Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Štoa si učinila s parketom mama? :-)

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Štoa si učinila s parketom mama? :-)

Naime, nemamo tepihe. U spavaćoj nam krevet pomalo pleše, pogotovo dok Mia đipne po njemu ili ako ga pomaknem guranjem ( i vjerovatrno kod drugih aktivnosto no to nije tema ). I sad na mjestu gdje je ona središnja noga (metalna) parket izgleda izbrazdano. Može li ga spasiti promjena jedne daske, poliranje jednog dijela ili samo poliranje cijelog paketa?

BTW, naravno da ću kupiti tepih, al stan je unajmljujemo, pa nas čeka investicija na kraju balade.

:/

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Spas je "promjena jedne daske", tj tog dijela parketa i brušenje i lakiranje samo tog dijela. Nakon što se dobro osuši, na praket zalijepiš komad itisona dvostrano ljepljivom trakom tačno ispod srednje nožice. To sprječava ponovno grebanje. Isprobano

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prvo, nalijepi filc na nožice da ne ide dalje (imaš ga za kupiti u Bauhausu, Merkuru, Gramatu i sličnim dućanima, ima raznih oblika i veličina i upravo tomu i služi)

ako izvadiš daščicu i staviš drugu...
    zapravo uopće ne znam kako si to zamislila.
    imaš ostataka istoga parketa?
    je li to lamelirani parket?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nemam ostataka, parketa, imam itisona pa ću zaljepitii. A kad dođe vrijeme ako se da promjeniti daska, nitko sretniji od mene.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim da bi se mogla oblijepiti ta daščica po rubovima, pa onda šmirgl papirom skinuti lak s nje, i onda prelakirati nekim lakom koji ne smrdi (samo ona, naravno).

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, ja sam takvo sr**e napravila po parketu dječjim krevetićem :/

i nije mi oguljena jedna daska nego jedno 30cm2

ako bi mogla riješiti samo taj dio, to bi bilo super :D , jer sam se ja već pomirila s tim da nas čeka lakiranje cijele sobe

mislim da se kod mene ne može izvaditi pojedine daščice :? jer to nisu obične ravne daščice, one s jedne strane imaju utor, a s druge izbočinu koja sjeda u utor susjedne daščice (uh koje objašnjenje )
    iako možda majstori imaju tahniku i za to :? nisam uopće razmišljala o tome, ja sam mislila da se mora cijeli dio parketa do zida ponovo slagati :?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa
    jer to nisu obične ravne daščice, one s jedne strane imaju utor, a s druge izbočinu koja sjeda u utor susjedne daščice (uh koje objašnjenje )
    Po čemu se to zna? Jel se vidi odozgo?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidjela sam kad smo ga kupovali
    ja mislim da su takvi svi parketi :?
    mi imamo pravi parket, debljine cca 2cm , 6x36cm pločica, ne znam kako izgdedaju daščice od lamel parketa s onim sitnim daščicama (što se slažu u kocke od cca 10x10cm) , možda su oni obične ravne daščice?

ne kužim se u to uopće :? , ovo za moje parkete znam jer sam ih gledala prije postavljanja

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Znači čeka nas poliranje cijelog poda.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ili se stvarno nadam da je Vještičica u pravu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod mene je tzv lamelni parket. Znači nema utora kao kod normalnog, klasičnog parketa. Zato se pločice mogu izvaditi, manje-više lako, te po potrebi zamijeniti novima. Ako imaš klasični parket, od milja zvan "riblja kost" stvar je stvar mnogo teža, komplikovanija i - skuplja. Spas je ili poliranje+lakiranje cijelog poda, ili (mnogo gora varijanta - ako je parket jako duboko izgreban) rastavljanje komplet parketa i ponovno slaganje istog, uz zamjenu oštećenih daščica. I jedno i drugo radi parketar i košta ko svetog Petra kajgana :padu nesvjest: Za dobro tvog novčanika, a samim tim i za tvoje mentalno zdravlje, nadam se da imaš lamelni parket kao ja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lamelirani parket možeš iščeprkati prstima, a parket na utor i pero - ne možeš.

Lea, lamelirani je onaj koji je po stanovima u Travnom, oni kvadratići 12x12 cm u kojima je po 6 letvica širine 2 cm.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da apri, taj je, samo kod mene ima pet letvica u svakom kvadratiću.
    Nismo ga baš čeprkali prstima, radilo je dlijeto a bogami i čekić

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    lamelirani parket možeš iščeprkati prstima, a parket na utor i pero - ne možeš.

Lea, lamelirani je onaj koji je po stanovima u Travnom, oni kvadratići 12x12 cm u kojima je po 6 letvica širine 2 cm.
    a to je ta "izbočina" i sama sebi koliko nemam pojma o terminologiji

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    nije dobro suh!

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Za dobro tvog novčanika, a samim tim i za tvoje mentalno zdravlje, nadam se da imaš lamelni parket kao ja.

Nemam takav parket. Al postoje tablete za smirenje.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ako je parket jako izgreban i ošećen može se popraviti i bez vađenja:

1. krep trakom zaštitš dio parketa koji ne trebaš popravljati tako da oštećenje ostane u okviru od krep trake.

2. pošmirglaš lak sa oštećenog dijela

3. kupiš kit za drvo u boji u kojoj je parket (ima u dućanima na biranje)

4. pokitaš taj dio da izravnaš rupetine i ogrebotine

5. ponovo sve fino šošmirglaš tako da bude sve ravno, da se vidi pravo drvo a kit ostaje samo kao zapunjenje u rupama

6. polakiraš taj dio, kad se osuši skroz, maneš krep traku i uzmeš šmirgl papir br 800 ili 1000 i ponovo lagano pošmirglaš s tim da pređeš i na stari lak par cm - da ujednačiš stari sa novim lakom.

7. skuhaš kavu i sjedneš na pod i diviš se svojoj domišljatosti

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    nije dobro suh!
    Oooo, jeste, jeste, zgrada je stara 50-tak godinica, pa i parket s njom. Problem je bilo ljepilo za parket. Neće da pusti ni na molbe ni na podmićivanje popušta samo pred argumentom sile

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Za dobro tvog novčanika, a samim tim i za tvoje mentalno zdravlje, nadam se da imaš lamelni parket kao ja.

Nemam takav parket. Al postoje tablete za smirenje.
    Sreća u nesreći!
    bleeda spremam ovo u mali mozak, fol ti je za 11 (a ocjene od 1 do 10)

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cure jel bi se usudule raditi to što bleeda kaže u tuđem stanu. Naime mi smo podstanari. A jedna je daska u pitanju. :?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja ne bi, al bi MM to odradio
    BTW ako nije BAŠ strašno izgrebano, stavi samo neki tepih/itison preko, da ne ide dalje. Možda gazda neće ni primjetiti kad se budete selili

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ovisi i koliko dugo ste u tom stanu, i dali je krevet koji je napravio ostecenje vec bio u stanu ili je vas? sakupi dovoljno argumenata i uopce ne trebas popravljati to

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Mislim da bi se mogla oblijepiti ta daščica po rubovima, pa onda šmirgl papirom skinuti lak s nje, i onda prelakirati nekim lakom koji ne smrdi (samo ona, naravno).
    Ovo je zgodna ideja. Samo češ se našmirglati.
    Ima za kupiti u malim količinama lak i još neke komponente na odjelima za parkete. Lak mora biti za drvo.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nego kad sam veće krenula s uništavanjem, imam još jedno pitanje.
    Sinoć sam očistila plinsko kolo. Zapravo onaj dio plamenika koji je na ploči. Sa tupim sam nožem skinula masnoću koja se zapekla (pojma ja nisam imala da i ti masnoća dođe ), nisam ništa strugala jer je sve bilo mekano. I obrisal spužvicom i detrgentom, pa truleksom i sad ujutro plinsko kolo ne radi. Kao da će se upaliti, pojavi se vatra i ništa.

:?
    Ajde sad tu dilemu rješite! Možda se mora dobro osušiti? Tako sam očistila jedan plamenik pa mu je trebalo vremena.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

vjerovatno mu treba da se sobro posuši, a jesi li pogledala jesi ga pravilno stavla, ja ako mog ne stavim pravilno neće da radi

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    vjerovatno mu treba da se sobro posuši, a jesi li pogledala jesi ga pravilno stavla, ja ako mog ne stavim pravilno neće da radi
    Dobro sam stavila, jer inače ne može sjesti, pa stoji na koso. Odo puhat u njega. Djete mi spava, imam vremena.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

OT jela na slikicama ti fenomenalno izgledaju

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Cure jel bi se usudule raditi to što bleeda kaže u tuđem stanu. Naime mi smo podstanari. A jedna je daska u pitanju. :?
    koke, ovo vam je normalni standardni postupak popravljanja drvenog namještaja, podova i slično. nikakva specijalna nauka.

moj djed je bio stolar pa sam nešto i od njega naučila jer sam mu non stop visila u radioni

onaj dio sa šmirglanjem sa papirom 1000 je da malo izmatirate novi lak da se ne sjaji ko šaka u oko u odnosu na ostali parket...kužiš....na sve se misli hehehehe

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bleeda hvala. Mogla bi se odvažiti i igrati se stolara. MM mi nije za to. Ja sam muškarac u kući.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

već se ja igram..pogleč mi kuhinju u albumu
    sad si idem radit ormar za spavaću sobu i viseće ormare za iznad kreveta jer kad bebolino dođe moram imat mjesta za sve i za kinderbet, a u ovo sad mi niš ne stane

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ot,

moj gazda bolje da ne dolazi u stan...šta smo mi sve napavili....
    BTW, više koristi nego eventualne štete....okrečili mu sve zidove, postavili laminat u jednoj sobi...popravili hrpu kvarova, stavili keramičke pločice na balkon, a jedina šteta je što smo razvalilil ali doslovno jedan 500kilaški ormar i od njega složili police za ugradbeni...
    mislim da vidi kak mu sad stan izgleda odma bi ga poželio prodati (kao zadnji di smo bili)
    zato GO FOR IT i uči na njegovom parketu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •