Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Svrbi je glavica...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Svrbi je glavica...

Već duže vrijeme moja mlađa (20. mjeseci) se grebe po glavici, ali sad je to počelo biti sve gore i gore.
    Na rubu vlasišta kod čela se već se par puta izgrebala do krvi. Često se grebe i noću, kad se malo oznoji onda posebno.

Na vlasištu i čelu se apsolutno ništa ne vidi, nema osipa, nema tjemenicu, koža je potpuno čista i glatka.

Odkud da krenem, da probam naći uzrok? :?

Kosu joj inače perem 1-2 x tjedno, običnom dječjim šamponom.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima netko preporučiti neki dječji blagi šampon, možda od onih kvalitetnijih linija za osjetljivu ili atopičnu ložu (A-derma, Mustel i sl)?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bi prvo izbacila bilo kakav sampon iz uporabe..a onda vidila kako dalje.
    A moze biti i od znoja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fidji, probaj rethinu sugestiju, zaista moze biti alergija na taj sampon kojim sada maloj peres kosu.

provjeri da li joj se peruta koza oko obrva ili iza uha, to moze izgledati sasvim sitno i beznacajno ali svrbi ko vrag. ako se koza perutatada bi se radilo o seboreicnom dermatitisu koji se vrlo uspjesno lijeci. joj, tako mi je zao da se kikica tako coha. mene svrbez dovodi do ludila, pa makar i najbeznacajniji ujed komarca.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probat ću za početak bez šampona, ali bi mi ipak trebala i neka preporuka za skroz blagi šampon (sad imam neki Johnsonov) jer Ana često rukama po kosi zna zakeljiti sve što jede, pa je šamponiranje neizbježno. Općenito joj kosu perem rijetko, najčešće jednom tjedno.

Zanimljivo je da se na koži lica niti na vlasištu baš ništa ne vidi, nema tjemenice, ništa se ne peruta, ništa se ne crveni...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Probat ću za početak bez šampona, ali bi mi ipak trebala i neka preporuka za skroz blagi šampon (sad imam neki Johnsonov) jer Ana često rukama po kosi zna zakeljiti sve što jede, pa je šamponiranje neizbježno. Općenito joj kosu perem rijetko, najčešće jednom tjedno.

Zanimljivo je da se na koži lica niti na vlasištu baš ništa ne vidi, nema tjemenice, ništa se ne peruta, ništa se ne crveni...
    izbjegavaj johnsonove i slične šampone... to je sve samo ne blago...
    retha je dobro rekla, probaj bez šampona...
    a možda joj šampone ne ispereš dovoljno dobro?

i F se neko vrijeme češkao po glavi, pa sam malo jače ispirala, i prestalo je...

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi ne koristimo nikakav šampon za kosu zbog ADa ali ti preporučam nešto iz linije a-derme, nama se pokazala jako dobra (ne šampon, krema i kupka)

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

(kršitelj koda)ov djecji je dosta blag.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Odgovor

Čitam tvoj topic i želim ti reći da imam isti problem. Moja je 8 mj. stara i svrbi je glava. U početku sam mislila da se to javlja kad ide spavati pa počinje češkati glavicu no sada je to i učestalije. Ja nikad nisam koristila niti jedan šampon niti joj prala glavicu u šamponu tako da kod mene nije uzrok šampon nego valjda nešto drugo. Također4, glavica joj je skroz čista, kad se rodila imala je tjemenjaču ali sam je odmah skinila tako da ni to nije uzrok.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pepa02, jel dojis?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Odgovor

Ne dojim. Izdajala sam se pet mjeseci. Doktori su zabranili dojenje jer sam imala velike kraste te mi je ona povraćala krv. Jel to ima veze?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A joj..
    Ne znam jel to s krastama i krvi ima veze..iskreno sumljam..nisam na to mislila kad sam za dojenje pitala.
    Nego se moja Buba kad je cicala tako jako znojila i preznojavala da ju je nakon toga jako znala svrbiti glava.. pa sam zato mislila..
    No mozda se klinci znoje i kad dudaju dude ili piju na bocicu..(to ne znam jel mi to nismo upotrebljavali) pa moze biti i od tog znojenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •