Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 207

Tema: Šivanje pelena, 14. dio

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja ništa ne koristim.
    Eleni je kakica još jako tekuća tako da nema svrhe, a Kad je Marko bio pelenaš isto nisam koristila.
    Nakon istresanja sadržaja pelenu istrljam baby sapunom i uglavnom ne ostane fleka, a ako i ostane izađe kroz dva, tri pranja i sunčanja

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a to je felpa, pitala sam se kako izgleda taj materijal, nisam se usudila pitat tete u dućanu s materijalima jer očito im tak loše ide da čudno gledaju svakog tko uđe u dućan, jedno pitanje po posjetu bilo bi ipak too much !, mislila sam si kupit felpe da maloj nešto sašijem pa sam odustala zbog zaista prevelike cijene - 70,00 kn ( Emporio ) - dobro kad se oduzme onaj popust od 30 posto na keš to je 50-ak kn al ipak, jednom prilikom ću probat i to pa da vidimo

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    Citiraj vještičica prvotno napisa
    Mi smo do nedavno koristili M veličinu, sad ima preko 80cm visine i oko 10kg i kupili smo L Poručivala sam sa cottontail baby. Jedan kaver je 11,25$. Poštarina za dva kavera od Floride do BL je bila 3,6$. Stigli ravno na vrata znači poslano je preporučeno
    ma da :shock: , ja sam mislia da je dosta veća poštarina,
    jel toliko i za HR? ne bi trebalo biti neka razlike.

i ja sam podlegla pritisku i nabavila kreditnu Visu
    Je toliko je, pogledala sam na kesici-kovertici, piše poštarina 3,6$, poslano avionom i ima poveliku zelenu naljepnicu na kojoj piše šta je unutra, da košta polovinu onog što košta ( Amy), koliko teži i preko toga ogrooman pečat BH carine i manji da je oslobošeno plaćanja iste :D Ovaj put nisu rasporili paketić da vide šta je unutra... valjda su se konačno upristojili Ne znam što bi za HR bila drugačija poštarina, možda može biti i manja. Stiglo je za 14 dana. I, da, za BH mame, Amy šalje za BH, ali na adresu koja je na kartici, tako da ako žicate nekog za karticu, neka taj neko i primi pošiljku, jer adresa slanja je ona vlasnika kartice pusa svimaaa

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo sasili smo i kesicu za odlaganje pelena- bilo kojih. Sasivena po uzoru na dobivenu americku i nepropusna je.
    http://public.fotki.com/naidah/messy.../dscf2511.html

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ah da i to moram sašit, posla tako puno a vremena tako malo

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mamina mica (i ostale koje naručujete materijale izvana) gdje naručujete PUL?
    Koliko izađe sa poštom?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja naručila iz toliko hvaljenog verybaby, pul kod njih dođe oko 10 usd +poštarina ( računaj još toliko )

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ovo nije pul - barem tako mislim jer pul nisam nikad vidjela. Ovo je materijal od kojeg se siju jakne. Jako je tanak a presvucen je necim protiv propustanja vode.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jel naručivao netko sa Celthic Cloths?

Piše da iznos poštarine pošalju mailom nakon izvršene narudžbe, a šta ako mi je previše, mogu li onda otkazati narudžbu?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Piše da iznos poštarine pošalju mailom nakon izvršene narudžbe, a šta ako mi je previše, mogu li onda otkazati narudžbu?
    Ja bih ti rekla nemoj, platila sam materijal i nikad ga nisam dobila, niti su se udostojili javiti na 5 mailova

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa

Ja bih ti rekla nemoj, platila sam materijal i nikad ga nisam dobila, niti su se udostojili javiti na 5 mailova
    SOB

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovo nije pul - barem tako mislim jer pul nisam nikad vidjela. Ovo je materijal od kojeg se siju jakne. Jako je tanak a presvucen je necim protiv propustanja vode.

misliš na ovu vrećicu za pelene koju si sašila ?
    pa ja si nekak mislim da za te vrećice nije nužan baš pul, što se mene tiče i zastor za tuš presvučen nekim fora materijalom izvana je dobar
    ja sam s verybaby zaista zadovoljna, naručeno stiglo za sedam dana ( mislim da sam to već negdje napisala ) a ruku na srce kad usporedim kvalitetu i izbor naših domaćih materijala i američkih cijena je zaista ok ( a posebno napominjem da je puno lakše sjest za komp i stiskat tipke nego se vozat okolo i gledat zbunjene face prodavačica )

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ups

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nova pelena, materijal je , prva AIO. Jako me zanima hoće li puštati...

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

baš je lijepa

a PUL su stavila ispod tog materijala sa ribicama?

snap in soaker bi trebao biti sa drukerima za kopčanje unutar pelene, ne?

Mi smo jučer prvi puta obukli kupovnu pocket pelenu (swaddlebees) i tako se nosilie u slingu,
    i prvi puta nam je procurila pelena (i to sa svih strana), obje smo bile mokre

HM nam NIKADA nisu propustile, mislim da ćemo se držati njih i šivanja :D

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi smo jučer prvi puta obukli kupovnu pocket pelenu (swaddlebees) i tako se nosilie u slingu,
    i prvi puta nam je procurila pelena (i to sa svih strana), obje smo bile mokre
    Ajoj...Pretpostavljam da je riječ o pocketici za koju ne trebaju zaštitne gaće.
    Ne očekujem puno niti od ove svoje HM, ali morala sam probati. I da, PUL je između flanela i materijala s ribicama.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jako lijepa pelenica, strašno me zanima kak će držat i ja bi napravila AIO al netko mora bit kunić
    rekla si uvozni materijal - od kuda

oni koji su naručivali od wazoodlea jesu vam napokon stigli materijali - niš se ne hvalite

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj lilamili prvotno napisa
    j
    rekla si uvozni materijal - od kuda
    www.etsy.com Ukucaš fabric i yard i listaš, listaš, dok ne nađeš nešto što ti se sviđa uz pristojnu poštarinu.
    Ja sam, recimo, povoljno kupila materijal al su me za poštarinu oderali...Znam da si izbirljiva po pitanju materijala kao i ja, pa me baš zanima za kaj ćeš se 'zalijepiti'

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj šta sam te uopće pitala, idućih par dana ću prelistavat i gledat materijale a po noći razmišljat o tome šta bi uzela, koliko bi me to došlo, dal mi se to isplati , da mm zna kolko sam para dala do sada na materijale bilo bi

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

aishwarya ribe su zaaakon!
    Mislim da bi se naš deda oduševio (on je zagriženi pecaroš )

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

P.S. napisah konačno komentare ispod slika...

Marijasara avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ev da i ja pokažem svoju rukotvorinu. Nakon gledanja baka kako šiju evo i ja se odvažih i taram!!! http://public.fotki.com/marijasara/s...-/img1915.html

Od sada samo recikliramo . Pravo blago na tavanu se skrivalo!!! nakon sline love potrošene na materijal recikliramo majice i ostale pamučne materijale. Sara - zadovoljna

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

super pelene! I bravo za reciklažu
    Kakav vam je RR kroj? Kako funkcioniše punjenje sa prednje strane?

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Marijasara odlična je pelena, baš je originalna sa onim slovom na čičku

a kakav je to RR kroj?

ja trenutno radim po nekom svom, dođoh do njega nakon prepravljanja različitih krojeva, tako da najbolje paše na Elinu guzu.

Radila sam pocketice sa otvorom od naprijed i odostraga, čak mi bolje pašu ove sa prednjim punjenjem.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

RR=Rita's Rump, vidi stickani topic

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Marijasara super pelenica! Evo, i naša nova pelena. Materijal sam kupila za uloške, ali sam skužila da od FQ mogu taman napraviti jednu pelenu. Jeee!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

aishwarya vidim da vas dosta šije čičak ovako. Koja ti je ona gruba a koja mekana strana čička na ušima i da li ti je ovako praktičnije od ušiju koja se preklapaju tj. navlače preko čička? Ja sam kontala da bi mogla samo odrezati mekane strane čička i zakačiti na grubu u pranju. Da li je to neko probao i šta mislite? Od čega ti je uložak?
    Pelenice su ti prekrasne

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

aishwarya, da li dijete moze uci u ovako slozenu pelenu? Cini mi se malo uska- ne mislim da nikako ne moze ali uci u ovako slozenu???
    Materijal ti je super. Gdje kupujes? Vjerovatno preko net-a...

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala
    Triplemama, meni se ovakav čičak (da malo viri) pokazao najboljim rješenjem - najbolje drži, mekani dio je s vanjske, a grubi s unutarnje, a u pranju ga spojim s malim komadom čička - (mislim da se dobro vidi na slici) i takav mi se nikad ne otvori u pranju. S ušima mi je isto dobro rješenje za pranje, ali, kao što rekoh, drži mi je čičak koji malo strši van.

Mamina mico, pelene je ovako složena samo za slikanje Sama pelena super paše E. jer je rađena baš po njoj. A materijele naručujem preko Etsyja, komad za 1 pelenu košta 2,25 USD pa mi se to ne čini puno kad se baš zaželim nekog lijepog materijala. Plus poštarina, naravno.

Inače AIO sa slojem PUL-a u sredini je totalni promašaj. Nisam htjela slušati iskusnije, neg sam se morala sama uvjeriti
    Odmah počinje puštati između nogica..

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Marijasara prvotno napisa
    Ev da i ja pokažem svoju rukotvorinu. Nakon gledanja baka kako šiju evo i ja se odvažih i taram!!! http://public.fotki.com/marijasara/s...-/img1915.html
    odlično

ja bi kroj za ovu pelenu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja sam probala umetati u pelenu materijal nepromociv ali vise za vjetrovke i uvjek mi prodje voda preko nogica na vanjsku stranu pamuka. Mislim da je pul kao vanjski dio jedino rjesenje...

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

wow, odlične su nove pelenice, bravo cure!!

aishwarya, sad sam se i ja navukla na Etsy

jel znaš možda kolika je veličina materijala kad piše Fat Quarters?

kako ti plaćaš tamo, paypal ili kartica?
    jel dugo treba da roba stigne?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

aishwarya kakvi su u etsy sa poštarinom, za koliko stigne materijal, koliko si ti naručila materijala ( sad već previše pitam ) da znam izbjeć carinu

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

lilamili

poštarina ti piše dolje ispod itema, pod Everywhere Else

a carina... do 300 kn bi trebalo biti bez carine, ali to ti nikad nije sigurno, nema pravila kod naših carinika

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i jesam li dobro shvatila da ak naručim više materijala od različitih prodavača svaki će mi doć zasebno i na svaki posebno plaćam poštarinu?

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da da,
    a ako naručuješ više stvari od istog prodavača imaš popust

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo, izmjerila sam FQ je 48x55, možda može varirati ovisno o širini materijala. Ja sam dosad kupila samo tri komada i sve skupa me došlo 13 USD, možda ispadne skupo nekome tko puno šije, ali za tu i tamo sašiti bebi koju zgodnu pelenicu...Ma, isplati se!
    To je bio tako mali paketić, da mi ga poštar ubacio u sandučić, a i carinicima ne vjerujem da bi bio zanimljiv.

Ja uvijek plaćam preko Paypala, a usluga prodavača kod kojih sam ja kupovala dosad je bila 5+ (poslali bi paket još isti dan, ako naručim ujutro). Koliko dugo treba da stigne ovisi o pošti i isto je kao bilo gdje drugdje.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

do 300 kn bi trebalo biti bez carine, ali to ti nikad nije sigurno, nema pravila kod naših carinika
    Ovo, nažalost, nije točno. Ako je roba nova (a nekad čak i ako nije), može se cariniti pa bila vrijednost i 1 kuna. I poštarina ide u vrijednost pošiljke. Ali nisu uvijek tako strogi, nekoliko puta mi otvarali pakete, a da nisu ništa naplatili...

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa
    do 300 kn bi trebalo biti bez carine, ali to ti nikad nije sigurno, nema pravila kod naših carinika
    Ovo, nažalost, nije točno. Ako je roba nova (a nekad čak i ako nije), može se cariniti pa bila vrijednost i 1 kuna. I poštarina ide u vrijednost pošiljke. Ali nisu uvijek tako strogi, nekoliko puta mi otvarali pakete, a da nisu ništa naplatili...
    :shock: ,
    znam za slučajeve kad su carinili male pakete od po 100 kn, ali sam mislila da je 300 ipak zakonom određena granica :/

Marijasara avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

odlično

ja bi kroj za ovu pelenu[/quote]

E to je bila i moja reakcija kad sam takvu sličnu pelenicu vidjela kod lila mili koja mi je ljubazno poslala kroj. No on već postoji na ovom mjest. To je Wee Weka serged edge kroj. No meni je bio nažalost maleni, pa sam uzela klasični Wee Weka i dooosta mu produžila uši i taram. Ova pelena mi je savršena za šivanje jer nema izvrtanja ni grubih šavova oko nogica i leđa.

Marijasara avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ups nisam poslala link za kroj!!! Evo ga: Wee Weka Serged edge fitted/contour/booster/cover

Marijasara avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    super pelene! I bravo za reciklažu
    Kakav vam je RR kroj? Kako funkcioniše punjenje sa prednje strane?

Sam Rita Rumps kroje je za Sarinu malo oveću guzu najbolji: Sve smo pšo njemu šili, ali naravno modificirali smo ga :tak da nemam pojma kakvo je to prednje punjenj jer sve pockete šijemo na leđima. Ali vidiš zanimljivo: mogli bi probati

Marijasara avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ali da upozorim! ja sam dobila ovaj kroj za tu vrst pelenice no nisam ga koristila jer je nekako premali a mi imamo 12 kg!!! Zato smo koristili ovaj kroj ali naravno uši smo produžili i proširili

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa po tom sam ja kroju šivala tzv. os, meni gotova pelena izgleda prilično malo ali ja već dugo nisam vidjela bebu - znači dobra je za 12 kg ? ak je suuuper jer mi se kroj jako sviđa pa ću sašit još koju takvu, napokon sam sašila par zaštitnih - jedne od pula i par od flisa, stavim slike kad stignem
    a što se tiče etsy-a skužila sam sve, na žalost materijal koji je super povoljan i zapeo mi za oko ne isporučuju van USD al gledat ću dalje

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bok cure vidim vredno se radi i dalje :D ....
    Evo mene opet kod vas ali vise ne za nase male guzice mi smo se odvikli od pelena nego je moj MM nagovorio nase prijatelje koji su pre desetak dana dobili curicu da predju na platnene te sam se ja dala na posao...sasila sam im nekih 15 pelenica za sad i saljemo im ih danas :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kole ova ja preslatka .

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

:D evo napokon mojih zaštitnih i jedne AIO ( a morala sam probati pa šta bude bude ) tu je link
    http://public.fotki.com/lilamili/pla.../p4240156.html
    nego jedno pitanje : da li duljina cijele pelene od 46 cm odgovara za veličinu M? tj do koliko to kg odgovara?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kada ce biti kakva bebica umjesto mede lilamili?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u tridesetom sam tjednu od jučer, pa valjda će skoro ( samo ne preskoro jer sam prvu curku rodila u 35 ), dakle još nekih dva mjeseca , ne mogu dočekat :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hoce li biti curica ili djecak, da spremimo pelene za babine :D

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •