u puli je ovako - prije otpusta iz rodilista dijete pregleda pedijatar. dobijes otpusno pismo i uputu da s mjesec dana s djetetom odes pedijatru na pregled.

pedijatra biras sam - negdje i prije rodjenja djeteta (ovisno o guzvi i tome koga bas zelis za pedijatra). po rodjenju djeteta, kad dodjete doma (recimo), nazoves pedijatrijsku ordinaciju i kazes da si rodila i da zelis termin za sistematski pregled s mjesec dana.

poneses sa sobom na pregled neku laganu dekicu i dvije tetra pelene (cesto se jedna koristi kao "podloga" za vaganje bebe), rezervnu pelenu, zdravstvenu knjizicu djeteta. dekica ili tetra pelena ili onaj rucnik za bebe posluzit ce za umotavanje bebe jer je pedijatar pregledava potpuno golu (bar koju minutu ce biti potpuno gola - za vrijeme vaganja koje obavi sestra prije ulaska u ordinaciju i za vrijeme pregleda stomacica, intimnih dijelova...)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    u Vukovaru je prvi pregled 3 dana nakon izlaska iz rodilista kod pedijatra u bolnici, a s mjesec dana kod pedijatra u ambulanti

I tu nastaju problemi jer meni dijete nije dobilo porođajnu težinu nakon ta tri dana i onda su me masakrirali. Pregledi svaka 2 dana onda jedan kaze cesce doji, drugi uvedi adaptirano i to je bila psihicko smaranje za mene. najbolje je ici oko 11 h, pola 12 i moliti Boga da naidjete na Bandica.

Isto se dogodilo i moj prijateljici prije 2 mjeseca i toliko su insistirali na uvodjenu adaptiranog da su joj zaprijetili Centrom za socijalnu skrb, no eto Bandic je spasio cijelu pricu jer joj je iskljucivo on nakon teskog incidenta zakazivao preglede i vaganja svaka 2 dana i nije dramio sto je dijete tek za 2 tjedna iskljucivo sikenjem doslo do porođajne težine.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo, ja sam iz Srbije i kod nas je ovako:
    Na otpustu iz porodilišta beba biva pregledana (inače je pregled u porodilištu bio svakog jutra) i vakcinisana sa BCG. Ponekad se ta vakcina daje nekoliko dana nakon izlaska iz porodilišta, ukoliko pri otpustu nije bilo dovoljno beba da bi se vakcina načela.
    U našem slučaju je bilo tako.
    Došli smo na vakcinu i vađenje krvi iz pete nakon 3 dana nakon otpusta.
    Tada je beba izmerena i pregledana ponovo. Ali to samo zato što smo naknadno primali vakcinu.
    Na prvi redovan pregled se beba vodi kad navrši mesec dana.
    D3 počinje da se daje sa navršenih 15 dana života.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

lunic je napisala:
    Isto se dogodilo i moj prijateljici prije 2 mjeseca i toliko su insistirali na uvodjenu adaptiranog da su joj zaprijetili Centrom za socijalnu skrb, no eto Bandic je spasio cijelu pricu jer joj je iskljucivo on nakon teskog incidenta zakazivao preglede i vaganja svaka 2 dana i nije dramio sto je dijete tek za 2 tjedna iskljucivo sikenjem doslo do porođajne težine.
    Ne kužim dramu oko toga, pa kaj nije neki "razuman rok" cca 14 dana, a ne 3 dana. Moj maleni je isto nakon 14 dana dostigao porođajnu težinu, naravno uz preporučenu dohranu, a sve si mislim da bi i bez dohrane vjerojatno isto tako.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod nas u Bosni je ovako:
    Dijete u rodilištu pregleda pedijatar svako jutro i naravno prije otpusta iz bolnice. 5.dan se vadi nalaz iz pete(mi smo bili u bolnici jer sam rodila na carski pa nismo ponovno morali dolaziti). Sa mjesec dana u nadležnom Domu zdravlja cijepljenje i pregled.
    A što se tiče gubljenja na težini,meni je pedijatrica rekla da je u prva dva tjedna normalno da dijete izgubi 10% od svoje porođajne težine. Mi imali 3650 g,nakon 8 dana 3540g, a sad sa 3 mj. i 10 dana imamo sigurno više od 6400g,nismo se vagali,a to je zadnje vaganje bilo prije 20-ak dana. Isključivo dojimo

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa to je normalno ako je sve s bebom ok.
    Mi smo recimo otpušteni iz bolnice 4. dan od poroda (carski) i naručeni da dođemo 6. dan na kontrolu u bolnicu jer je Iva imala jaki osip na preponama i morali su vidjeti kako to prolazi! Morali smo kupati u hipermanganu i mazati betrionom. Uglavnmo kada su vidjeli da je sve ok i da je u 2 dana dobila 200g, , rekli su samo da dođemo na kontrolu s mjesec dana. Unutar tih prvih mjesec dana ionako imaš patronažnu na rasploganju za sve nedoumice, pitanja i sl.
    S Jankom smo otpušteni doma 3. dan i na kontrolu sa mjesec dana. I to je to.
    A zašto bi uopće trebalo ići ranije?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kaj se porođajne težine tiče, Iva je rođena s 3830, a 6. dan od poroda je imala 3950!
    Samo se malo hvalimo

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa to oko gubljenja tezine je normalno, i naravno da ne gube svi, no problem je sto drame na tim pregledima i najčešći savjet nakon prvog pregleda je doji na svaki sat, sat i pol, a na drugom vaganju savjetuju uvođenje adaptiranog. A osim toga toliko se ruzno prema vama ponasaju (ako smijem navesti inicijale posebno doticna P.M.W.) da mi je muka od svega i njenog deranja ( u 9 podojila, obukli se, naručeni za 10 h, čekali do 11 i 15, naravno da nisam mogla podojiti u sjedećem položaju na nedudobnim plastičnim stolicama zbog šavova, ušli unutra, mali plače a ona na mene: Mama mali je gladan, šta ga ne podojite da ne plače; (rođen sa 3150, na pregledu imao 2950, na sljedećem 3000, i naravno savjet adaptirano) i da, ne dozvoljavanja da nakon pregleda obučete bebu u ordinaciji nego vas šutnu u čekaonu....I onda je kao Vu bolnica proglašena prijateljem djece. Bože sačuvaj

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pozdrav svima,

moja bebica je naručena na sistematski za tjedan dana.
    može li mi netko reći što se točno pregledava na sistematskom?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lunic prvotno napisa
    Pa to oko gubljenja tezine je normalno, i naravno da ne gube svi, no problem je sto drame na tim pregledima i najčešći savjet nakon prvog pregleda je doji na svaki sat, sat i pol, a na drugom vaganju savjetuju uvođenje adaptiranog. A osim toga toliko se ruzno prema vama ponasaju (ako smijem navesti inicijale posebno doticna P.M.W.) da mi je muka od svega i njenog deranja ( u 9 podojila, obukli se, naručeni za 10 h, čekali do 11 i 15, naravno da nisam mogla podojiti u sjedećem položaju na nedudobnim plastičnim stolicama zbog šavova, ušli unutra, mali plače a ona na mene: Mama mali je gladan, šta ga ne podojite da ne plače; (rođen sa 3150, na pregledu imao 2950, na sljedećem 3000, i naravno savjet adaptirano) i da, ne dozvoljavanja da nakon pregleda obučete bebu u ordinaciji nego vas šutnu u čekaonu....I onda je kao Vu bolnica proglašena prijateljem djece. Bože sačuvaj
    Joj lunic, baš mi je žao što vam je tako Kod nas novorođenčad ima prednost, ipak su mali pa da ne čekaju dugo.
    Što se dojenja tiče, doji kad beba traži, ne kad bi pedijatrica htjela ali to već sigurno znaš

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jellena prvotno napisa
    pozdrav svima,

moja bebica je naručena na sistematski za tjedan dana.
    može li mi netko reći što se točno pregledava na sistematskom?
    tezina,visina, i opseg glave, provjerava automatski hod, moorov refleks, i opcenito izgled djeteta. moja pedica je jos meni odrzala kratko predavanje oko dojenja i rekla koju bi hranu trebala izbjegavati, ali ja jedem sve.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni je patronažna sestra rekla da izbjegavam hranu koja napuhuje..
    i pokušavam se toga držati jer inače ima problema s grčevima..
    da li znaš koja hrana dodatno napuhuje?
    navodno ne bih smjela jesti lubenice, dinje, kruške, kelj, grašak..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga, to ti je prilično individualno... Mom starijem smetala je zelena salata (dobio bi proljev+grčeve), luk, sve iz porodice zelja i kelja osim korabice, GROŽĐE a bome i trešnje i višnje... Probaš po malo, pa vidiš... I sretno, možda toga kod tebe ne bude tak puno.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mojoj curici je smetalo kravlje mlijeko, a dok to nisam skuzila, tamanila ga ko nenormalna... Jadna mala .

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

to su i meni rekli, ja sam tamanila sve i nije imao niti dana grceva. pedica je rekla da izbjegavam crveno,jagode,paradajz,jer je to alergeno, a ja sam jos u rodilistu pojela bar kg jagoda

mlijeko sam jedino uvodila postepeno,po malo u nescaffe pa do pune zdjelice.

tako da to nema veze s vezom, svaka zena i beba reagira drukcije.

samo ti dobro jedi da imas snage za dojenje i za baviti se bebom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •