Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: antialergijski prekrivači i deke

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno antialergijski prekrivači i deke

Molim vas za iskustva i savjete jer bih htjela kupiti nam gore navedeno a neznam u moru ponude kakve izabrati,inače moj bebač je pod sumnjom da je alergičan na kućnu prašinu i grinje,još je mali pa ništa ne tvrde sa sigurnošću,a i ima bronhitis. Tako da bi nam htjela promijeniti krevetninu i gledala sam u Quelle-u i La Redoutu ali nisam sigurna što bi bilo best buy, odnosno ne bih htjela platiti nešto što ne valja. Ima li tko kakva iskustva ? Već sa dugo dvoumim pa -help me?!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ovako, ja ne bih trosila previse novaca na nekakve marke - dovoljno je da pise da je antialergijski pokrivac.
    to samo znaci da, za razliku od ostalih, njega mozes prati na temperaturi od 60C (unistavaju se grinje na toj temperaturi). ionako ces te prekrivace nakon godinu-dvije morati zamijeniti jer ako ih budes prala svaih 6 tjedana kako se preporucuje, bit ce prilicno u jadnom stanju.

druga stvar su alergijske navlake za krevet i posteljinu.
    ukoliko kupis te, onda ti nije bitno da li imas antialergijski prekrivac jer te navlake su jako skupe ali ne propustaju grinje.
    ja sam kupila navlake za jastuke i madrace nedavno u italiji - navlaka za madrac 180x200 me je kostala 140 eura.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hvala momze na iscrpnoj informaciji! Znači bolje je ipak investirati u navlake ,samo mi nije jasno ako je obična krevetnina već neko vrijeme korištena i naravno ima grinje jeli te navlake imaju isti učinak.odnosno zaštićen si od grinja? Neka me neko prosvjetli :/

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo prije 2 tjedna kupili u Metrou neke antialergijske prekrivače (nekih 170 kn, ne da mi se sad tražiti račun ) i jastuke (80kn) koji se mogu prati na čak 95°C (samo zbog toga sam se odlučila baš na te, jer je na svim ostalima pisalo da se peru na 40°C)
    navlake koristimo obične i perem ih na 60-90°C (kako kad i kako koje, ali nijedne na manje od 60)
    kod nas sam ja jako alergična na prašinu i grinje, za sada mi je ovo OK, vidjet ću kako će se ponašati nakon nekoliko pranja
    meni je bitno povremeno oprati i jastuke i pokrivače, često ih stavim i zračiti (posebno po ljeti na ono najjače sunce, a i sad po zimi kad je jak vjetar, baš ih objesim da ih propuše)

često peremo pod ispod kreveta i u spavaćoj sobi nemamo tepih (zapravo ga imamo samo u dječjoj)
    ako imaš mogućnost, mislim da nije loše povremeno i madrac iznijeti van da se dobro izrači, to je radila moja mama (iznijela bi na balkon), ali u ovom stanu to nemamo gdje napraviti :/

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj wendy55 prvotno napisa
    hvala momze na iscrpnoj informaciji! Znači bolje je ipak investirati u navlake ,samo mi nije jasno ako je obična krevetnina već neko vrijeme korištena i naravno ima grinje jeli te navlake imaju isti učinak.odnosno zaštićen si od grinja? Neka me neko prosvjetli :/
    da, imaju isti ucinak tj. ne dozvoljavaju grinjama da prodju. naime, jedan cm2 takve tkanine ima 8000 konaca i zato je nepropusan.

vidi sto ti je jeftinije - kupiti nove navlake (koje su prilicno skupe) ili raditi ovako kako mirjana kaze.
    mislim da su i jedan i drugi nacin ucinkoviti.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi imamo antialergijsku posteljinu, ali običan madrac, mala mi je ležala na Srebrnjaku zbog alergije i tamo sam pitala u vezi navlake za madrac, oni imaju navlake od mat skaja, i lijepo sam i ja doma sašila navlaku za njen madrac i samo ga pobrišem kad mijenjam posteljinu, preko njega je pamučna navlaka da može koža disati, inače kad se nešto ne može prati na 60 da se unište grinje, može se zamrznuti u škrinji, tako se isto uspješno uništavaju grinje,ja često operem čupave igračke na 30 i još vlažne stavim na dan-dva u škrinju.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nače kad se nešto ne može prati na 60 da se unište grinje, može se zamrznuti u škrinji, tako se isto uspješno uništavaju grinje
    tocno. ovo sam zaboravila napomenuti.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja svu posteljinu perem od 60-90, kako kad.... Nikad na manje od 60!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •