Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Tata ne može sa djetetom u bolnicu?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Tata ne može sa djetetom u bolnicu?

Evo friške informacije sa karlovačke pedijatrije. Mali L.(3 i pol godine) je jako bolestan i treba ostati u bolnici na pretragama. Mama je na službenom putu i neće je biti 7 dana. Tati to nije problem, jer je ionako on više sa sinom i može uzeti bolovanje bez problema. Ali...
    U bolnici ne dozvoljavaju da ostane tata sa djetetom, mora biti mama. i kaj sada?
    Nakraju je sa malim bila baka. Ona može. Ko je tu lud?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fakat ne znam tko je lud jer u pravilniku piše roditelj

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

užas
    ~~~~~~~~~~~~~ za brzo ozdravljenje!
    tati

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne mogu vjerovati

Mislim da taj tata ne treba odustati, dapače, s Pravilnikom pod nos. pa on je RODITELJ

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad sam bila na Zaraznoj s malim preko noći bio je i jedan tata i cijelu noc bio budan i pazio na svog sina.Znam, nije Zarazna Karlovacka bolnica al eto da znate da tate itekako mogu bit sa svojim djetetom.Mislim da taj mali nije imao više od 2 godine.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

O Bože, neznam što reći

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To sigurno nije dobro tumačenje.

MM je bio bez problema s djecom u bolnici kad ja nisam mogla, a bila je i baka.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A što da je tata samohrani roditelj/udovac?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I MM je bio s D. na zaraznoj sedam dana.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

MM je bio sa Ivom u bolnici preko dana dok bi se ja otišla presvući, otuširati, pojesti i sl. Nije bio jedini

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nama su objasnili da je to zbog mama koje doje. To je bezobrazan primer, znate li ' :/

Ipak, mislim da su verovatno mislili na mame u pižamama ali im je bilo glupo za reći. kao da je nekom roditelju bitno kako izgleda roditelj pored kad mu je dete bolesno. Ja nisam znala ni ko je sa nama u sobi prva dva dana kad je Boris zaglavio u bolnici zbog opstrukcija

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel moguce da je rijec o tome da bi bio u sobi u kojoj je smjestena jos neka mama pa da njoj ne bude neugodno, ili da uopce izbjegnu takve neke neugodne situacije?

ako jest to, moze li razgovarati s tom mamom pa da ona kaze da je njoj u redu?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa mama doji može se okrenit na drugu stranu ako je baš sram. Iako nam je jednom došao svećenik u posjetu s kojim sam dobra prijateljica i mali htio sisati ja izvadila sisu i dala mu, posklije me scvi špotali kako sam mogla ispred njega dojit :/ ko da sam napravila na znam šta.

Maleckom želim brz oporavak a tati da se drži

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja bi otišla u drugu bolnicu, pa makar na drugi kraj Hrvatske, užas...

i mi imamo (moguće) sličan slučaj, tata je tražio produljenje porodiljnog i odbili nas, a sva djeca s tom dijagnozom su dobivala, i soc.radnica je rekla da je i njoj čudno da nas nisu pustili...i da su uvjeravali doktoricu da sva djeca s tom dijagnozom to dobivaju, ona neda i neda... nisu se izjasnili jer je muško al sve je moguće... izmislili su nek glup razlog koji nema veze s ničim...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Maleni je još u bolnici ali sada sa mamom

A tate ne mogu biti sa djecom zbog toga što su sobe višekrevetne, pa je "nezgodno" da tate gledaju druge žene dok se presvlače. Neš ti problema. Pa nek stave neki paravan, rašire plahtu, kome je do gledanja kad ti dijete kuri 41.
    Na kraju je tata bio po danu a navečer je dolazila baka i spavala sa malenim.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma bezveze. Da sam ja tamo sa svojim djetetom i da me se pita, u takvom slučaju bih se presvlačila u wc-u. Radije nego da gledam tuđe dijete samo u bolnici. A mislim da se radi problem ni od čega.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

skandalozno

a djetetu nije neugodno ostati bez roditelja?

ne razumijem kako ikome išta može smetati u takvoj situaciji - pa tko gleda dalje od svojeg djeteta!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad je Lea ležala na neonatologiji u inkubatoru ja sam se išla izdajati, a MM-a su puštali na odjel da ju vidi. Ali - određena garnitura sestara je redovito radila probleme jer da je drugim ženama koje se izdajaju neugodno da ih MM vidi Sa jednim roditeljima, koji su dolazili dugo kao i mi smo se sprijateljili pa smo se zezali da ćemo dati dozvole da naši muževi mogu prolaziti i kad ona druga pokazuje cice .. ..inače nedavno sam na Mame i bebe čitala za isti ovakav slučaj, i to u Klaićevoj.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Melita prvotno napisa
    Kad sam bila na Zaraznoj s malim preko noći bio je i jedan tata i cijelu noc bio budan i pazio na svog sina.Znam, nije Zarazna Karlovacka bolnica al eto da znate da tate itekako mogu bit sa svojim djetetom.Mislim da taj mali nije imao više od 2 godine.
    i mm je znao biti na zaraznoj s malim dok bi ja otišla doma se otuširati ili nešto obaviti...znao je biti duže vrijeme ja sam puno izdojila i ok...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad je Lea ležala na Srebrnjaku mi nismo mogli dobiti apartman jer nije bilo slobodnih, nego smo cijeli dan bili kod nje, a po noći je morali ostavljati :/ , bilo nas je 4 u sobi, tj. 4 djece + mame. MM i ja smo skoro cijelo vrijeme bili obadvoje gore, pa smo se izmjenjivali, a onda sam ja pala pokošena rota virusom i dva dana nisam mogla stati na noge, pa je MM normalno čitavo vrijeme bio sa Leom. Tu se nije radilo o ostajanju preko noći, i nije bilo presvlačenja ali nije nam niti padalo na pamet da bi moglo biti problema ?? MM nije bio jedini tata.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    skandalozno - pa tko gleda dalje od svojeg djeteta!
    I meni je to nepojmljivo.Ali ima ih,vjerujm mi,puno što gledaju dalje od svog djeteta.Kad je moja kćer bila u bolnicci bio je jedan tata-seljober koji je bio ne zato što je htio biti nego zato što je morao-žena mu je tako naredila.Znam jer su se prepirali o tome kako se njemu neda a ona baš hoće da on bude tamo i tako.Uglavnom,ja sam dojila svako malo,non stop mi je cica bila vani a njegove oči na mojoj cici.Katastrofa osjećaj.Čovjek je doslovno buljio u cicu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

trina, vjerujem da ima takvih situacija i da su neugodne. no ja tom tati svejedno ne bih uskratila ostanak, makar mi buljio u cice bez prestanka (otrovni komentar ipak ne bi izostao).

i naravno da bi uvjeti trebali biti takvi da o ovome uopće ne moramo razgovarati - vani te praktički tjeraju da budeš s djetetom, a ne da moraš izmišljati bijesne gliste i onda te dočeka ovakvo nešto.

ali tako je kako je, i ne treba nam dodatno otežavanje.

ja sad ne bih mogla biti s djetetom 24h, i u ovoj sezoni boleština palo mi je na pamet što bi bilo da moramo u bolnicu i mm ne može ostati umjesto mene ili me dio vremena odmijeniti. doživjela bih instant živčani slom da moram djetetu reći da će ga mama i tata ostaviti.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U Slavonskom Brodu provjereno- ne može tata biti sa djetetom u bolnici. Može doći na par sati zamjeniti mamu po danu, ali ne može spavati jer im je opravdanje da nemaju wc za muškarce, a mame mogu sa djecom u taj dječji (nije u pitanju bilo tuširanje jer se i mama išla tuširati kući pa bi tako i tata).

I ja sam baš tad pitala- što da je samohrani otac? Nije to manja uloga nego biti majka djetetu :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e pa ja bih im rekla da će tata piškiti u grmlju ispred bolnice.

to je vrijedno prijave ministarstvu. imamo zakon (u kojem piše roditelj) i ne provodimo ga iz ovakvih razloga?

što je sa samohranim očevima, što ako je mama i sama bolesna, ili doma ima drugo dijete koje doji, ili iz nekog drugog razloga ne može biti u bolnici?

pa gdje je u toj priči dijete?!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa meni je najgora pomisao dok sam ležala bolesna od rote (a takvo povraćanje nisam imala u životu) bila da će se i MM zaraziti i tko će onda biti sa Leom, a da ga ne bi pustili :shock: to mi je nepojmljivo.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Do sada sam imala dobro mišljenje, ali me ovo razočaralo.
    Bolnica-prijatelj djece. :/

Što imaju tako veliku gužvu da tata nije mogao biti smješten sam s djetetom u sobi?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

noooovinnnneeee

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm su izbacili iz Klaićeve ali samo jedna sestra koja je glumila većeg papu od pape.
    Pa sam ja pitala dežurnog doktora koji je stav Klaićeve oko dojenja: da li je dojenje prehrana djeteta ili sexualni čin? I da li imaju tako nisko mišljenje o očevima i majkama bolesne djece koji samo čekaju da se posexaju u bolnici s dojiljama. Čovjeku je bilo neugodno i nije mi niš pametno odgovorio.
    Srećom smo mi išli nakon 2 dana, ali da smo morali ostati duže, ne bi se dali izbaciti.
    mm je s ostalim tatama i mamama dežurao po noći na Rebru i tamo nije bilo problema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •