Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Možda vama smiješno,ali mene muči

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Možda vama smiješno,ali mene muči

Imam užasno tvdu stolicu, svaki tri dana se mučim na wc-u po barem pola sata. Slabo pomaže prehrana,tekućina, bilo što.
    Nedavno mi je ustanovljena niska posteljica, do unutrašnjeg ušća. U 17. sam tjednu trudnoće i znam da se još može pomaknuti, ali brine me mogu li te tvrde stolice i naprezanja imati nepovoljan učinak na posteljicu i samu bebu? Stalno se pogledavam dolje i bojim da ću prokrvariti kad imam stolicu. Molim vas razuvjerite me i recite da je to smiješno i glupo razmišljanje.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ajoj, potpuno te razumijem jer sam i sama patila od zatvora do otprilike 15. tjedna, i sad mi je ponekad tvrda stolica ali prema onom je dobro. Čuj što da ti kažem, nije se dobro naprezati, razumijem tvoje strahove.. Pij puno vode, ona će razmekšati stolicu, mislim da postoje i nekakvi čepići kad je ono stani pani, pitaj svog doktora ili tetu u ljekarni

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A smijem li koristiti čepiće? Pijem 2 litre vode na dan, ali ne pomaže.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ako ti nije problematična trudnoća puno šetaj, kreći se.
    Pomaže i kompot od suhih šljiva.
    Znam kroz što prolaziš i uopće nije smiješno. Ja sam čak i danima plakala jer nikako nije išlo. (ovo bi trebao biti tužni-crveni smajli)

Čini mi se da se čepići ne smiju koristiti ali nisam sigurna za Donat MG, on mi je pomogao ali nakon poroda.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nece nista biti od naprezanja. Maternica i debelo crijevo jesu blizu, ali ipak su sasvim zasebni organi. Napinju se samo misici, a koji nemaju veze s maternicom.

Jesi probala suhe sljive i smokve (pazi, sok od sljiva vjerojatno nece pomoci, jer nema vlakna u sebi)? A ima jos i ovo, ja sam to koristila prije, to je prirodni laksativ napravljen od ljuske jedne biljke (psyllum), koja je puna vlakna i nabrekne kad se namoci: [url][http://en.wikipedia.org/wiki/Metamucil/url] (Metamucil je samo ime proizvoda, ima i drugih proizvodjaca koji koriste isti sastojak, a jeftiniji su). Treba piti bar triput dnevno; omeksa stolicu, ne izaziva proljev.

I hura za 17. tjedan!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Suosjećam
    Ja sam koristila čepiće po preporuci ginekologa. PROLAX glicerinski čepići.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    Nece nista biti od naprezanja. Maternica i debelo crijevo jesu blizu, ali ipak su sasvim zasebni organi. Napinju se samo misici, a koji nemaju veze s maternicom.
    Ovo sam htjela čuti.

Ne znam šta da kažem, probat ću sve iako sam većinu stvari probala,a li isti slučaj kao i kod mučnina, pomaže samo vrijeme.
    Najvažnije je da bebi neće biti ništa od mog naprezanja,a ja ću sjediti ako treba i dva sata na školjki.

Hvala cure.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Suosjećam
    Ja sam koristila čepiće po preporuci ginekologa. PROLAX glicerinski čepići.
    Pitat ću za ovo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mene otvorio magnezij, kojeg mi je ginićka prepisala u kasnijoj trudnoći, nevezano za stolicu - nevjerojatno kako je to iz kamena prešlo u tekuće. Kažu neke da im pomaže donat mg.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

šumeći magnezij.
    jedan otopljen u vodi natašte, drugi navečer.
    ne samo da omekšava stolicu, nego pomaže i protiv grčeva koji su u trudnoći vrlo česti.

mene je spašavao i nikada nikakvih problema unatoč pijenju željeza.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

za donat mg garantiram ja nisam imala po nekoliko dana stolicu a i kad bi vrlo teško i malo. moj recept 2 dl ujutro natašte i 1 dl poslije podne nakon ručka -to ponoviti 2-3 dana i da vidiš ja sam to ponavljala 2 puta mjesečno i sve ok

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni ništa, ali stvarno ništa nije pomagalo osim čepića; ni donat, ni magnezij, ni šljive, ni smokve, ni jogurt ni kombinacija svih tih

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

neće naprezanje naškoditi iako je ljepše kad klizi
    meni je bio super "biodiat sirup od šljive i smokve" jer sam kao i ti imala stolicu ali ajme iscrpi me wc više od neznam čega
    s ovim sirup je išlo lakše,a mogu ga piti i trudnice i djeca

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sonja, i ja sam se bojala tiskati na wc-u! srecom nemam zatvor (da kucnem u drvo), nego nekad tvrdu stolicu, pa se onda nekako ustrucavam tiskati, kao da je stetno. al dobro je da sad znam da nije.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Predlažem pšenične posije i laneno sjeme. Dodati u voćni ili neki drugi jogurt. Još je boje, ako možeš laneno sjeme samljeti na mlinac za kavu, pa dodati cerealima, ili jogurtu.
    Uz sve navedeno ranije!

Jesti hranu s vlaknima! Grahorice, cjelovita zrnja, suhe smokve, marelice i šljive, bobičasto voće, svježe jabuke (s korom), bademi, orasi, lješnjaci.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam pila donat mg i puno, puno vode. bilo je ljeto pa sam jela i lubenice i nektarine. kad ništa nije pomagalo, po preporuci liječnika, popila bih portalak sirup

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prolax čepići su me spasili. Nema ništa napisano da se ne smiju koristiti u trudnoći. Probat ću uzimati što je rjeđe jer i nije dobro često,ali kad je kritično,zaista su odlični. :D

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nije smiješno pitanje....jer ne pitaju bezveze na svakoj viziti u bolnici jeste li imali stolicu i kakva je :/ Ne znam može li biti štetna za bebu, ali tebi svakako škodi (i fizički i psihički).

Ja moram priznati da sam totalno drugačija trudnica i skoro svi simptomi koje žene imaju u trudnoći, kod mene su baš obrnuti Tako i sa stolicom- nemam nikakvih problema sada u trudnoći (a već sam 33.tjedan), dok sam prije trudnoće imala stolicu tek svakih par dana :/

Jedino mi se malo poremetila kada sam bila u bolnici.....vjerojatno nakon operacije, a i zbog toga što nisam bila opuštena. Pomagao mi je Bioaktiv...popila bih jednu onu čašu na dan i išla na wc bez ikakvih problema. Pomagao je i ženama koje su bile samnom u sobi, a imale punooooo većih problema sa stolicom nego ja. Također sam čula da pomaže Donat Mg (ali ja ga ne mogu ni pomirisati, a kamoli piti), a posebno da pomaže ako se doda malo Donata u bilo koji jogurt. Pa probaj tako, ne može ti sigurno naškoditi!

Ako ni to ne pomogne, onda u ljekarni kupi glicerinske čepiće. Totalno su bezopasni, a vjeruj mi da nakon toga ćeš jedva čekati da se dokopaš wc-a

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam juce popila samo pola dcl donata na prazan stomak (umjesto 2 dcl sto preporucuju) jer ne mogu vise, mucno mi bude. al sam zato odmah poslije dorucka imala stolicu. donat rules!

BUBI80 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam oduvijek imala problema sa stolicom. Ginic mi je preporucio Donat natašte 2-3 dl, a ako trebam da stavljam i cepice. Prije toga sam probala sljive, vlakna, ...ali nista.

Otkad sam pocela puno voca jesti, puno mi je lakse. :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima i sirup/ puder za 'razmeksavanje' stoluce na bazi laktuloze. Radi se o sintetickom derivatu lactose i jako je sladak. Sto je najbolje smije se koristiti u trudnoci jer ne izaziva grceve kao dosta ostalh laxativa, nego samo razmeksava. Tije lo treba da obavi ostatak. Meni ga je babica davala k'o zadnju mogucnost - dalje je mog'o pomoci samo jos klistir. Ali ti jos nisi tako zaglibila.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sma imala slicne probleme prvih tri mjeseca i sve se reguliralo od cetvrtog nadalje. papam dva kivija na dan i donat(mlaki) pijem ujutro nataste i to mi pomaze... probaj sa ovim pririodnijim stvarima a ako nish ne pomogne posavjetuj se s doktorom!!!! Sretno!!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •