Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: IVF IZVAN RH!!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno IVF IZVAN RH!!

Evo pokušavam pronaći odgovore ali naprosto ne znam kome se obratiti. Naime mm je dijagnosticirana azoospermia i upućeni smo na ICSI postupak donorskom spermom. Kako je u RH banka sperme prazna iako zakon propisuje obavljanje takvog postupka mi ipak moramo preći granice naše domovie da bismo to i napravili. E sad me zanima kakva su naša prava kad je u piatnju financiranje lijekova za stimulaciju i samog postupka? Ja nisam nikada do sada imala stimulaciju koju sada moram odraditi ovdje (KBC Rijeka) prije odlaska u Prag. To spominjem jer tehnički imam pravo na lijekove preko HZZO-a. Ipak čini mi se da je ovo specifiča situacija o kojoj malo tko zna pa se parovi obično pomire s istinom da sami moraju snositi sve troškove. Kada bi to bile relativno male svote i uspjeh nakon jednog pokušaja zagarantiran tada ni nama ne bi bio problem pokriti sve troškove i bili bi sretni ishodom. Ipak istina je puno okrutnija i teško mi je pomisliti da nikada neću roditi dijete jer za to neću imati novaca!!!?
    Ako netko zna odgovor namoja pitanja bila bih zahvalna!

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mummy_s znam da nije konkretna odgovor no možda pomogne:
    ZAKON O OBVEZNOM ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU
    (interni pročišćeni tekst Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje - Narodne novine broj 85/06, 105/06, 118/06, 77/07 i 111/07)

Članak 15.

Pravo na zdravstvenu zaštitu iz članka 14. ovoga Zakona osigurava se pod jednakim uvjetima za sve osigurane osobe Zavoda.
    Osiguranim osobama Zavoda u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznog zdravstvenog osiguranja utvrđenog planom i programom mjera zdravstvene zaštite iz članka 14. stavka 3. ovoga Zakona Zavod osigurava plaćanje zdravstvenih usluga:

2. 85% cijene za:
    – specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu, uključivo i dnevnu bolnicu i kirurške zahvate u dnevnoj bolnici, osim fizikalne medicine i rehabilitacije,
    – specijalističku dijagnostiku koja nije na razini primarne zdravstvene zaštite,
    – ortopedska i druga pomagala određena općim aktom Zavoda,
    – liječenje u inozemstvu sukladno općem aktu Zavoda,
    – fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u kući bolesnika,
    – specijalističko-konzilijarnu stomatološku zdravstvenu zaštitu odraslih osoba u parodontologiji,
    – specijalističko-konzilijarnu stomatološku zdravstvenu zaštitu odraslih osoba u oralnoj kirurgiji.
    4. Upućivanje na liječenje u inozemstvo

- moguće je ako se potrebno liječenje ne može provesti u ugovornim zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj, a može se uspješno provesti u inozemstvu;
    - prije odlaska na liječenje u inozemstvo potrebno je Direkciji HZZO-a podnijeti zahtjev uz slijedeću dokumentaciju:
    a) medicinska dokumentacija
    b) prijedlog doktora specijalista za upućivanje na liječenje u inozemstvo s prijedlogom inozemnih zdravstvenih ustanova u kojima se može obaviti liječenje;
    - Direkcija HZZO-a rješenjem odlučuje o pravu na upućivanje na liječenje.
    ovaj drugi dio sam našla na stranicama HZZO pod inoosiguranje

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mummy ja ti preporučujem da ovaj topic otvoriš na potpomognutoj oplodnji, tamo cure o ovome puno više znaju! sretno!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala cure! sad otprilike bar znam da se to mora rješavati prije odlaska!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •