Ovo vam moram prepricat.
Jucer kupim Editi haljinicu kratkih rukava (njen izbor iz H&M-a) i jutros ona navalila da je obuce u vrticu. Ja je ubjedjivala da ne moze (idemo sa kolicima, a napolju je -6), da je hladno... ali jok. Ona hoce haljinicu. I hajd, skontam ja da joj obucem ispod majicu, pa preko haljinicu i ispod nje hlace koje cemo skinut kada dodje u vrtic. Ona pristala i sve 5.
Maloprije dodjem ja po nju u vrtic, podjem da je obucem, kad ona podje histerisat. Nece hlace, nece jaknu. Onda je skocila sa klupe, pa na vrata , pa bjez hodnikom napolje, tamo prema autima. Ja za njom, uhvatim je, a ona vristi kao da je neko davi, otima se... Ma katastrofa i prestrasno. Srecom na vratima od vrtica sretnem prijateljicinog muza, koji mi je pridrzo vrata, medjutim, kada smo ponovo usli u vrtic, ona se meni otela i bacila na pod. U tom je i udarila glavom od isti, pa je krenula sa jos jacim vriskom. Naravno, ljudi prolaze, gledaju kako se ona valja po podu i mene kako je pokusavam podic i ubijedit da idemo u sobu da se obuce. Nekako ja nju uguram (prica i objasnjavanje u tom momentu nije sekunde upalila jer ona nista ne cuje od histerije) udjemo u prostoriju, kad ona meni opet podje bjezat na vrata.
Nekako ja nju uhvatim, posjedem je na klupu i kazem joj da se smiri i nek duboko udahne. Onda joj kazem ok, ne moras obuc jaknu i hlace. Utom izadje teta pa sam sa njom malo pricala. Rekla sam joj da je Edi zadnjih 10-ak dana malo agresivna kod kuce, a ona se silno zacudila jer je u vrticu jedno PREKRASNO,MIRNO, VESELO, DRUSTVENO dijete i NIKADA nije pokazala sekund agresije ili histerije.
U medjuvremenu sam se ja pocela trest ko jasikov list, i suze mi gruhnuse na oci, pa zena podje i mene smirivat. Nisam mogla vjerovat da je to moja Edi. Ona ima malo tako tih histericnih ispada (tatruma kako li se vec zovu) u zadnje vrijeme, ali DALKO OD OVOG sto se danas desilo. Zaista, bila je drugo dijete
![]()
Cure, tako sam se prepala. Dodatno mi je veoma nezgodno bilo, zemlja da se otvori. Mogu mislit kako smo izgledale u momentu njenog otimanja, bacanja i mojih pokusaja da je uvedem u njenu vrticku sobu.
Na kraju sam je ubijedila da se ogrne jaknom (hlace naravno nije obukla), pa smo jedno vrijeme tako isli, a poslije mi je rekla da joj je hladno pa sam joj obukla jaknu. Nogice su joj bile u kratkoj haljininici i vidjela sam da joj je bilo zima.
Zar ovo moze ovako biti. Sad bi moja mama rekla "Ni ti ni brat niste imali takvih napada"![]()