Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: knjige, enciklopedije

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno knjige, enciklopedije

imam gomilu knjiga i enciklopedija koje su izgubile svaku vrijednost, osim emotivne...

što napraviti sa Općom, Likovnom, ovakvom onakvom... kad su podaci iz sedamdesetih, a i jednim klikom na netu dobijem recentne informacije.
    Čuvati?
    baciti?
    što s odavno pročitanom beletristikom?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

razdijeli po knjižnicama

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    razdijeli po knjižnicama
    to....
    ili pitaj po antikvarijatima....enciklopedije nikad ne izgube vrijednost (čitaj:uvijek možeš ukibit neku siću )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    razdijeli po knjižnicama
    u manjim mjestima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam nedavno donijela pune dvije vrećice knjiga na engleskom u knjižnicu i žene su bile sretne kao mala djeca!

Još me jedna pitala " da li bih ja imala nešto protiv ako bi netko drugi dobio te knjige, a ne da ostanu u knjižnici". Ma radi ženo sa njima što god želiš, evo vam ih, doviđorno!

SAd ne znam kako je to sa starijim knjigama i na hrvatskom, probaj nazvati i pitaj, ili neki antikvarijat

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je nedavno trebala opca, bilo kakva. i likovna mi je dobro dosla. posudila sam od staraca, izdanja jos starija nego tvoja.

vjerojatno ce mi tu i tamo trebati opet. prodas mi?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dati u knjiznice
    prodati u antikvarijat
    prodati na forumu...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ću komentirati kad se tema prebaci na burzu ...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

donirati zatvorima...

meni je veliki problem ova emocionalna vrijednost - ja se od knjiga nikako ne mogu rastati...

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam se svih starih knjiga riješila na aukcije.hr

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne bih se baš složila da takve knjige ništa ne vrijede i da se sve može naći jednim klikom na netu. Član moje uže obitelji radi u jednim dnevnim novinama i kosa na glavi mu se diže kad skuži neku glupost koju napišu mladi novinari koju su tu informaciju našlki na internetu. Enciklopedije ipak sastavljaju eminentni ljudi.

Mi stalno kupujemo knjige, zadnja knjiga je filmski leksikon.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

otvorila si topik s temom o kojoj bas razmisljam zadnjih nekoliko tjedana.....da li su rjecnici izgubili "vrijednost" pored online rjecnika?

1000 zasto 1000 zato?

i tako, one nase knjige....mislim, SSSR vise nema kao ni nekih drugih drzava

i kad su oni dani kad se moze odnjeti knjigu nazad u knjiznicu bez da te razapnu...nasla 2 jos iz srednje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja znam da neke knjige vjerojatno više nikad neću otvoriti upravo radi interneta i brzine i točnosti dobivenih informacija, ali nekako bi mi ih bilo teško dati od sebe. Osim možda kad mi ponestane prostora za druge, nove knjige

Ali ideje su super.
    Mi smo tako znali odnijeti u knjižnicu hrpetinu, doslovce pun gepek MMovih starih kompjuterskih i foto časopisa i u knjižnici su isto bili oduševljeni. Kažu, ako njima neće trebati, uvijek će doći neki klinci koji će si to razgrabiti

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    i kad su oni dani kad se moze odnjeti knjigu nazad u knjiznicu bez da te razapnu...nasla 2 jos iz srednje
    nekad je to bio citav 'mjesec knjige', a sad je samo jedan dan u mjesecu knjige, negdje u listopadu mislim. nacekat ces se.
    mi smo ga isto lovili, za djecje slikovnice koje smo drzali mjesecima (postolareva djeca, jel...)

inace, nisam znala da narodne knjiznice tako rado primaju donacije. fakultetske su tu puno probirljivije, njima je prostor puno dragocjeniji od starih enciklopedija

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jedan dio dala u knjižnicu, drugi dio podijelila poznatima, treći dio poklonila na forumu...

nisam ih htjela prodavati, baš zbog te "emotivne" vrijednosti... uvijek bih se pitala da li je cijena bila prava... ovako znam da je. dobila sam osmjehe i riječ "hvala".

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema tog interneta koji je bolji od knjige (ma kako noviji u informaciji bio) - meni listan je stranica knjige nista ne moze zamijeniti

kad preselis na burzu, javi - zainteresirana sam
    podiljeit cemo ivana7997 i ja

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kad je moj otac umro prije skoro pa dvije godine cijelu njegovu biblioteku smo podijelile sestra i ja. ja uzela i one koje ona nije htjela, pa prvo što sam uradila je one zanimljivije podijelila/poklonila njegovim prijateljima (s mojom posvetom), pa mojim frendicama...

evo sad još imam nekolicinu i stalno razmisljam dati ih u antikvarijat. il ću ih u burzi objavit, pa kome treba. nek uzme...

u filmu "back to bosnia" (prijateljica moje sestre snimila dokumentarac povratka/posjete u rodni grad) na kraju scena kako oni ulaze u vlastiti (devastirani) stan, koji su morali napustiti za vrijeme rata, u koji se uselila neka obitelj, koja je kasnijom deložacijom bila izbacena. i sad scena, ovi pravi vlasnici stana idu iz sobe u sobu, ničeg nema, sve uzeto (a to su u biti sve njihove stvari i bili) i na kraju njen brat ulazi u dječju sobu i na podu, osim pola komode, nalazi knjigu tj. udzbenik francuskog jezika i prelistava stranice i u kadru se pojavi naš obiteljski pečat s rukopisom mog oca. prije rata moja seka posudila knjigu svojoj frendici. a ova kad je bježala u ratnim godinama potpuno bila zaboravila na knjigu. knjiga je sigurno 15-tak godina bila u tuđim rukama... da bih je ja prošle godine ugledala na platnu...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mc

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mc :shock:

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mc

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mc

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mc
    Citiraj mama courage prvotno napisa
    kad je moj otac umro prije skoro pa dvije godine cijelu njegovu biblioteku
    Ista, identična stvar se i meni dogodila, s tim da je brat prepustio meni kompletnu biblioteku od nekih 400 knjiga. Posebno su mi drage, jer je velik broj tih knjiga tata naslijedio od svog oca, mog predragog dedice
    Osim stotinjak koje smo odmah stavili na police, ostatak je do prije mjesec dana stajo u kutijama ispred stana i kad smo napokon odlučili nekako ih smjestiti u stan, dok sam jednu po jednu brisala od prašine, otvorio mi se cijeli jedan svijet... između ostalog "Družba Pere Kvržice", s posvetom mojem tati za deseti rođendan, njegove knjige iz gimnazije s rukopisom, dedini krimići iz tridesetih godina, enciklopedije i rječnici stranih riječi od prije pedesetih... ma, svega... nisam imala srca baciti nijednu od njih, previše je duše u njima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dakle, ne dam nikome!
    pa što onda što je tada bila sssr i jugoslavija i što je zagreb imao 300000 stanovnika!

ivana7997, znaš gdje sam, dođi pa listaj kad ti se prohtije.

hvala vam svima u pomoći pri odluci, moje sentimentalno srce vam je zahvalno!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neki dan kod mame nadjem ja - svijet oko nas

listala, listala, umirala od smijeha... al je zabavna, danas kad je gledas...

i djeci se svidjela

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sjećate se onog "atlasa" (tak smo ga zvali) iz biologije, crveno- crne korice, s ljudskim tijelom? Uglavnom, i njega smo pronašli među tim knjigama (bio je burazov) i sad je to Megici jedna od najdražih slikovnica. Opsjednuta je tijelom, organima, zdravljem... ali nema šanse da bude doktorica, veli, jer one previše rade. Radije će biti tajnica, kao mama.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to mi je najdraži "atlas"...
    sa onim finim pausom...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E, baš taj, samo što je nama paus malo u banani od silnog korištenja.
    Ako ga imaš, super je za klince.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

apricot sve što imaš vezano za umjetnost možeš slobodno dati / prodati meni....meni sve treba, ja stalno vrtim, prelistavam i ubirem inspiraciju iz radova starih majstora, iz stare arhitekture....

ja ću bit do groba zahvalna

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    ali nema šanse da bude doktorica, veli, jer one previše rade. Radije će biti tajnica, kao mama.
    :?
    dobre tajnice ne rade... one RINTAJU! dok sam bila tajnica - bila sam i gladna i žedna... nije bilo vremena ni za pi-pi...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A neke dobre tajnice dobro organiziraju vrijeme, pa stignu i pi- pi i svašta.

Šalim se, naravno. Stvar je organizacije cijele firme i podjele zaduženja.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    A neke dobre tajnice dobro organiziraju vrijeme, pa stignu i pi- pi i svašta.

Šalim se, naravno. Stvar je organizacije cijele firme i podjele zaduženja.
    heh, možeš ti organizirat kaj god hoćeš - kad fizički ne stigneš odraditi... ja znam one koje ne znaju kak se zovu, a znam i one koje surfaju po internetu ...

po tajnici sudim i šefa

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a znam i one koje surfaju po internetu ...

po tajnici sudim i šefa
    neću to shvatiti osobno

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam svoje stare knjige odnjela u knjiznicu moje osnovne skole.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •