Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: I učitelji su (samo) ljudi!?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno I učitelji su (samo) ljudi!?

Odmah da velim, neka se nitko od učitelja ne uvrijedi, evo što sam danas doživjela. Zanima me kako bi Vi, kao ljudi/roditelji reagirali.
    Šetala sam s dijetetom pored škole. Ispred škole mali dečko plače. Stanem i upitam ga što se dogodilo. Plače jer nije došla mama po njega. On je prvi razred. Čekala sam s njim jedno 5 minuta, a onda su došle učiteljice. Prišla sam im s namjerom da bolje poznaju dijete, jer su i same učiteljice od 1-4 razreda, a i dijete će se ugodnije osjećati s relativno poznatom učiteljicom. Objasnim situaciju jednoj, a ona mi odgovori: "A što bi mu ja, neka plače, pa mama će doči. Bude manje plakao po noći." Ja sam se šokirala, srećom cijelu priču je načula druga učiteljica i ostala s dijetetom čekati mamu. Ljuta sam, tužna i pucam. Mislim, dijete ide u prvi razred!!!??? Moje je razmišljanje bilo:
    1.) dijete treba utješiti, da se smiri (to sam i uspjela)
    2.) učiteljica ga bolje poznaje, a i on nju
    3.) mama bolje poznaje učiteljicu (nisam sigurna kako bih i ja reagirala da mi dijete čeka s nepoznatom osobom, istina imala sam bebu u kolicima, pa nisam izgledala kao manijak)
    4.) ako se i nešto dogodilo, pa mama ne dođe, učiteljica uvijek može saznati gdje dijete stanuje i kvalitetno se pobrinuti
    Kad sam došla kući nazvala sam tajnicu škole (poznajem ju) i cijelu priču ispričala imenom i prezimenom učiteljica (sve ih znam jer stanujem kraj škole). Znam da će za priču tako znati i ravnateljica, znam da se niti ne može ništa poduzeti, ali samo da se zna.
    Ponavljam, tema je na Izazovima roditeljstva, jer me zanima kako biste reagirali Vi roditelji? Da li sam ispravno postupila? (Trebala sam ju mlatnuti suncobranom).
    Ponavljam priča blati samo jednu konkretnu učiteljicu, ne cijelu struku.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tijekom svog skolovanja imala sam divnih ucitelja i uciteljica, ali i onih koji su svoju poziciju i zvanje koristili za maltretiranje ucenika i ispoljavanje svojih frustracija.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam iks puta djecu vodila i vozila kući vodila liječniku itd, no sad bojim se da bi me neki prerevni roditelj proglasio manijakom ....tko zna tko me sve ne nadgleda sa strane

zato lijepo telefon u ruke i zovem dok ne dobijem roditelja, a ako nema roditelja ili se neće javiti idem dalje po ps-u.....

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja radim u srednjoj školi, ali mi dijete ide u prvi razred.
    Imam njezin rasporet sa satnicom zalijepljen na frižideru i do sad se samo jednom dogodilo da smo "zakasnili".
    Pišem to u navodnike, jer sam ja došla po satnici, a učiteljica ih je pustila 10 min ranije, iz ne znam više kojeg razloga.
    Popi*dila sam. Moje je dijete čekalo 15 minuta u gužvi, sa starijima i krenula je "kući" potpuno suprotnim smjerom, nego inače. Valjda je strah u njoj utjecao na orijentaciju. Uglavnom, jedna mama me srećom nazvala, tako da sam iz istih stopa krenula.

Od tada, dolazim pred školu i po 10-15 min ranije nego što treba

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nije baš on topic ali ja već sad premirem od straha kad se sjetim da
    će Lucija za 2 g. (ili možda za 1?) krenuti u školu i sama poći do škole
    i natrag doma.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma ja se uvijek stavim u poziciju, a što da je moje dijete u pitanju? Da ja slučajno kasnim, a dijete plače ispred škole, učiteljice prolaze ko gluhe grbave svinje i niti pogled ne svrate? To mi je prestrašno.
    Kad se sjetim kako se dječak sigurno osjećao jadno, koma, a možda se radilo samo o nekih 10 minuta, gledam po sebi u toj dobi, u mojoj glavici bi se več motalo 100 scenarija što se negdje dogodilo mami.
    Mislim da bi svaki čovjek trebao biti osjetljiviji na tu temu, a kad se cijeli scenarij događa ispred škole, učitelji pogotovo.
    I u vrijeme mojeg školovanja je bilo učitelja i učitelja. Ali bilo je stvarno divnih ljudi, moja učiteljica je bila prekrasna osoba, koja i dan danas kad se sretnemo (još uvijek radi u školi) zove me po imenu i uvijek rado porazgovaramo.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sandraL prvotno napisa
    Nije baš on topic ali ja već sad premirem od straha kad se sjetim da
    će Lucija za 2 g. (ili možda za 1?) krenuti u školu i sama poći do škole
    i natrag doma.
    x

Anemona, ja bi, mislim, pozvizdila, inače sam ovca, šutim i sagnem glavu, ali ovo mi je tako ružno, da joj je ne znam kako loš dan, nije u redu, jadno uplašeno dijete

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U svakom zanimanju ćete naći dobre i loše radnike.
    Ja bih otišla s djetetom ravnateljici i citirala joj što je dotična učiteljica rekla.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

1. Roditelj nije došao na vrijeme po dijete - odgovornost roditelja.
    2. Učiteljica je pustila dijete po koje dolaze roditelji da izađe iz škole ne uvjerivši se da će netko preuzeti dijete - odgovornost djetetove učiteljice.
    Ostali učitelji imaju moralnu odgovornost koliko i bilo koji prolaznik. Tako ja mislim o tome.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

potpisujem Matildu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    1. Roditelj nije došao na vrijeme po dijete - odgovornost roditelja.
    2. Učiteljica je pustila dijete po koje dolaze roditelji da izađe iz škole ne uvjerivši se da će netko preuzeti dijete - odgovornost djetetove učiteljice.
    potpisujem

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Ostali učitelji imaju moralnu odgovornost koliko i bilo koji prolaznik. Tako ja mislim o tome.
    ne bi se složila, ili bi u tom smislu da svi mi imamo moralnu odgovornost kad vidimo uplakano dijete
    a na kraju krajeva, ne bi voljela da učiteljica koja tako razmišlja ima ikakve veze s mojim ili bilo kojim drugim djetetom

sad malo OT iako ne previše
    idem jutros na delo i u tramvaju pričaju 3 cure, ne bi rekla da su učenice, imaju preko 20 godina mislim da su završene med. sestre ili laborantice
    i pričaju kako je teško s djecom dok im vade krv, joj kak se deru dok ih piknu u prst, kak da im creva vade, a ona mala, nemaš je što za vidjeti, a kako se rita, kao konj dok joj pokušavam piknuti venu
    nisam prisluškivala, ali su bile ispred mene, i tako glasno govorile, tako mi je došlo da ih ritnem, glupače glupe, ali nisam

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja nikad ne ignoriram učenike nižih razreda, no onda imam situaciju da kud god krenem imam pratnju po školi

no dobra je stvar da nikad nisam gladna, stalno me nude sa svojom hranom

a i dežurstvo mi prođe brzo i bez problema.....

djeca mrze ignoriranje

i onda pamte i vraćaju svojim ignoriranjem

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mislim da si ipak trebala iskoristiti kišobran....

da bar jesi... možeš li se vratiti pred tu školu i napraviti to za mene...

p.s. klinci u našoj školi predugo čekaju školski bus pa je jučer dječak slomio nogu dok su divljali čekajući... koja je odgovornost škole po tom pitanju?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Završila sam za učiteljicu i mogu samo reći- ima i nas svakakvih. Jako si dobro postavila naslov- i učiteljice su samo ljudi.
    Koliko ih znam da je išlo samnom na faks, a da uopće ne vole djecu- to mi najiskrenije nikad nije bilo jasno, ali dobro :? Branile su se riječima da "nemaju drugog izbora nego ići na taj faks" (nemaju financija da odu u drugi grad studirati). I sve su one, što je najzanimljivije, završile taj fakultet i neke i rade po školama...ali ja takvima nikad ne bih dala svoje dijete! Jer ako neki posao ne voliš raditi, onda ga niti ne možeš raditi dobro i na ispravan način!

Rene2, čitam tvoje iskustvo i ne vjerujem vlastitim očima! Djecu u 1. razredu OŠ se NE SMIJE pustiti ranije sa nastave!!! Ako učiteljica mora negdje ići pa da djeca možda nemaju zadnji sat, onda to treba reći dan ranije tako da djeca obavjeste svoje roditelje o promjeni rasporeda! Ili se treba potruditi pa sam obavjestiti sve roditelje! Ali pustiti prvašića samog ranije- to ni pod razno!!! Ako im to ravnatelj škole dopušta, onda ga pod hitno treba mijenjati!!! A očito dopušta, jer znam iz iskustva da se niti jedna učiteljica u školama u kojima sam ja radila praksu i zamjene ne usudi to napraviti ako zbog ničega, onda zbog ravnatelja! Ipak je on taj koji drži neki red da se ne ponašaju svi po vlastitoj volji i nahođenju!

Sad, Anemona, taj slučaj koji si ti opisala mi se ne čini da je dijete ranije pušteno iz škole....to zaključujem po tome što ste sreli i učiteljice kako izlaze iz škole. A one dok sve srede pa da mogu kući, prođe poprilično nekad vremena.
    I tu bih rekla da ta učiteljica nema srca jer je tako odgovorila i da si joj trebala barem malo očitati bukvicu! Ali ovoj temi bi mogao biti i naslov: Neodgovorni roditelji! Jer mogu zamisliti da nekoga nešta spriječi da dođe na vrijeme po dijete, ali onda se nazove učiteljica ili škola i objasni se što je u pitanju....ako već roditelji nemaju koga drugoga poslati po dijete, onda da ih dijete pričeka u školi, a ne vani na ulici gdje mu se može svašta dogoditi! Jer učiteljica ako pusti dijete na vrijeme iz škole, onda i očekuje da ga netko čeka vani, a ne da će ono biti prepušteno samo sebi. Ponavljam- potpuno je druga priča kada dijete pusti ranije sa nastave (što NE SMIJE!)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Ja nikad ne ignoriram učenike nižih razreda, no onda imam situaciju da kud god krenem imam pratnju po školi

no dobra je stvar da nikad nisam gladna, stalno me nude sa svojom hranom

a i dežurstvo mi prođe brzo i bez problema.....

djeca mrze ignoriranje

i onda pamte i vraćaju svojim ignoriranjem
    maria

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •