Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: kvržice nakon cijepljenja

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno kvržice nakon cijepljenja

zanima me lesu li kvržice na guzi pored mjesta uboda normalne kao nuspojava cijepljenja? Radi se o 3. cijepljenju sa 6 mjeseci. Drugih nuspojava poput temperature i sl. nismo nikada imali. Kvržice nisu bolne (barem tako mislim) i prestale su biti crvene.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam svojoj djeci uvijek stavljala obloge.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Daj opiši malo - veličinu, čvrstoću, glatko/hrapavo itd.
    Mozda bi bilo dobro pokazati doktorici - ako se radi o nekoj alergiji da ne primi slijedeći put isto cjepivo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pa normalno je da nakon uboda iglom ostane kvržica.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

konačno da je netko i odgovorio. kvržica, bolje rečeno kvrga je još uvijek tu i tjedan dana nakon cijepljenja. inače beba nije imala nikakve nuspojave do sada a cijepivo je bilo iz iste skupine. kvrga nije bolna i NIJE NA MJESTU UBODA NEGO 1-2 CM DALJE.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A kako izgleda ta kvrga?
    Moram priznati da mi ne djeluje normalno da ostane kvrga nakon cijepljenja - samo mala točkica (krastica) eventualno malo podljeva okolo.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Manji je podljev nego do neki dan, ali kvrga je dosta vekika promjera cca 1,5 cm i vrlo tvrda. Masiram svakodnevno i vidim da to bebu ne boli, ali me svejedno brine. Kad da idem pedijatru a da ne ispadnem neka luđakinja?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jedino što meni pada na pamet je da je cjepivo završilo na krivom mjestu - iako je dužina igle za cijepljenje mislim jedva 2 cm, tako da je trebalo piknuti skoro cijelu iglu sasvim ukoso pod kožu da se to dogodi. Praktički nemoguće.
    Najbolje da nazoveš doktoricu i opišeš joj, ako nema potrebe da dolaziš bez veze je izlagati dijete zarazama u ambulanti.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da ne otvaram novi topic jer je i kod nas došlo do sličnog slučaja.Tjedan dana nakon cijepljenja ima kvržicu na guzi,tvrdu,kao zrno graška. Da se zabrinem?Ima li netko slično iskustvo?Jel to normalno?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I kod nas je bila tvrda kvržica sa plavim podljevom. Prošlo za par dana.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam bila autorica ovog posta i koliko se sjećam kvržica je prošla tek nakon mjesec-dva. od svih cjepljenja to se dogodilo samo jednom (doc rekao da baš nije često). budi bez brige.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da normalno je. Ped veli to se izbjegne laganim masiranjem mjesta odmah nakon vakcine!

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja bih rekla da je to loše dana injekcija nažalost , sva sreća pa to prođe.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj mali picik ima na ruci kvrzicu od cijepiva iz rodilista. u pocetku mu se nije ni vidla,a sad je vec rozo plavkasta i dosta velika!? :?
    jeli to normalno?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jest, to je sasvim normalna i dapače, poželjna reakcija na bsg cijepivo. Kad/ako mu se počne gnojit, tj. curit, malo pripazi kad ga kupaš i oblačiš. Kasnije će mu ostati ožiljak što je znak da je cijepljenje uspješno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo se cijepili sva tri puta s 5u1 i drugi i treći put S. se stvorila ta kvržica. nisam radila paniku oko toga.prošlo je za kakvih tjedan dana.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hm,a sad da se ja ubacim - ja još dan danas imam kvržicu na guzi od injekcija koje sam dobivala poslije poroda. Ne boli me i ne smeta,ali se osjeti. Any ideas kako da se riješim toga?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam svojoj djeci uvijek poslije cijepljenja masirala lagano mjesto uboda i stavljala hladni oblog.

djeluje svaki put! 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •