Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: On-line kupovanje špecaraja

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno On-line kupovanje špecaraja

Otkad sam pročitala na topicu o kontroli troškova da a zakajica kupuje preko interneta u Mercatoru baš sam se jako zainteresirala. Muž mi je opet na putu, frižider prazan, mi doma prehlađene...
    Našla sam da se osim Marcatora, on-line se može kupovati i u Konzumu.

Ima još netko kakvo iskustvo, najviše me zanima da li dostavljaju i na periferiju grada (Sesvete), koliko se čeka dostava i ima li još koja stranica za kupovanje špeceraja.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.mercator.hr/trgovina/

cijene su im strava, sesvete druga zona - do 500 kn se dostava plaća 50... :shock:

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

u konzumu je jeftinija dostava, ako je preko 500kn onda je besplatna, odi na njihovu stranicu tamo ti sve ima i mislim da subotom primaju narudžbe do 15h

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako zanemariš dostavu, znači kupiš iznad 500 kn, misliš da su i cijene artikala previsoke?

http://online.konzum.hr/webshop/app

Konzum ima niže cijene dostave.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moje 2frendice kupuju preko konzuma i jaaaaaaaaaako su zadovoljne!!
    ja jos uvijek vise volim haracit po soping centrima!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni osobno je konzum ipak darži od mercatora 8)

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja volim haračit, ali mrrrzim blagajnu, iz dna duše, kad sve moram povadit iz kolica...
    Kad će više izmislit da fino s kolicima prođeš kroz neki senzor i sve se samo očita.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Ako zanemariš dostavu, znači kupiš iznad 500 kn, misliš da su i cijene artikala previsoke?
    jesu.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja već dugo kupujem gotovo isključivo preko on-line trgovine, dok je bio samo konzum onda preko njih, a sad preko mercatora. uvijek mi je račun preko 500 kn pa dostavu ne plaćam, ipak to koristim za veće mjesečne naruđbe, mercator mi je bolji jer imaju veći izbor i vrlo rijetko im se događa da me zovu prije dostave jer nešto nemaju, pa mi nude drugi artikl ili ako neću nikakav, dok me iz konzuma uvijek zovu i bar 10 iz mojih naruđbi artikala im fali. još jedan plus kod mercatora je što sve lijepo zapakiraju, dok s druge strane od konzuma gotovo uvijek dođe i neki poklončić.

e sad, zašto mi je ovaj način bolji od klasičnog "špeceraja":
    - ne moram organizirati čuvanje djece, a ne moram ih ni voditi sa sobom
    - kupujem isključivo sve sa spiska (ili sve po spisku ), nema neplaniranih điđa
    - mogu kupovati po noći, kad sav pristojan svijet spava
    - nema zvocanja MM-a da mi služi samo za teglenje (sad sam ga s dostavljačima zamijenila, koji su btw od mercatora ljubazniiji)
    - plaćanje je ok jer nema ostavljanja brojeva kartica, samo se označi da je plaćanje karticom, i onda ju oni speglaju kad dođu.

eto, ne znam jesam li što zaboravila.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala na iscrpnim informacijama. uhhh morat ću i ja jednom naručit u mercatora da vidim dobavljače 8)

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mali karlo ima ih sad već puno, ne znam koji će ti se potrefit

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nije bitno samo da je zgodan...

joj da me mm vidi šta pišem odreko bi me se

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene ovaj način kupnje isto jako privlači, baš iz razloga koje je Paci navela. Međutim, MM se to baš i ne sviđa, a što je najbolje nije mi znao dati neki dobar razlog :/ Zato kad moram u kupnju- ili moram ja sama, ili on mora sam, ili ako idemo slušam zvocanje da šta toliko dugo gledam i da on to obavi sve u 5 minuta Definitivno bi mi ovo bila bolja solucija, ali eto...

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa nek ti da opravdane argumenta zašto to ne želi, ili se dogovorite da jednom probate da vidite kako je to pa ako mu se svidi :D a ako ne

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dostava me ne smije koštati više od benzina koji potrošim do shopping centra i nazad. inače mi se ne isplati.

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

što mislite o tome da Mueller ima dostavu? 8)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    dostava me ne smije koštati više od benzina koji potrošim do shopping centra i nazad. inače mi se ne isplati.
    a vrijeme?
    i ono košta

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    a vrijeme?
    i ono košta
    odlazak u dućan nije samo čista kupovina. to je i informiranje o novim proizvodima, pronalaženje alternativnih (a jednako dobrih) jeftinijih proizvoda, razmjena informacija s drugim kupcima, bolja informiranost o akcijama. kad su djeca prisutna - i oni uče kupovati i razmišljati racionalno...

moram priznati da je i kikica usvojila prilično od toga, tako da je svjesna svojih potrošačkih prava.

dakle - vrijeme provedeno na takav način pretvara se u korisno .

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Tessa prvotno napisa
    aaaaaaaauuuuuuuuuu 8)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Tessa prvotno napisa
    niš!!
    ja ništa ne kupujem u njemu!!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    pa nek ti da opravdane argumenta zašto to ne želi, ili se dogovorite da jednom probate da vidite kako je to pa ako mu se svidi :D a ako ne
    Pa morat ću mu još koji put to spomenuti Ne znam koja je njegova logika, ali imam osjećaj da on vjeruje da je jeftinije ako si sam ode kupiti :/ Jedino bi moglo biti jeftinije ako nisu iste cijene na webu i direktno u trgovini, a to se nadam da nisu?
    Još kad zbrojim da dok se šetam trgovinom, uzmem bar 10 stvari koje mi ne trebaju - onda to stvarno ispada jeftinije naručiti preko weba

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Jedino bi moglo biti jeftinije ako nisu iste cijene na webu i direktno u trgovini, a to se nadam da nisu?
    iste su cijene, i svi proizvodi koji su na akciji mogu se i online naručiti. meni je definitivno ovaj način bolji za velike nabavke.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Onda pogotovo ne shvaćam strah ljudi od tog online shopinga :? Ma morat ću ja to početi prakticirati, pa što god on rekao....s vremenom će se uvjeriti da je tako bolje

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupujete meso tako?
    npr. hoću 5 krmenadli?
    mogu li tako naručiti?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupujete meso tako?
    npr. hoću 5 krmenadli?
    mogu li tako naručiti?

pa kaj moraš online tražiti da ti neko robu donese prek ceste? :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupujete meso tako?
    npr. hoću 5 krmenadli?
    mogu li tako naručiti?

pa mogu pitati
    zanima me kako to ide
    mada moram priznati da mi stvarno nekad otpadnu ruke, MM i ja znamo po 3x ić u auto po stvari, privlačno mi djeluje pomisao da mi netko sve stavi pod rit (još ako su dostavljači tako zgodni 8) )

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sparkam auto ispred ulaza. onda sve istovarimo, kikica stražari. ona unosi u stubište, a ja se odem parkirati. a dalje je lako .

btw, da manje kupuješ, manje bi teglila...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad bih i ja nešto napisala,ali tko zna što bi mi sad prišila

potpis

rigačica vatre

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hoćeš malo finog CO2 u prahu?

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni je online špeceraj zakon.
    Ne trošim vrijeme, ne teglim i ne kupujem nepotrebno samo zato jer vidim na polici i zaključim da mi treba. Jer ne treba mi zapravo ništa čega se ne mogu sjetiti sjedeći u dnevnoj sobi.
    A dva tri puta mjesečno ionako moram potrošiti više od 500kn na namirnice.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj sad će ispast da tamo neki neznam kakvi frajeri nose stvari, ja sam samo rekla da su od mercatora ljubazniji nego konzumovi

a70v što se mesa tiče, možeš od mercatora naručiti i u rinfuzi i pakirano, upišeš količinu npr 0,5 kg i to ti izvažu i donesu (ja obično uzmem pakirane piletine, puretine itd, ne ove vagane), možeš naručiti i smrzotine jer oni imaju frizer u onom svom kamiončiću pa ti je čak kraće van frizera (ne frizera za kosu!) nego kad nosiš iz dućana. i sve lijepo zapakirano u kutije ti dostave doma, u stan, u kuhinju ili gdje već hoćeš da se iskrcaju.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

potpisujem paci u potpunosti. ja sam se spasila od kad narucujem preko neta. i onda odem u kupovinu onako iz gusta, a ne ko ludjakinja koja trci izmedju polica ubacuje, ili pak ko ludjakinja koja s kolicima trci za dvogodisnajkom, a sa 7-mjesecnom bebom ili u marami ili u kolicima u AS .

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    joj sad će ispast da tamo neki neznam kakvi frajeri nose stvari, ja sam samo rekla da su od mercatora ljubazniji nego konzumovi
    meni jucer bio neki kojem je prvi put bilo da razvozi sam, jer je novi, bas je bio sav zbunjeno simpatican

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

još se nisam upustila ali sam definitivno očarana idejom online špeceraja. otišla sam danas u interspar s popisom i u glavi se pomirila kako ću potrošiti 400kn. 860 je bio ceh na blagajni :shock: , samo sam "par" sitnica vidjela i zaključila da mi treba...

dakle, ja glasam za online špeceraj. vikend mi prekratko traje za sve što želim napraviti i žao mi je da mi popodne ode na špeceraj.

koliko čekate dostavu? da znam kada naručiti...

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Tonja_1 prvotno napisa

koliko čekate dostavu? da znam kada naručiti...
    dostavu definiraš sama prilikom naruđbe, i to u vremenskim okvirima od 2 sata (počinju od 8-10 ujutro i tako do 8 na večer), ja obično kao što rekoh naručujem navečer ili po noći, pa već mogu rezervirati jutarnji termin. ili onaj kad se vraćam sutradan s posla.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo sam "par" sitnica vidjela i zaključila da mi treba...
    a mene baš zanima - kako si zaključila da ti baš to treba? na koji način razmišljaš kad stavljaš te svari u kolica, kakva si pitanja postavljaš?

naime, ja sam se uspjela dosta disciplinirati po pitanju onog "što mi baš treba"... tako da sve manje stvari trebam vratiti na policu . tu i tamo mi se zalomi - ali to nije baš 100% ovak ko tebi :/ ...
    idem na varijantu da kupujem do 3 artikla koji nisu na popisu...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je iskustvo pokazalo da je povoljniji Konzum od Merkura. A sviđa mi se i što ima proizvode hrvatske proizvodnje.

Na firmu smo oduvijek kupovali od Konzuma i uvijek smo bili jako zadovoljni.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi kupujemo on line preko mercatora otkako su s tim počeli.
    puno bolje mi to odgovara. djeca su mala, kasno dođemo doma i neda mi se gubiti vrijeme na blagajni umjesto da se igram s njima doma.

u svemu se slažem s paci- i u pogledu dostavljača- i nisu baš zgodni

naručujemo jednom u tjedan ili 10 dana i bude uvijek 500,600 kuna pa ne plaćamo dostavu.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

samo sam "par" sitnica vidjela i zaključila da mi treba...
    a mene baš zanima - kako si zaključila da ti baš to treba? na koji način razmišljaš kad stavljaš te svari u kolica, kakva si pitanja postavljaš?
    ma ljuta sam sama na sebe...evo par primjera izleta van popisa:
    - napolitanke - domba je bio tako medeni kada ih je ugrabio na nekom ročkasu i mm ih obožava, biti će im drago.
    - bučino ulje - kod šogice sam jela zelenu salatu s bučinim i baš je fina!
    - njoke - jednostavno za napraviti kada nemam vremena, idemo probati
    - dombi piđama - naravno da mu treba, jedna je uvijek u jaslicama
    - rižino i zobeno mlijeko - za muffin eksperiment
    - linolada - mogla bih iznenaditi dečke palačinkama

eto isječci iz mojih misli
    a mogli smo bez svega toga!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo ovisnici o konzumu
    (nisam luda za Todorićem, ali mi je draži od Slovenaca)

više od godinu dana nas spašava

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ljuta sam sama na sebe...evo par primjera izleta van popisa:

- napolitanke
    - bučino ulje
    - njoke
    - dombi piđama
    - rižino i zobeno mlijeko
    - linolada

a mogli smo bez svega toga!
    naravno da ste mogli...

kakva ti je garancija da nećeš kliknuti baš na te proizvode - kad budeš radila online narudžbu?

jer ti si zapravo sva obrazloženja dala na bazi emocija... poradi na sebi, ne na vrsti kupovine !

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja sam oduševljena idejom online shoppinga, ali na moje oduševljenje nitko ne trza
    Iz Konzuma su mi čak odgovorili da nemaju u planu u skorije vrijeme uvesti dostavu i u Zadru, a iz Mercatora mi nisu ni odgovorili.
    Uh, što vam zavidim

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni nema većeg gušta od pravilnog slaganja stvari prema veličini na traku blagajne, pa sortiranje u vrećice
    a tek teglenje iz auta...
    moj pok tata je uvijek govorio "ništa nije teško kad donosiš kući"

al da je ovaj net šoping zgodna alternativa ako ustreba, jest

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

kupujete meso tako?
    npr. hoću 5 krmenadli?
    mogu li tako naručiti?

Mi u principu kupujemo u Metrou, krumpir, luk i jabuke od onih što se deru krumpira luka, kad imam priliku - trajnije povrće i voće kupim na zelenoj tržnici i tak...

ALI - da ti znaš gdje ja živim - i autu se teško popet do moje kuće , a do najbližeg, malog konzuma imam uzbrdica i nizbrdica bar petnaest minuta - s malim dječakom (gdje bih s njim) i velikim trbuhom.

Kad se složi da nemam auto, i nemam mm-a i nikoga da mi pomogne, budem u gabuli. Danas sam prvi put dočekala konzumovu dostavu i mogu ti reć - zlata će mi vrijedit u određenim situacijama kad rodim.

Al opet - ne isplati se plaćat dostavu, pa onda iskoristim 500 kn i to tako da pikam po akcijama, odnosno onome što je u Konzumu po okej cijenama. Karton mlijeka i te fore.

Meni je obližnji dućan na kilometar strme šetnje (a u gradskom sam kvartu, sve pet), plac isto tako, samo još strmije... i ja ponekad ne mogu u dućan po veće stvari.

ma super je to.

A za disciplinu kupovanja - ja sam carica discipline. Moje eskapade se svode na tipa jedan časopis mjesečno, ili slično. Online ili uživo, u moja kolica ide samo ono što nam treba.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    I ja sam oduševljena idejom online shoppinga, ali na moje oduševljenje nitko ne trza
    Iz Konzuma su mi čak odgovorili da nemaju u planu u skorije vrijeme uvesti dostavu i u Zadru, a iz Mercatora mi nisu ni odgovorili.
    Uh, što vam zavidim
    Isto tako.
    Ja ne bih nogom više kročila u neki "supermarket" da imaju dostavu kod nas.
    Ide mi na živce sve od reda. Traženje parkinga, guranje, vrućina, ljudi koji nemaju pametnijeg posla pa samo šeću onuda, guranje kolica, vraćanje po nešto što stoji kod ulaza, hvatanje juniora okolo ako kolica nemaju sjedalicu, pa oni silni ljudi koji kašlju, prigovaraju, guraju se na blagajni, pa spremaju stvari u vrećice tek nakon što blagajnica SVE otkuca. Ode nam sat vremena dok se izvučemo odande. Onda još kad vidim nekakvog živčanog roditelja koji opali klinca po guzi jer je djetetu dosadno, pa na parkiralištu svaki puta netko vozi male bebu u krilu na prednjem sjedalu...
    Vrijeme koje je moglo biti korisno utrošeno na šetnju ili odlazak prijateljima. Vrijeme koje je neprocjenjivo.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Paci, a iz Konzuma se ne može online naručiti meso? :?

Ja sam malo gledala po tom njihovom online katalogu i sve mi se čini da nemaju baš sve proizvode koje imaju u trgovini :/

Što se tiče muža- čini mi se da me sad malo bolje čuo pa popušta

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Paci, a iz Konzuma se ne može online naručiti meso? :?

Ja sam malo gledala po tom njihovom online katalogu i sve mi se čini da nemaju baš sve proizvode koje imaju u trgovini :/

Što se tiče muža- čini mi se da me sad malo bolje čuo pa popušta

koliko se sjećam može, ali nisam stvarno dugo iz konzuma naručivala. trebali bi imati sve, bar na web stranici, ali drugo je što te nazovu pred dostavu pa kažu nemamo ovo,ovo, ovo....hoćete ono, ono i ono :/ s mercatorom mi se to ne događa ili vrlo rijetko.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliki je rok dostave za Konzum? Ako narucim recimo sad, kad ce mi doc naruceno? Ako sutra, to je ok, ali ne bih cekala do srijede...

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pogledaj si termine dostave, sigurno sutra ima slobodnih

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •