Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: obicna vs. elektricna cetkica za zube

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno obicna vs. elektricna cetkica za zube

sto je bolje za djecu koja tek uce prati zube, kratkorocno i dugorocno?

mi imamo obje pa kombiniramo. osobno mi se vise svidja elektricna, jer bolje ocisti zube (ono malo sto mi otvori usta) a i lakse ce se nauciti sam prati zube. ali naravno, mora nauciti prati zube i rucno pa zbog toga ponekad peremo i obicnom cetkicom.

ja sam se preporodila otkako imam elektricnu cetkicu. imam osjecaj da su mi zubi cisci, a koristim i puno manje paste za zube.

obzirom da se uopce ne kuzim u ovu problematiku, zanima me jel ima kakvih relevantnih znanstvenih istrazivanja i tako to

koju cetkicu vi koristite za djecu?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koristimo obje. Za Vida imam i 2 obicne pa onda jednom pere on, a s drugom se ja ubacujem. Elektricnu bas i ne voli, valjda mu previse zuji, ali povremeno probamo i nju.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I mi imamo obje, električna mi se čini zgodna za privikavanje na zubara, zuji kao i bušilica 8) .

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

I mi obje. Doma pretežno oboje peru sa električnom. U vrtiću ima običnu.
    Mala baš ne da dugo da joj trljam sa običnom, pa mi se čini da ova električna bolje odradi posao.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

maureno inače voli prati zube dok je u kadi pa me zanima jel frka ak padne u vodu ali nak ful?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Po meni je prednost elektricnih jedino u tome sto je samo drziz a ona radi posao pa je kod klinaca to jednostavnije, ali nekako mi je "cisci" osjecaj kad ih sama iscetkam.
    A i oni kruzni pokreti el.cetkice mi rasture desni, bolje mi je kad ih cetkam ravnim pokretima od desni prema krajevima zubi. A i stomatolog mi kaze da je to zdravije za zube i desni.
    No.... kod ovak malih kikaca je to neizvedivo.
    Mi koristimo obicnu cetkicu pa koliko operem, operem iako iz dana u dan sve vise suraduje. Sada vec lagano i usvaja pokrete pranja pa baci kes od uha do uha i cetka sama, cak si i jezik opere i onda ja finisiram.
    Kod nas elektricna ne dolazi u obzir i iz razloga sto se princezica boji svih naprava sto zuje.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi koristimo obje, s tim da je unazad mjesec dana poceo opet vise preferirati onu 'manualnu'.
    elektricna je bila zakon nekoliko mjeseci, ali mu je dosadila.
    mislim da je navika redovnog cetkanja zubi u ovoj dobi najvaznija - da li se to radi elektricnom ili obicnom cetkicom je manje vazno, po meni.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nikako nije htjela obicnu, elektricna nas je spasila. Sada joj je pak zanimljivija obicna.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imamo običnu,i ja zadovoljna koliko mogu vidjeti učinak.

A pošto volim sve isprobati,uskoro imam u planu kupiti električnu,samo me strah da sad ne pomisli da je to nešto za igru,a ne za pravilno korištenje.
    I mene zanima da li je dokazano koja je četkica bolja?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koristimo najčešće električnu, mada ponekad želi prati s običnom. Ne znam koja je bolja, ali nakon pranja s električnom čini mi se da su zubi čišći. :?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

blago vama.... moja još uvijek samo cucla četkicu i ne da nikako četkat zube :/

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dama za početak redovno "pere" zube navečer..nismo još iskušali električnu, ali je imam u pripremi. imam odlična iskustva sa sinom čiji su se zubaći pokvarili prvi put prije pola godine. s njom pranje puno kraće traje i kvalitetnije je.

Sunseeker avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi četkamo sa običnom, ali mislimo uzeti i jednu električnu... a može li pitanje: kada početi sa pastom za zube?!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

po meni... što kasnije Naša još uvijek s 3,5 g. ne kuži da ju treba pljunuti i redovito je pocucla (dječja je pasta, ali svejedno :/ )

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

¸Bila sam pročitala da kad pereš sa električnom četkicom,ali odnosilo se na odrasle, zube četkamo puno kraće zbog pasivnije uloge.

Mislim da je za djecu dobra svaka četkica koja se koristi

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je negdje pisalo da s pastom treba poceti tek s 4 godine, jer ranije postoji opasnost da udahne pastu i ova zavrsi u plucima

ionako je pasta manje bitna, da ne velim potpuno nebitna, bitno je cetkanje.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ionako je pasta manje bitna, da ne velim potpuno nebitna, bitno je cetkanje.
    To sam i ja već čula, ali kad pokušam oprati svoje zube bez paste.. to jednostavno nije to. A da ne spominjem pokušaj pranja zubi s jednom dječjom pastom. Totalno koma! I dalje sam osjećala onako lagano hrapavu površinu na zubima (ne jako, ali nije bilo onako glatko i nježno kako sam navikla). Nakon 15 min sam se vratila u kupaonu i oprala ponovo sa svojom pastom..

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam skroz drugacije iskustvo. Ja sam par dana prala zube elektricnom cetkicom bez paste, i ne samo da su se oprali i bili glatki, nego mi je i ujutro bio normalniji okus u ustima. Nekako neutralniji. :/

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

E da, točno. Kad je moja električna radila, i meni je zapravo bilo ok i bez paste

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •