-
kvržice nakon cijepljenja
zanima me lesu li kvržice na guzi pored mjesta uboda normalne kao nuspojava cijepljenja? Radi se o 3. cijepljenju sa 6 mjeseci. Drugih nuspojava poput temperature i sl. nismo nikada imali. Kvržice nisu bolne (barem tako mislim) i prestale su biti crvene.
-
Ja sam svojoj djeci uvijek stavljala obloge.
-
Daj opiši malo - veličinu, čvrstoću, glatko/hrapavo itd.
Mozda bi bilo dobro pokazati doktorici - ako se radi o nekoj alergiji da ne primi slijedeći put isto cjepivo.
-
pa normalno je da nakon uboda iglom ostane kvržica.
-
konačno da je netko i odgovorio. kvržica, bolje rečeno kvrga je još uvijek tu i tjedan dana nakon cijepljenja. inače beba nije imala nikakve nuspojave do sada a cijepivo je bilo iz iste skupine. kvrga nije bolna i NIJE NA MJESTU UBODA NEGO 1-2 CM DALJE.
-
A kako izgleda ta kvrga?
Moram priznati da mi ne djeluje normalno da ostane kvrga nakon cijepljenja - samo mala točkica (krastica) eventualno malo podljeva okolo.
-
Manji je podljev nego do neki dan, ali kvrga je dosta vekika promjera cca 1,5 cm i vrlo tvrda. Masiram svakodnevno i vidim da to bebu ne boli, ali me svejedno brine. Kad da idem pedijatru a da ne ispadnem neka luđakinja?
-
Jedino što meni pada na pamet je da je cjepivo završilo na krivom mjestu - iako je dužina igle za cijepljenje mislim jedva 2 cm, tako da je trebalo piknuti skoro cijelu iglu sasvim ukoso pod kožu da se to dogodi. Praktički nemoguće.
Najbolje da nazoveš doktoricu i opišeš joj, ako nema potrebe da dolaziš bez veze je izlagati dijete zarazama u ambulanti.
-
Da ne otvaram novi topic jer je i kod nas došlo do sličnog slučaja.Tjedan dana nakon cijepljenja ima kvržicu na guzi,tvrdu,kao zrno graška. Da se zabrinem?Ima li netko slično iskustvo?Jel to normalno?
-
I kod nas je bila tvrda kvržica sa plavim podljevom. Prošlo za par dana.
-
ja sam bila autorica ovog posta i koliko se sjećam kvržica je prošla tek nakon mjesec-dva. od svih cjepljenja to se dogodilo samo jednom (doc rekao da baš nije često). budi bez brige.
-
Da normalno je. Ped veli to se izbjegne laganim masiranjem mjesta odmah nakon vakcine!
-
ja bih rekla da je to loše dana injekcija
nažalost , sva sreća pa to prođe.
-
moj mali picik ima na ruci kvrzicu od cijepiva iz rodilista. u pocetku mu se nije ni vidla,a sad je vec rozo plavkasta i dosta velika!? :?
jeli to normalno?
-
Jest, to je sasvim normalna i dapače, poželjna reakcija na bsg cijepivo. Kad/ako mu se počne gnojit, tj. curit, malo pripazi kad ga kupaš i oblačiš. Kasnije će mu ostati ožiljak što je znak da je cijepljenje uspješno.
-
mi smo se cijepili sva tri puta s 5u1 i drugi i treći put S. se stvorila ta kvržica. nisam radila paniku oko toga.prošlo je za kakvih tjedan dana.
-
Hm,a sad da se ja ubacim - ja još dan danas imam kvržicu na guzi od injekcija koje sam dobivala poslije poroda. Ne boli me i ne smeta,ali se osjeti. Any ideas kako da se riješim toga?
-
ja sam svojoj djeci uvijek poslije cijepljenja masirala lagano mjesto uboda i stavljala hladni oblog.
djeluje svaki put! 8)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma