....kad mi istekne porodiljni dopust ako je firma u međuvremenu promjenila ime i lokaciju (a s time vjerovatno i sve ostalo) jer je izašla iz franšize i sad djeluje samostalno?
Jesam li ja još uvijek njezin zaposlenik?
Naime, po članku 79. o Pravu povratka na prethodne ili odgovarajuće poslove, ako sam ga dobro razumjela, poslodavac me mora primiti na posao nakon što mi istekne porodiljni dopust. Jesam li u pravu?
No, ne znam da li se to odnosi i na moj slučaj kad se promjeni sve u vezi firme osim poslodavca i usluge?
Situacija je takva da ja imam još 5 mj. do kraja porodiljnog (od godine dana) i danas mi je poslodavac saopćio da mu posao ide slabo i da ne zna da li će imati i za moju plaću kad bi se ja trebala vratiti na posao, odnosno ako posao krene kroz par mjeseci da će me primiti natrag.
Jel može ona tako?
Mm je student, imamo dijete i ja sam jedini izvor prihoda pa bi pod svaku cijenu htijela zadržati posao zato me zanima koja su sve moja prava i kako se mogu zaštititi?
Čitala sam Članak 125. po kojem radnik nakon 2 godine neprekidnog rada ima pravo na otpremninu u slučaju otkaza pa me zanima da li imam na to pravo ako sam jedan dio od te 2 godine bila na komplikacijama i na porodiljnom?
Do neba sam zahvalna na bilo kakvom odgovoru ili ako me možete uputiti nekome kome bi se mogla obratiti.