1. Jeste li kupovale odvojeno od pelena inserte i doublere? Koje, od kojeg materijala i prodavaca?
2. Gdje nabavljate lanolin za lanoliziranje vunenih covera?
1. Jeste li kupovale odvojeno od pelena inserte i doublere? Koje, od kojeg materijala i prodavaca?
2. Gdje nabavljate lanolin za lanoliziranje vunenih covera?
lanolin u apoteci, oni to imaju onako na kg pa je mislim cijena za 100 grama petnaestak kuna.
inserti meni najdraži - tetre. fino se suše razmotani, a odlično upijaju i nekako odvode pšaku u unutrašnjost. a prirodni pamuk da prirodniji nemre bit. meni nema do tetri u peleni.
1. ne, koristim tetre (i inserte koji su (ako) dosli s odredjenom pelenom)
2. kupila u apoteci na verudi
Kod nas ima kupiti tetri koje nisu tretirane kemijom? Koje? (dovoljno bi mi bilo da imaju eko cert kao MTC-ove stvari)
moje tetre imaju osam i pol godinane sjecam se certifikata. znam da sam ih kupila na metre pa mi je mama rubila na mjeru...
isto ovako, samo je baka u pitanju i manje godinalitala prvotno napisa
![]()
Ne, trebaš baš tražiti čisti lanolin. Meni su u prvoj ljekrani kad sam tražila rekli da imaju, ali da ne mogu prodati.BusyBee prvotno napisa
Onda su u drugoj pristali da prodaju. Uglavnom im se ne da to vagati, ali ga imaju u gotovo svakoj jer im služi kao baza za izradu krema.
Ja sam izrezala 5 tetri na četvrtine i dobila 20 mikro-tetri (mama porubila) Sad mi služe kao inserti, umjesto papirića za lakše čišćenje, za brisanje...multifunkcionalne su. Inače se u zadnje vrijeme brijem na BB doublere i soakere od bambusa. Imam njihovu pelenu od bambusa i super je mekana, odlično upija, a bambusu je za čvrstoću dodan organski pamuk (za razliku od većine materijala gdje je bambus miješan sa poli-nečim :? ).
Super mi je i ME uložak od organskog pamuka.
Ja sam uz svaku pelenu uzela i insert, već koji je bio u ponudi od dotičnog proizvođača (Kamaris, Racman, ME, Kushies, ...), nisam ih kupovala odvojeno od pelena. Nisam gledala materijal, moram priznati![]()
Za noć nam je dugo vremena držala jedino tetra, tako da smo tek nedavno prešli na original inserte (npr. Racmanov drži skroz OK).
Preko dana također koristim inserte, ali ih presavijem napola i stavim s prednje strane, jer taj dio najviše promoči (ko pravi muškić).
podižem jedno BB-ovo pitanje, kupujem tetra pelene (za inserte i za koristiti za sve pod razno) i zanima me:
Kod nas ima kupiti tetri koje nisu tretirane kemijom? Koje? (dovoljno bi mi bilo da imaju eko cert kao MTC-ove stvari)
postoji li to kod nas? našla sam neke organic ali su prefold (podebljane u sredini), a ja bi baš htjela da su kao naše tetra pelene tanke i velike.
tnx![]()
U DM-u, ona Babylove lanolinska mast za bradavice - ja lanoliziram s time, i drži. To sam pročitala tu na nekom topicu, imala sam tu mast doma, probala i - uspjelo.BusyBee prvotno napisa
iskoristit cu ovaj topic ...
1. uspjela sam s lanoliziranjem
2. ne znam kako vi, ali ja i s 25 pelena dnevno moram prati pelene koliko ih trosimo, a jos maleni nije kakac i kaka 1x u 2-3 dana (ali tad pokaka ohoho)
eh da, nasla sam cisti lanolin u ljekarni.. malo su brundali da ne znaju kako naplatiti jer je to njihov repromaterijal, ali su nam na kraju prodali![]()