Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 79

Thread: neodgojeno dijete!?

cisko-kid@net.hr's Avatar

Default neodgojeno dijete!?

imala sam priliku ćuti kako je jedna osoba rekla roditelju da mu je dijete neodgojeno.kako biste vi reagirali kao roditelj? meni se sama pomisao na takav način komunikacije diže kosa na glavi.ja sam isto roditelj ali nikad si ne bih dozvolila nekome reći to o njegovom djetetu.djeca su djeca.za svako njihovo ponašanje postoji razlog zašto se tako ponašaju,neka su djeca hiperaktivna pa neke osobe ne mogu podnijeti njihovo ponašanje.

cisko-kid@net.hr's Avatar

ako sam na krivo mjesto postavila post molim da ga premjestite.

postoje neodgojena djeca.

samo se to roditeljima ne smije reći . direktno.

Zašto misliš da dijete ne može biti neodgojeno? To, naravno, nije njegova krivnja, ali neodgojena djeca zaista postoje - netko ih nije odgojio, ili bar to nije učinio dovoljno dobro.

Kad netko nekome kaže da je njegovo dijete neodgojeno, to zvuči jako uvredljivo. Ali to još uvijek ne znači da to dijete zaista nije neodgojeno ili da takva djeca ne postoje. To samo znači da netko nije dovoljno dugo, dovoljno dobro, dovoljno dosljedno radio s njima i brinuo za njih. Odgoj je posao, a neodgojenost nije karakterna crta - na tome se mora raditi.

mali karlo's Avatar

ja mislim da su za neodgoj djece krivi roditelji a ne djeca, ona se ponašaju onako kako ih mi učimo.

A kad bi mi netko rekao da mi je dijete neodgojeno...ufff, ne znam kako bih reagirala jer smatram da mi je dijete odgojeno jer trudimo se mm i ja u svemu da mu budemo primjer i da s njim razgovaramo iako mi njega još ne razumijemo znamo da on nas je i vjerujenm da će moje dijete uvijek bit dobro kao sada :D

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by Sramežljiva
    Zašto misliš da dijete ne može biti neodgojeno? To, naravno, nije njegova krivnja, ali neodgojena djeca zaista postoje - netko ih nije odgojio, ili bar to nije učinio dovoljno dobro.

Kad netko nekome kaže da je njegovo dijete neodgojeno, to zvuči jako uvredljivo. Ali to još uvijek ne znači da to dijete zaista nije neodgojeno ili da takva djeca ne postoje. To samo znači da netko nije dovoljno dugo, dovoljno dobro, dovoljno dosljedno radio s njima i brinuo za njih. Odgoj je posao, a neodgojenost nije karakterna crta - na tome se mora raditi.
    potpis.

zavisno od situacije - ne znam kako bih reagirala. ipak bi to trebala biti osoba koja moje dijete poznaje, a ne zaključuje samo na osnovu jednog incidenta, ipak bi to trebala biti osoba koju ja poštujem, pa da iz njenih riječi izvučem pouku, a ne da se uvrijedim. ne znam kako bih reagirala, zavisilo bi tko mi to kaže i u kojoj situaciji. na prvu bih se automatski branila (i sebe i dijete) što ne znači da ta osoba možda ipak nije u pravu.

Zdenka2's Avatar

Mislim da je to paušalna ocjena koja može značiti mnogo i ništa. Mislim da je bolja i pristojnija vrsta kritike ona koja točno cilja na određeno neprihvatljivo ponašanje djeteta. I, pitam se što to znači "odgojeno dijete"? Dijete se odgaja, a odgojeno će biti kad bude dovršen, zreo čovjek. Također mislim da osoba koja si dozvoljava da tako ocjenjuje dijete mora dobro poznavati to dijete. Primjerice, moja djeca u nekim trenucima mogu nekome izgledati kao savršena, odgojena djeca, a u nekom drugom kao neodgojena derištad. A istina je u sredini - oni su djeca koju roditelji brižno odgajaju, ali koja su još mala i nisu uvijek u stanju 100%-tne odgovornosti i samokontrole.

mog F. je susjeda u liftu na osnovu jednog incidenta pocastila sa:
    - jesi ti malo histerican? a cini se i zlocest i neodgojen?
    ja sam najprije sa smjeskom odgovorila da nije nista od toga, na sta ona meni:
    - je, je.
    e onda sam ja pozvizdila pa joj rekla da on ima 2 i pol godine i ima se vremena nauciti ponasanju, za razliku od nje za koju je na zalost vec kasno.

grace's Avatar

Potpisujem Zdenku2

Deaedi's Avatar

Default Re: neodgojeno dijete!?

Quote Originally Posted by cisko-kid@net.hr
    imala sam priliku ćuti kako je jedna osoba rekla roditelju da mu je dijete neodgojeno
    Vise puta mi je bilo na vrhu jezika da tako nesto kazem, ali sam ipak malo ublazila ili nisam uopce reagirala, vec sam ja "otisla" iz te situacije.

djeca su djeca.za svako njihovo ponašanje postoji razlog zašto se tako ponašaju,neka su djeca hiperaktivna pa neke osobe ne mogu podnijeti njihovo ponašanje.
    Da, djeca su djeca. Ali neka djeca su stvarno neodgojena. I pitam se kome cinimo uslugu ako mi trazimo razloge i opravdanja, a nekad ih jednostavno nema. Jer neka djeca, a i roditelji su jednostavno neodgojeni. Malo ih, ali postoje. I nekad neodgojeno ponasanje izazove neciju reakciju ili komentar. Naravno da je tesko definirati sta je u stvari neodgojeno ponasanje kod djece, ali da nema neodgojene djece, to bi isto bilo nevjerojatno.

Osoblje foruma apricot's Avatar

osim što je Zdenka "ubola" in medias res rekla bih kako je isto tako i s nama: kad me netko gleda za volanom u gužvi, kada plazim jezik i pokazujem rogove, vičem i "častim"... rekao bi... svašta...
    a da me vidi na poslu ili u uobičajenom životu bez nepotrebnih stresova, dama došla sa dvora...

da, te procjene su stvarno paušalne.

ja bas ne podnosim tu ljudsku potrebu da komentiraju kakav je tko ili kakvo je necije dijete, a iste ne poznaju ili ih poznaju povrsno.
    ajd jos da mi prijatelj/ica kaze da mi je djete neodgojeno (sto se naravno nikad nije dogodilo ), ali kad mi neka faca iz parka ili u prolazu ima potrebu komentirati dijete....uh!

mirje's Avatar

Quote Originally Posted by Mamasita
    ja bas ne podnosim tu ljudsku potrebu da komentiraju kakav je tko ili kakvo je necije dijete, a iste ne poznaju ili ih poznaju povrsno.
    ajd jos da mi prijatelj/ica kaze da mi je djete neodgojeno (sto se naravno nikad nije dogodilo ), ali kad mi neka faca iz parka ili u prolazu ima potrebu komentirati dijete....uh!
    ... a ništa, odgovoriš: "Mama ti je neodgojena!" ali da te tvoje dijete ne čuje kako poslije nebi to kome reklo pa dobilo komentar da je neodgojeno ...

Quote Originally Posted by Apricot
    kada plazim jezik i pokazujem rogove
    ... e platila bih da ovo mogu vidjeti

zrinka's Avatar

sto je po vama neodgojeno dijete?
    mislim da ne misle svi isto pod tim pojmom

Deaedi's Avatar

Dijete od cca. 9-10g stavi bicikl poprecke na nogostup. Mama sa kolicima ne moze proci, i ljubazno da zamoli: Mozes li malo pomaknuti bicikl da prodjemo. Dijete odgovori:makni si ga sama ako ti smeta. I onda ipak sjedne na bicikl i pokazivajuci onaj srednji prst, odveze se... Bila sam svjedok toj situaciji, ta mama je ostala :shock:

Mislim da u toj dobi, cak i ako je ljuto na roditelje ili neku 3. osobu, ovakvo ponasanje za mene je neodgojeno.

ili da u toj ( 9, 10, 11 ) dobi odvali učiteljici ili susjedu ili trgovcu p..... k.....

zrinka's Avatar

od koje dobne granice mozete za djecu reci da su neodgojena?

Deaedi's Avatar

Mislim da je dobna granica individualna, ali bi se sa polaskom u skolu svakako trebalo usvojiti neka pravila pristojnosti.

Zdenka2's Avatar

Quote Originally Posted by Deaedi
    Mislim da je dobna granica individualna, ali bi se sa polaskom u skolu svakako trebalo usvojiti neka pravila pristojnosti.
    Ovo svakako. Recimo, ne bi mi se nikako sviđalo da moj prvašić ne zna pozdraviti, zahvaliti, zamoliti, pristojno razgovarati s odraslima i djecom i sl. Ali, s druge strane, ne bih voljela da mu netko prišije da je neodgojen zato što se dere u parku ili negdje drugdje, što se pohvata s dečkima i što upada u niz drugih situacija u kojima nije 100 % odgovoran i pod kontrolom.

Općenito, kad se radi o školskoj djeci, ja bih rekla da su neodgojeni oni koji ne znaju pristojno komunicirati, ali bih u tom slučaju opet radije rekla da dijete nije pristojno, a ne da je neodgojeno.

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

potpisujem zdenku2, al definitivno za niti jedno dijete mladje od 5-6 god u niti jednoj situaciji nebi nit razmišljala pomislit da nije odgojeno.
    Al ovo o čemu priča Maria...to je skroz druga stvar. Ne komentiram i nemam te potrebe, nisam taj tip. Da netko komentira...ma, bolje mu da ne komentira..
    Jednom sam čula, samo jednom, da neka baba Marinu kaže treba tebe po guzi, nije imao ni 2 godine i imao je blaži terrible two ispad.
    Naravno da je požalila

zhabica's Avatar

dijete od 5-6 godina

situacija 1, dijete svojoj mami govori, bolje receno dere se iz sveg glasa: mamaaaaaaaa zavezi mi spigete (a samo to moze napravit), mamamaaaaaaaaaaaaaaa dolazi ovako kad sam ti reklao i zavezi mi ove spigete, maaaaaaaamaaaaaaaaaa dooooooooolaaaaaaaaaaaziiiiiiiiiiii, mama ti si gluuuupaaaa, jel me ne cujes?!

situacija 2, mama ti si glupa glupa glupa i glupa, pa kako to vozis auto, zasto si me vodila na ovaj glupi izlet, ti bas nemas ni malo mozga u glavi (tuce mamu rukom jako po glavi i dere se)

ja moram priznat da sam bila sokirana kad sam vidjela ove situacije, nisam znala sta napravit, mislim da se ne smijem petljat u to jer njegova mama mora s njim rijesit ali nisam mogla vjerovat da tako "malo" a opet veliko dijete ne bi smjelo na taj nacin izrazavat svoje osijecaje ni zelje, ja bi rekla da je neodgojeno ali me zapravo rastuzilo to sto sam iz ovih situacija (a bilo ih je jos puno slicnih) iscitala puno gorih stvari... i zapravo neodgoj tj krivi odgoj po mom misljenju.

ja isto ne bi nekome rekla da mu je dijete neodgojeno iako sam to nekoliko puta promislila za tudju djecu. najcesce pomislim da je dijete neodgojeno kad se puno puta ponove ruzne situacije i dijete se stvarno ponasa po mom misljenju neprimjereno svojim godinama.

MGrubi's Avatar

ta mama ne brani svoj integritet i šalje jako lošu poruku svom djetetu

anjica's Avatar

ali je to dijete takav nacin komuniciranja negdje moralo vidjeti :/

marta's Avatar

Quote Originally Posted by anjica
    moglo ga je vidjet i na cesti i u vrticu i na TV-u, a zatim (nazalost) uspjenso primijeniti na svojoj mami.

Zdenka2's Avatar

Ali mama je ta koja to dozvoljava. :?

anjica's Avatar

Marta moguce, ali, sta ti mislis da takvo ponasanje npr. moze proci u vrticu, ili ako je dijete to jednom ili dva puta vidjelo na TV-u da bi mu roditelj dopustio da se tako i dalje ponasa
    ja bih prije rekla da je odraslo u takvom okruzenju

romi's Avatar

Ja sam pala na du e ovaj tjedan kada mi je teta u vrtiću rekla da mi je malac udario drugog dečka....
    Razgovarali samo o tome cijeli dan, a onda je to ponovio sutradan... Umrla sam od srama - jer sam uvijek ja ta koja objašnjava, trči, reagira i "bježi" od agresivaca, ući toleranciji, razgovoru - i sada kako mi se to moglo dogoditi!!!!
    Ok, ima 3.5.g. reagrali smo odmah, te nema šanse da se takvo ponašanje tolerira i nastavi.
    No, stvarno me zaprepastilo vlastitio djete, za koje bi prije par dana dala ruku u vatru da to ne bi nikad napravio jer je "mirno" i kulturno dijete!

anjica's Avatar

u sekundi sam se zbunila gdje je nestao topic

klia's Avatar

Quote Originally Posted by marta
    moglo ga je vidjet i na cesti i u vrticu i na TV-u, a zatim (nazalost) uspjenso primijeniti na svojoj mami.
    Da, ali mama toga mora biti svjesna i svakako reagirati, odnosno sankcionirati ili usmjeriti ponašanje. Dijete ispituje granice svoje mame onime što je vidjelo, nije bitno gdje.

Isto tako, nikad nikome ne bih rekla da mu je dijete neodgojeno, zlo mi je od takvog dijeljenja etiketa. Ponekad pomislim - ova mama griješi u ovom trenutku, ali nema šanse da joj svoje mišljenje namećem niti izražavam na bilo koji način.
    Otvoreno odgovaram samo ako me se pita i otvoreno pitam ljude kojima vjerujem, ukoliko mi se čini da negdje u odgoju gubim konce

Jednom sam doživjela ružne izljeve određene osobe prema nekoj M-ovoj gluposti. Unatoč tome što sam isti tren reagirala na to ponašanje, osoba je počela dijeliti etikete.
    I bilo mi je prestrašno - što zbog situacije u kojoj moram odgojno odreagirati, što zbog osobe koja je iskoristila tu situaciju da bi ispalila negativne emocije prema meni. Ne ponovilo se

ajme pa zato što se mi ne tučemo doma ne znači da djete samo nikada neće doći do ideje da nekoga udari.dajte razmislite malo...koliko stvarno naši roditelji nas poznaju...??svi smo mi jedno doma a drugo kad roditeljsko oko ne bdije i ne pazi.....i od djece se bar sve može očekivati.

a optužba za neodgojenost mislim najviše pogađa roditelja na osobnoj razini,naime,čini se da u takvim situacijama dotični roditelj uopće ne razmišlja kako je dijete odgojeno(jer svi polazimo od toga da smo dobro odgojeni) već to shvaća kao vlatitu kritiku(dakle roditelj je neodgojen) i uvredu jer valjda on zna i ovo i ono....nikad nikome nisam to rekla ali da sam mislila,jesam.općenito,takvu kritiku bi prihvatila od male šačice ljudi i vjerovatno bi se zamislila nad vlastitim vrijednostima..ostale ko šiša.

ali iz mog iskustva,kad nekome na neki drugi vrlo zaobilazan način i pokušaš ukazati na to da treba poraditi na djetetovom ponašanju...to se ili prečuje ili prokomentira-pa to je dijete.kao da je dijete zato što je dijete nesposobno ili blesavo pa ne može shvatiti osnovne smjernice,a time zapravo opravdava svoju lijenost.i ne bi se složila da dijete prije 5-te godine ne može biti odgojeno/neodgojeno.

odgoj je samo pojam nekakvog općeprihvatljivog ponašanja sa varijacijama.znači da jede a ta je hrana otprilike u ustima.kad se igra da ne ozljeđuje druge i ne razbija,dijeli,u interakciji sa drugima da je dijete većinom smireno.bez tantruma koliko je moguće-dakle da naučimo dijete mogućnosti kompromisa.a sad to što hrane ima okolo,i što nekad podivlja i baš sad evo danas nije raspoloženo za dijeljenje...to je manje bitno.

jedna moja prijateljica mi je otvoreno rekla da se njoj ne da odgajati njeno dijete.ona je rekla da će ju radije nositi cijeli dan i dati joj da radi/uzme šta god joj padne na pamet,samo da mala šuti :/
    moja šogi uopće ne odgaja svog sina i mali je sve manje zbog toga prihvaćen-ima 5 g i baš ide ne živce-neugodan je i prost,nikakav dogovor nije moguć a u interakciji sa drugom djecom je nasilan.meni se čini da mu je dosadno i da se sa njim nitko adekvatno ne bavi,i to je mojoj šogi sa više strana rečeno-ali ne od mene,ne bi se upuštala-ona se obavezno uvrijedi,a dijete ostaje isto.žao mi je djeteta,ali što ja tu mogu...?

zhabica's Avatar

nazalost ovo san i ja zakljucila, i jos gore, da je vidio/naucio od tate i govor i ponasanje. zato kazem da sam iscitala jos gorih stvari ali svjdno mislim da je mama morala reagirati i "odgojiti" to dijete u toj a i u brojnim drugim situacijama. moj je najcesci zakljucak da "neodgojenoj" djeci najcesce fali ljbavi, paznje, njeznosti i brige - odgoja, a to mi bude tuzno.

MGrubi's Avatar

Quote Originally Posted by zhabica
    mama ti si gluuuupaaaa, jel me ne cujes?!

situacija 2, mama ti si glupa glupa glupa i glupa, pa kako to vozis auto, zasto si me vodila na ovaj glupi izlet, ti bas nemas ni malo mozga u glavi (tuce mamu rukom jako po glavi i dere se)
    .
    ovo me asocira na onu reklamu: šutnja nije zlato

ja ne znam je li vi to osjecate, ali kako mi je Edi krenula u vrtic ja osjecam ogroman strah i odgovornost za njen odgoj. I svaki dan dolazim u vrtic i sa strahom pitam tete je li sve ok :/ Ne znam zbog cega, jer je ona u drustvu i prema drugoj djeci do sada bila super i tete su uvijek iznenadjene kada ja pitam je li bila dobra.
    Ima ponekad napade histerije (kao onaj jucer u vrticu), ali za mene to nema veze sa odgojom nego sa karakterom i emocijama.
    I, uzasno, uzasno me je strah da cu fulat kao roditelj i da ce mi dijete biti neodgojeno. te da ce mi to nekad neko nabacit :/ (za ovo trece se moram malo )

btw, ja uopce ne poznajem niti ijedno neodgojeno dijete. Ustvari, sin nase prijateljice je tako jedno vrijeme bio dosta agresivan, ali evo sad se tako promijenio da je to nevjerovatno. Kako je krenuo u skolu pravo je super dijete. Valjda je imao tu neku zahebatu fazu.

vitekova mamuška's Avatar

I za Vitu bi sigurno mnogi često htjeli reći da je neodgojen. U zadnje vrijeme često vrišti, baca se, gura, tuče (a ne tučemo se doma),..., ali ono što ti koji bi to rekli ne znaju je da je: Vito dobio brata prije 3 i pol mjeseca, prekinuo dojenje nakon 2 i pol godine, počeo dobivati petice...
    Kada sve to uzmem u obzir, Vito je super

vitekova mamuška's Avatar

Zaboravila sam napomenuti i da je dvogodišnjak 8) I bez svih ostalih razloga, ovaj je dovoljan za takvo ponašanje

mislim da su braceki/seke često odgovorni za činjenicu da stariji "povampire" .treba naučiti dijeliti mamu i tatu s nekim novim malim stvorom koji samo spava i krade pažnju...

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by sandra23
    mislim da su braceki/seke često odgovorni za činjenicu da stariji "povampire" .treba naučiti dijeliti mamu i tatu s nekim novim malim stvorom koji samo spava i krade pažnju...
    Uf, moj je definitivno povampirio. Ponekad uopće nemam volje ići van kak se on ponaša. A pričamo i pričamo i pričamo, pa ja dreknem jer više nemrem pričati...Ajme dokle to traje...
    I ja mrzim babe koje vole djeliti "komplimente" i odgajati tuđu djecu!

joj a ono po cesti kad me netko zaustavi i veli npr.-a da nije preslabo obučena?(obavezno stara baba a moje dijete ima trenirku,vestu,štrample,čarape,cipele,kapu i skafander )

ana.m's Avatar

joj a ono po cesti kad me netko zaustavi i veli npr.-a da nije preslabo obučena?(obavezno stara baba a moje dijete ima trenirku,vestu,štrample,čarape,cipele,kapu i skafander )
    Ili npr. ak nema kapu, da zakaj nema kapu... a vani toplooooo. I to za starije dijete.

zumbulmama's Avatar

Quote Originally Posted by Mamasita
    mog F. je susjeda u liftu na osnovu jednog incidenta pocastila sa:
    - jesi ti malo histerican? a cini se i zlocest i neodgojen?
    ja sam najprije sa smjeskom odgovorila da nije nista od toga, na sta ona meni:
    - je, je.
    e onda sam ja pozvizdila pa joj rekla da on ima 2 i pol godine i ima se vremena nauciti ponasanju, za razliku od nje za koju je na zalost vec kasno.
    8)

zrinka's Avatar

Quote Originally Posted by vitekova mamuška
    I za Vitu bi sigurno mnogi često htjeli reći da je neodgojen. U zadnje vrijeme često vrišti, baca se, gura, tuče (a ne tučemo se doma),..., ali ono što ti koji bi to rekli ne znaju je da je: Vito dobio brata prije 3 i pol mjeseca, prekinuo dojenje nakon 2 i pol godine, počeo dobivati petice...
    Kada sve to uzmem u obzir, Vito je super
    vito je super

Zdenka2's Avatar

Mene ne smeta kritika na račun djeteta ili neka opomena nego etiketiranje djeteta koje dotična osoba najčešće uopće ne poznaje. A tragikomično mi je to što često čujem roditelje kako vlastitom djetetu kažu da je neodgojeno.

Anci's Avatar

Quote Originally Posted by ana.m
    Uf, moj je definitivno povampirio. Ponekad uopće nemam volje ići van kak se on ponaša. A pričamo i pričamo i pričamo, pa ja dreknem jer više nemrem pričati...Ajme dokle to traje...
    I ja mrzim babe koje vole djeliti "komplimente" i odgajati tuđu djecu!
    ana.m

proći će ga. i've been there!!!
    sad je sve super

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by MGrubi
    Quote Originally Posted by zhabica
    mama ti si gluuuupaaaa, jel me ne cujes?!

.
    ovo me asocira na onu reklamu: šutnja nije zlato
    i mene :/ ali nema pomoci, mama je rekla: pa i ja njemu (muzu) vratim! ma ne bi o tome, ionako nije tema ali se uklapa u moje misljenje o neodgojenoj djeci a ovo dijete je neodgojeno.

vitekovamama, mislim da je jasno kad je dijete neodgojeno i ruzno se ponasa zbog toga a kad ima "faze" mislim da se te razlike daju primjetiti. ja vas ne znam ali vjerujem da je to odgojeno dijete a jos je maaaaaaaali pa kako ce pokazat da mu se dogadjaju promjene u zivotu?

Trina's Avatar

Nekako mislim da odgoj dolazi do izražaja kad se dijete osamostaljuje,odvaja od mame (vrtić,škola) i kad je samo sa ostatkom svijeta,bez mamine zaštite.Onda sve ono što ih učimo,tupimo,ponavljamo i odgajamo izlazi na vidjelo.Kraj mame ništa od svega toga nije bitno i djeca nemaju osjećaj da moraju to tako i tako jer ljudi će progledati kroz prste.Ja sam jedno vrijeme bila silno zabrinuta i tužna jer sam imala osjećaj da sam promašen slučaj kad je odgoj u pitanju.Gdje god se pojavila sa djecom izbio je kaos,po njihovom ponašanju ljudi su zaključili (doduše nepoznati) da u našoj kući nema ni pravila ni autoriteta a ni odgoja.A neopisivo se trudim.Nebrojeno puta sam se našla u situaciji da sam ljudima na faci vidila to o čemu pričate-da su mi djeca neodgojena.Strašan osjećaj.Nitko mi nikad nije rekao da su neodgojeni ali su to mislili. :/ Ustvari jednom je jedan gospodi,baš muž od jedne forumašice rekao da smo mi antipropaganda za imati više djece.Nisam rekla ništa jer čovjek nas ipak uopće ne poznaje i uz jednu malu mirnu bebu pojma nema što su to dva vesela,hitra skoro pa vršnjaka pod istim krovom Ali eto,nije nimalo ugodno čuti nešto tako.
    I da se vratim na početak.Htjedoh reći da su moja djeca,kćer u vrtiću a sin u školi kulturna,pristojna i zrela djeca koja se jako lijepo ponašaju.Stalno dobivam hrpu pohvala od teta i učiteljice jer se ističu po svemu pozitivnom.Osim nekakvog osnovnog bontona koji su usvojili oni su i mali ljudi koji se ne srame i ne ustručavaju pokazati osjećaje,izreći svoje mišljenje na vrlo zreo način(ma koliko se razlikovali od ostalih) a strašno su osjetljivi na djecu koja su odbačena od okoline.Jako sam ponosna na njih zbog svega toga,srce mi je i više nego na mjestu i na kraju,vidim da svi oni razgovori i moj odgoj itekako imaju smisla da sve ostaje u njima.Mada nebi bilo loše da sve to pokažu i kad je majka u blizini.

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by Zdenka2
    Ali mama je ta koja to dozvoljava. :?
    upravo to. iako ne sudim na osnovu jedne situacije, nije da ne postoje djeca čiji su roditelji nešto gadno pogriješili u njihovom odgoju. i to se vidi što je dijete starije, jer nešto što je s 4 godine još benigno (i oprostivo), s 8 il 14 više nije.

@n@'s Avatar

Trina,

Sad sam citala malo vijesti i na portalu www.javno.hr neka Tanja Tomic i njen 5 godisnjak pokazuju srednji prst reporteru ovog portala e pa za mene je to neodgojena mama i kako dijete moze raditi nesto drugacije kad vidi mamu kako se krasno ponasa

magriz's Avatar

joj, imam u bliskoj familiji "neodgojene djece" koja danas idu u osnovnu, srednju školu i na faks... a takvi su od malena...
    ne pozdravljaju kad uđu u kuću, lupaju i razbijaju iz dešpeta, skaću i ruše sve do čega dođu u gostima... a roditelji sjede i to puštaju pravdajući - pa to je dijete, ne braniti, traumatizirati će ga zabrane...
    ne komentiram, samo inzistiram da dođu bez djece nama u goste

Trina

Page 1 of 2 12 LastLast