-
UdavDave, mislim da ako su eritrociti u mokraći od 0-5 i leukociti od 0-5, nema nit. u mokraći, da nema bojazni da se radi o UI. Meni kada je djetetu nalaz urina dobar, znam da će i UK biti O.K. Ti možeš opet uzeti urin i dati napraviti urinokulturu koju ćeš čekati najmanje 3 dana. Znači, da se umiriš uzmi opet urin, operi djetetu pišu (malo guzu stavi pod tuš, ne moraš raditi sve ove stvari koje su curke navele), obriši malo gazicom (ako je oprana i opeglana). Urinokultura će ti točno pokazati da li dijete ima bakterije, o kakvim se bakterijama radi i u kojoj su količini. Ne znači da ako dijete ima nešto bakterija da će doći do urinoinfekta. Ja jednom uzimala urin u kućnoj radinosti
i u urinu ispalo nešto bakterija, ali kad je UK bila gotova skužili da se radi o saprofitima (žive na koži i nisu opasne). Važno: princip ti je da se urin mora biti svjež, odnosno sat vremena od kada si stavila vrećicu djete se mora popiškiti, ako nije stavi drugu. Sat vremena nakon što se popiškila dostavi urin u lab. (iako može neko vrijeme i stajati u frižideru).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma