Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Uskršnja pinca

  1. #1
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno Uskršnja pinca

    Kako dolazi Uskrs, a ovo je slastica za to vrijeme evo recept od moje bake koji svake godine pravim i odnesem koju prijateljima.


    1kg mekog brašna
    6 jaja
    20 dkg masti ili margarina
    20 dkg šećera
    svježi kvasac

    Priprema:
    U pola čaše mlake vode rastopiti kvasac i dodati brašna koliko voda popije.
    Mast otopiti i staviti u preostalo brašno.
    Jaja tući sa šećerom pa to dodati u posudu sa otopljenom mašću i brašnom.
    Nakon pola sata spojiti obje smjese (kvasac sa brašnom,i brašno sa mašću i jajima) i sve dobro zamijesiti.Ako je potrebno može se dodati malo brašna da se bolje umijesi.
    Gotovu smjesu ostaviti u velikoj grudi da kvasa 2-3 sata.
    Nakon toga se masa razreže na 4 komada, od kojih se oblikuju okrugli kruščići, koji se prije stavljanja u pećnicu zarežu na vrhu škarama u znak križa.
    Tepsija se namaže mašću ili margarinom, ili može papir za pečenje na dno,poslože se pince i ostave 1 sat van peći.
    Zatim se stave u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva i peku pola sata.
    Kad se izvade, dok su vruće, lagano se poliju nekim likerom i pospu krupnim šećerom.

    Od ove 4 pince može se npr.nekom bližnjem pokloniti zamotana u celofan onako kad se krene u posjet za Uskrs.To mi radimo već dugo i svi se nanovo vesele našim pincama.
    Recept je od moje bake i izvrstan je.
    Dobar tek

  2. #2

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Jel probao netko pince mijesiti u pekaču? Ne da se to meni ručno...

    probat ću ovaj recept, pola mjere.

  3. #3
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    I ja ću ih mijesiti u pekaču

    a evo i recepta pince od moje none istrijanke :

    1 kg brašna
    4 žutanjka
    2 cijela jaja
    15 dkg putra
    20 dkg šećera
    2 kockice kvasca
    naribana korica limuna i naranče
    2 vanilija šećera
    malo ruma

    i sve umijesiti u pekaču

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Lux
    Postovi
    903

    Početno

    Može li se mijesiti i onim zakrivljenim metlicama uz mikser?
    Ja time mijesim kruh, kad ne pečem u pekaču.

  5. #5
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Moj recept je oprilike isti ali mene nešto zanima. Pogače mi ispadnu super i kad ih jedemo taj dan kad su se pekle stvarno su super ali ono što meni smeta jest da su sutradan jaaaaaaako suhe pa se mislim ima li neki dodatak da bi mogle bar sutradan biti malo sočnije

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    uz rizik da budem kamenovana 8) , objavljujem da pretražnik savršeno radi i da već ima nekoliko topica sa pincom

    ovaj ključam, nastavite na nekom od postojećih. na prošlogodišnjem, naprimjer

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •