Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Previše plodne vode!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Previše plodne vode!!!!

Prijateljica je u 37 tjednu trudnoće, prije par dana dr. utvrdio previše plodne vode i poslao je na OGGT, nalaz je 7. Pitala me je za savjet, ali ja zaista ne znam ništa o tome. Da li mi neko može pojasniti opasnost (ili možda ne) ovakve situacije? Stvarno bih nekako da je utješim, mislim da ona još i nije svjesna da je to možda problem. Hvala

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ogtt joj je uredan. za višak plodne vode ti nemam niti jednu pametnu za reći.nerazumin se u to!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U časopisu Moje dijete od ovog mjeseca je o plodnoj vodi. Spominje se i višak, ali sam zaboravila a sada nemam vremena tražiti.
    Koliko se sječam problem je u bubrezima ili sl.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne znam, ali ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je sve u redu

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne bi trebao biti neki veliki problem, doktor će odlučit da li će je ranije porodit ili će čekat termin.
    mislim da je važno koliko je to više vode, ponekad znaju izvući taj višak.
    Najvažniji je uzrok stvaranja viška vode, a mislim da nije ništa opasno jer bi se to već prije otkrilo!
    ~~~~~~~~~ da sve bude u redu, a frendica nek se ne brine jer joj to samo može škoditi!

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imaš nešto o tome i na rodinom portalu..
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=149&Show=1902

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

puno vam hvala,ona sutra ide na kontrolu, pa ću vam javiti šta je dr. rekao. Nadam se da je sve u redu. Najgore je što kroz cijelu trudnoću ide sama, pa se ja trudim biti neki oslonac.

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

~~~~~~~~ da sve bude ok.

I- divno je sto ima takvu prijateljicu!!!!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam u 40.om tjednu imala cca 2 litre plodove vode. Ali nije nitko oko toga radio drame. Isto sam bila na ogtt-u koji je bio ok. S bebaćom je bilo sve ok. Jedino kad mi je pukao vodenjak bilo je splashhhhh po podu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam oba puta hospitalizirana prije poroda zbog polihidramnije iliti viška plodne vode.
    Sa irmom u 37 tjednu, inducirali su mi porod u 38, a sa Mirtom sam bila u 38 tjednu i odupirala sam se do 40 dok mi se nisu počele događati neke čudne promjene na posteljici, no i to mi je upitno, jer mi dr nije htio do kraja objasniti pa mi se čini da su me htjeli malo zaplašiti kako bi mi ipak inducirali porod što su i uspjeli.

No, višak plodne vode se u 70% slučajeva desi bog te pitaj zašto i tu medicina tapka u mraku
    u 29% u pitanju je povišeni šećer nakada u trudnoći (ne treba biti nužno u trenutku nastanka povišenja)
    i 1% zbog infekcije bakterijom i to je jaako opasno za bebicu, no analiza traje 2 tjedna pa je u kasnoj trudnoči bolje pristupiti porodu (mislim na 38+ trudnoće)

Ja sam i dan danas uvjerena da je meni to fiziološki, no kanim se u trećoj trudnoći čekirati malo pomnije što se tiće šećera u krvi, samo da otklonim sumnje.
    A ne trebam niti pričati da hospitalizacija par dana prije poroda bitno otežava želju za prirodnim porodom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na zadnjoj kontroli ginić mi je rekao da imam višak plodne vode (31. tjedan trudnoće). 4DUZV pokazuje da je bebica ok, a uzrok stvaranja viška plodne vode je kako on kaže prirodan.

Dobila sam Indometacin čepiće koje moram koristiti 7 dana 2X1, a muči me to što u uputama piše da se ovi čepići ne smiju koristiti u trudnoći (pogotovo 6 tjedana prije tremina), jer su štetni za plod.

Da li je koja od vas uzimala Indometacin čepiće u trudnoći, a da je s bebicom sve bilo ok? Užasno se bojim da ne čepići ne bi naštetili bebici. Da li je koja od vas imala višak plodne vode, a na kraju rodila zdravu bebicu? Imam li razloga za brigu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

neka na svaki prijedlog hospitalcizacije, indukcije itd. pita da li je neophodno, da li je nužno, i što će se dogoditi ako se ne pristupi tome

hospitalizacija, puno kontrola itd. povećavaju šanse za tjeskobu rodilje, a znamo da sisavci porod odgađaju dok ne nađu sigurno gnijezdo za početak poroda

ostaje indukcija u takovj situaciji, a za to neka svakako pita 10 puta je li nužno, i što će se dogoditi ako se čeka itd. itd.

neka pita, puno pita

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drage forumašice, molim vas odgovorite na moj prethodni post, svaka informacija mi puno znači

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

gle ja sam indometacin tablete pila po preporuci reumatologa dr harjačeka...reko mi je da su nuspojave glavobolja...ali kod mene je bila takva da nisam mogla gledat,završila na hitnoj ,,,sad ja ne znam zašto ih je tebi ginić dao...zovi u petrovu u rađaonu pa pitaj...sad nemaju puno posla

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

što prije odi kod nekoga po drugo mišljenje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    što prije odi kod nekoga po drugo mišljenje
    Zašto misliš da bi trebal ići po drugo mišljenje? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Helena28 prvotno napisa
    Dobila sam Indometacin čepiće koje moram koristiti 7 dana 2X1, a muči me to što u uputama piše da se ovi čepići ne smiju koristiti u trudnoći (pogotovo 6 tjedana prije tremina), jer su štetni za plod.
    zbog ovoga, medicina nije matematika, svaki liječnik skoro ima svoje mišljenje, a na nama je da odlučimo koje ćemo prihvatiti .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prijavljujem da više nemam Polihidramniju, tj višak plodne vode, s bebicom je sve u najboljem redu. :D :D :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ima li netko slično iskustvo. Dakle, prijateljici se ustanovio višak plodne vode što je rezultiralo nakupljanjem iste u plućima bebe. U tim uvijetima pluća nemaju baš šanse za razviti se i srce slabi. Ona je sada u 31. tjednu. Vadili su joj plodnu vodu, kao i bebi iz pluća te dali inekciju za sazrijevanje pluća. Doktori bebi ne daju baš neke šanse. Ima li dakle netko tko je proživio isto?

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nitko? Da bar malo optimizma da?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

JA sam u 26 tjednu i meni su sada zbog viška vode prepisali indometacin kapsule 2x1 i utrogestanda ne dobijem preuranjene trudove itd
    Mene je isto prepalo to sto na indometacinu pise da se NE preporuca u trudnoci pa su mi objasnili da taj lijek djeluje na bebine bubrege u smislu da manje piski itd..pa cemo vidit..ja bi jos uvijek htijela neko logicnije objesnjenje..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •