-
Uskršnja pinca
Kako dolazi Uskrs, a ovo je slastica za to vrijeme evo recept od moje bake koji svake godine pravim i odnesem koju prijateljima.
1kg mekog brašna
6 jaja
20 dkg masti ili margarina
20 dkg šećera
svježi kvasac
Priprema:
U pola čaše mlake vode rastopiti kvasac i dodati brašna koliko voda popije.
Mast otopiti i staviti u preostalo brašno.
Jaja tući sa šećerom pa to dodati u posudu sa otopljenom mašću i brašnom.
Nakon pola sata spojiti obje smjese (kvasac sa brašnom,i brašno sa mašću i jajima) i sve dobro zamijesiti.Ako je potrebno može se dodati malo brašna da se bolje umijesi.
Gotovu smjesu ostaviti u velikoj grudi da kvasa 2-3 sata.
Nakon toga se masa razreže na 4 komada, od kojih se oblikuju okrugli kruščići, koji se prije stavljanja u pećnicu zarežu na vrhu škarama u znak križa.
Tepsija se namaže mašću ili margarinom, ili može papir za pečenje na dno,poslože se pince i ostave 1 sat van peći.
Zatim se stave u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva i peku pola sata.
Kad se izvade, dok su vruće, lagano se poliju nekim likerom i pospu krupnim šećerom.
Od ove 4 pince može se npr.nekom bližnjem pokloniti zamotana u celofan onako kad se krene u posjet za Uskrs.To mi radimo već dugo i svi se nanovo vesele našim pincama.
Recept je od moje bake i izvrstan je.
Dobar tek
-
Jel probao netko pince mijesiti u pekaču? Ne da se to meni ručno...
probat ću ovaj recept, pola mjere.
-
-
Može li se mijesiti i onim zakrivljenim metlicama uz mikser?
Ja time mijesim kruh, kad ne pečem u pekaču.
-
Moj recept je oprilike isti ali mene nešto zanima. Pogače mi ispadnu super i kad ih jedemo taj dan kad su se pekle stvarno su super ali ono što meni smeta jest da su sutradan jaaaaaaako suhe pa se mislim ima li neki dodatak da bi mogle bar sutradan biti malo sočnije
-
Osoblje foruma
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma