Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Ulje na parketu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Ulje na parketu

Danas mi je dijete prolilo cca pola litre suncokretovog ulja po parketu i tepihu i to još nogicama rastrackala. Oprala sam parket već desetak puta raznoraznim sredstvima; Aiax professional degreaserom, Mr. muscolom za kuhinje, prontom za drvo, čistom vrućom vodom, na kraju čak i praškom za veš... parket mi je još masan i sklizak. Strah me više bilo šta isprobavati jer se bojim da će mi se skinuti lak ili dići parket od silne vodurine. Help!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Što se tepiha tiče, najbolje ga je odmah odvesti u praonicu. Ne vrijedi se gnjaviti i živcirati za te novce. Ja sam pokušavala na sve načine oprati ulje s tepiha i kad nije uspjelo MM je otpeljao tepih u praonicu i za 30-tak kuna dobili čist i suh tepih.

Što se tiče parketa, ja ga nemam, ali kad mi se ulje razlije po laminatu u kuhinji, prvo hrpama papirnatih ručnika pokupim i pobrišem svo ulje, a na kraju pobrišem sa spužvicom i čarlijem. Na kraju pokupim čarli vlažnim močom i to je to.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Na sve masno - udri deterdžentom za suđe. Za tepih se slažem s Brigitom - najbolje u praonicu i mir.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i voda neka je sto toplija, vruca...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma probala ja sa svim tim što ste navele i taman mislila da sam očistila kad danas u jutro granulo sunce na parket a ono sve i dalje muzgavo, uopće se parket ne sjaji kao inače

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ulje treba "pokupit" djecjim puderom ili brasnom. u debelom sloju. nek stoji satima... tek onda prati.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ulje treba "pokupit" djecjim puderom ili brasnom. u debelom sloju. nek stoji satima... tek onda prati.
    ovo je dobro znati za ubuduće... ali je sada za brašno i puder prekasno...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda i nije... ja bi probala. al nemoj ovo shvatit kao savjet "sigurno ce uspjet" (cini mi se da puder bolje upije od brasna)

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma to mi je nemoguća misija, masnoća je u tankom sloju sada po pola parketa u dn. sobi... s puderom bih napravila samo veće s....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •