Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Da li stvarno mogu dobiti otkaz....?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Da li stvarno mogu dobiti otkaz....?

....kad mi istekne porodiljni dopust ako je firma u međuvremenu promjenila ime i lokaciju (a s time vjerovatno i sve ostalo) jer je izašla iz franšize i sad djeluje samostalno?

Jesam li ja još uvijek njezin zaposlenik?

Naime, po članku 79. o Pravu povratka na prethodne ili odgovarajuće poslove, ako sam ga dobro razumjela, poslodavac me mora primiti na posao nakon što mi istekne porodiljni dopust. Jesam li u pravu?
    No, ne znam da li se to odnosi i na moj slučaj kad se promjeni sve u vezi firme osim poslodavca i usluge?

Situacija je takva da ja imam još 5 mj. do kraja porodiljnog (od godine dana) i danas mi je poslodavac saopćio da mu posao ide slabo i da ne zna da li će imati i za moju plaću kad bi se ja trebala vratiti na posao, odnosno ako posao krene kroz par mjeseci da će me primiti natrag.
    Jel može ona tako?

Mm je student, imamo dijete i ja sam jedini izvor prihoda pa bi pod svaku cijenu htijela zadržati posao zato me zanima koja su sve moja prava i kako se mogu zaštititi?

Čitala sam Članak 125. po kojem radnik nakon 2 godine neprekidnog rada ima pravo na otpremninu u slučaju otkaza pa me zanima da li imam na to pravo ako sam jedan dio od te 2 godine bila na komplikacijama i na porodiljnom?

Do neba sam zahvalna na bilo kakvom odgovoru ili ako me možete uputiti nekome kome bi se mogla obratiti.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Da li stvarno mogu dobiti otkaz....?

Citiraj Švedica prvotno napisa
    ....kad mi istekne porodiljni dopust ako je firma u međuvremenu promjenila ime i lokaciju (a s time vjerovatno i sve ostalo) jer je izašla iz franšize i sad djeluje samostalno?
    Ne znam tvoja prava, no promjena naziva firme, sjedišta, uprave ne znači ništa ako je to još ista firma tj. ima isti MBS (matični broj u sudskom registru) a time i MB (matični broj pod kojim se vodi u poreznoj i ostalim institucijama).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kad je otkaz u pitanju stvari baš nisu najbolje, naime zakon te štiti samo za vrijeme korištenja porodiljnog odnosno 15 dana nakon isteka istog za koje vrijeme ti poslodavac ne može dati otkaz, nakon toga otkaz je moguć.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

užas :/

mislim da ti je najpametnije da počneš tražiti drugi posao. imaš još 5 mjeseci vremena. ne znam... i kad ti je to tako rekla, nema garancije da te neće bacit na ulicu mjesec ili dva kasnije ili da ti neće isplatit plaću.

znam jer sam i sama radila na takvim mjestima. ne želim se ni sjetiti, zaboli me želudac...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Puno hvala na odgovorima! (a baš mi se i ne piše lijepo )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

švedice a što si po struci, odnosno što sve znaš raditi ?

ajde

svako zlo za neko dobro, rekla bi moja pokojna baba

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam bila i u poziciji zaposlenika i u poziciji poslodavca. Tebe nakon isteka porodiljnog čeka radno mjesto, tj. ne može te ne primiti natrag, ali ti već nakon par dana može dati otkaz. Ako ti ga uruče i u otkazu ugovora napišu da je to zbog smanjenog posla i sl., 6 mjeseci ne mogu primiti nekog drugog.

Osobno smatram da je korektno od tvog poslodavca da ti je to sada priopćio, dok još imaš vremena, a ne da te par dana nakon što si se vratila doveo pred gotov čin. Možda je stvarno firma u banani, pa jel bolje da ti to sada kaže ili da nam za 6 mjeseci pišeš kako ne isplaćuje plaću? A da je situacija teška kad su ti to jedina primanja, sigurno je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •