Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: PREDUPISNE OBAVEZE

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno PREDUPISNE OBAVEZE

Na jesen krecemo u skolu. Zanima me koje ste sve testove, preglede i razgovore morali obaviti prije upisa. Koliko dugo traju sve te "aktivnosti"?

Buduci da namjeravamo upisati dijete u skolu koja se ne nalazi u kvartu u kojem zivimo, moramo li se prethodno najaviti ravnateljici/ravnatelju ili pak ne?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Svakako se prethodno najavite ravnatelju/ici! (pomogućnosti prije 1. travnja). Naime, druga škola vas nije dužna primiti po automatizmu jer niste na njihovom upisnom području.

Što se tiče testova i pregleda i trajanja svega toga - to ti ovisi od škole do škole. Odnosno o tome koliko su u školi ekipirani po pitanju stručne službe (a i kakva je situacija u DV - neka testiranja se mogu ponekad obaviti i u DV, pa mišljenje samo proslijediti u školu) i s koliko ozbiljnosti u školi pristupaju upisima (ovisi još i o broju djece koju moraju upisati; ponekad ih je pogotovo u novijim naseljima Špansko, Sesvete npr. nemoguće zbog velikog broja sve ozbiljnije istestirati).
    Mislim da kod školskog liječnika trebate ići barem 2-3 puta (sistematski, vađenje krvi, cjepljenje)

Inače na ovom pdf su obično dvije - pomalo kontradiktorne - primjedbe roditelja o upisima:
    - da cijela procedura dugo traje - liječnik, pedagog, psiholog, logoped...
    - da se testiranja obavljaju pomalo površno bez dubljih zaključaka i mišljenja

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo prošle godine prilično brzo obavili predupisna testiranja. Prvo smo se naručili kod doktora školske medicine (prije toga smo se cijepili), zatim smo s potvrdom doktora o uspješno obavljenom testiranju upućeni na testiranje u školu i u 6 mj. smo obavili upis. Sve vezano za logopeda, psihologa itd. obavi vrtić. Još se mora uzeti potvrda od zubara da dijete redovito pregledava zube.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala Ti na brzom i iscrpnom odgovoru. Moram se onda pozuriti na razgovor u skolu, a ocito nece biti naodmet zamoliti tete da napisu misljenje. Namjeravamo u Cankaricu, cini mi se da su dobro ekipirani, a lani su, kako sam saznala na forumu, i upisali samo dva prva razreda. Stoga, valjda nece biti guzve ni ove godine.

Mislila sam da je procedura i dulja i zahtjevnija, ali ne valja se unaprijed radovati
    Hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je bilo veće uzbuđenje nego mojoj kćeri, ona se jedino uzbuđivala oko cjepljenja, ali sve je super prošlo. Prošlu jesen smo krenuli u školske pobjede, čula sam da je Cankarica jako dobra škola. Sretno!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ivci, mi smo upisali sina u školu koja nije na našem upisnom području. Kao što ti je rekla no@, svakako morate razgovarati u školi na vrijeme. Mi smo imali u užem izboru dvije škole, obje izvan našeg upisnog područja. U jednoj školi, koja nam je bila bliža, stavili su M. na listu čekanja. Nisu pomogle ni preporuke ni izvanredni rezultati koje je pokazao na testiranju. Naprosto, škola je imala veliki priljev djece i tako su postupili prema svima koji nisu s njihovog upisnog područja. Mi nismo htjeli riskirati, pa smo se obratili drugoj školi koja je odlična, ali nema takvu navalu. Razgovarala sam s ravnateljicom - rezultat je bio da su upisali malog i dobili smo učiteljicu koju smo željeli. Moram reći da sam prezadovoljna školom i učiteljicama, a i on je zadovoljan, što se odražava i na uspjehu.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ivci, D je ove godine krenula u Cankaricu i škola i učiteljice su stvarno ok. U vrtiću (Šumska jagoda) su nas pitali u koju školu će ići i dali nam "šalabahter" što je potrebno obaviti prije razgovora u školi - uputnica za vađenje krvi (ne sjećam se da li i urin), papir za zubara, raspored rada doktorice i telefon da se naručimo. Doktorici smo došli s nalazom krvi, nakon pregleda odmah cijepljenje i kod doktorice smo se dogovorili termin za razgovor u školi. I to je sve.
    Sretno! I vidimo se u školi!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala ti! Vidim da cemo ubrzo morati u skolu, a kao da odugovlacim s razgovorom iako nam se rujan smjeska, cak vise ne iz prikrajka

Drago mi je cuti da si zadovoljna Cankaricom, uglavnom cujem pohvale. Imas li mozda informaciju o uciteljicama, koju bi se moglo preporuciti?

A i s tetama moram razgovarati. Naime, dijete ne ide u kvartovski vrtic.

Btw, ide li tvoje dijete u boravak? Mi cemo nasu kcer upisati jer nemamo izbora.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

D ide u boravak - isto radi nužde. Ove godine su upisana samo dva prva razreda i oba su boravak.
    Za učiteljice ću se raspitati pa javim.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kopitram postove s duplog topica i brisem ga

Citiraj Ines prvotno napisa
    bome i mene to zanima
    joj opet sam se sjetila da ce mi dijete jos malo u skolu, opet bum dobila nervozni proljev

sto se tice drugog - bilo bi dobro da odes u tu skolu priupitati,mi imamo istu situaciju
    Citiraj IVCI prvotno napisa
    I tebi zelim srecu kao i sebi. I sto manje nervoze. Ocito se mi vise bojimo nego klinci. Javit cu ti kakvi su dojmovi s razgovora.
    Citiraj fegusti prvotno napisa
    koliko se sjećam, negdje u ovo vrijeme (veljača, ožujak) budu predupisi kada prijavite dijete u školu koju odaberete (ako nije uvjetovano adresom stanovanja).
    u školi dobijete obavjest o liječniku školske medicine kojem odvodite dijete na sistematski pregled i cijepljenje.
    ako da sada niste, trebate se opredjeliti za stomatologa koji djetetu pregleda šestice i po potrebi ih "pečatira".
    negdje tokom lipnja u školi bude psihološko testiranje i pravi upisi na koje se donosi uvjerenje od liječnika.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo lani krenuli u Cankaricu i kad sad sve skup zbrojim - zadovoljna sam!!Luka je stekao mnoge prijatelje i u svom i u drugim razredima, veseli se školi - jedino ga ulovi "trbuhobolja" ak se za nešto nije baš pripremio kak spada,ali inače sve pet!
    A kaj se učiteljica tiče -sve je to tak relativno!
    Mi imamo jednu mladu,dragu,ambicioznu i jednu stariju, strožu,stara garda učiteljicu - tak da je i tu neka ravnoteža.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I zaboravih reči - i mi smo u boravku jer nemamo druge opcije tipa baka servis i sl. jer nam je škola dosta udaljena od kuće.
    A prošle godine su upisana samo dva prva razreda po cca učenika i oba su boravak.navodno će boravak biti do trećeg,a u četvrtom će nastavu imati samo prijepodne.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mi ćemo u boravak jer smo također uskraćeni za baka-servis. Također nam predstoji vožnja i razvažanje jer se neću usuditi puštati svoju kćer tako malu da ide busom i prelazi Ilicu kraj okretišta na Črnomercu; sve dok malo ne stasa. Nadam se da neće biti problem jer ćemo je voziti prije posla, a poslije "skupljati". O iznimnim situacijama ne želim ni razmišljati, to ćemo dogovarati u hodu.

Vidim da spominješ engleski u Cankarici, mislila sam da se njemački uči kao prvi jezik. Očito sam krivo informirana ili možda postoji mogućnost izbora učenja jezika kao prvoga stranoga?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mi ćemo u boravak jer smo također uskraćeni za baka-servis. Također nam predstoji vožnja i razvažanje jer se neću usuditi puštati svoju kćer tako malu da ide busom i prelazi Ilicu kraj okretišta na Črnomercu; sve dok malo ne stasa. Nadam se da neće biti problem jer ćemo je voziti prije posla, a poslije "skupljati". O iznimnim situacijama ne želim ni razmišljati, to ćemo dogovarati u hodu.

Vidim da spominješ engleski u Cankarici, mislila sam da se njemački uči kao prvi jezik. Očito sam krivo informirana ili možda postoji mogućnost izbora učenja jezika kao prvoga stranoga?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U Cankarici je engleski prvi strani jezik i uči se od prvog razreda a u 4. je moguće izabrati njemački kao izborni predmet.
    Znači, nije moguće učenje njemačkog kao prvog jezika od 1. razreda. Ovo je 100% sigurna informacija.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala ti na ovoj informaciji!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako je - engleski je prvi jezik,a kasnije dobijaju njemački.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je procedura krenula, nevjerojatno rano.

Gledala sam da je Adi preklani dobio poziv krajem ožujka, a dvoje klinaca koje znam su već imali danas i sutra preglede u šk.ambulanti. Ja se nadam da će on dobiti poziv ovaj tjedan, što znači da se moram baciti u lov na potvrde stomatologa i liječnice opće prakse.

Ovo mi je nekako užasno rano i tako mi je prozujala njegova predškolska dob.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ala -
    kaj znaci 'dobio poziv'???
    kaj salju pozive doma?
    jel pise na tim pozivima kaj se treba obavljat i kojim redom?

ajme, opet cu dobit zivcanu trckalicu

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ines, smiri se, kod njih je to i prije bilo ranije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da mi smo specijali slučajevi Samobor ima takvu politku, šalju se pozivi svakom šk.obvezniku. U pozivu piše gdje i kad moraš doć i što moraš donijeti. A onda u ambulanti dobiješ takav poziv i za školu.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaa, zaboravila sam da si ti u drugom gradu
    a u zagrebu ne salju poziv?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, mislim da ne.

mi dobili danas poziv, pregled u šk.ambulanti 25.03. Ovo mi je super vijest jer sam na go taj tjedan Još ak obavimo i školu taj tjedan , mrak

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam totalna škola-neznalica (ako zanemarim činjenicu da iza sebe imam dobrih 18 godina škole), pa molim odgovore na možda malo naivna pitanja:
    -šta znači razgovarati prvo s ravnateljem škole (Nazovem školu, tražim ravnatelja i kažem "Dobar dan, ja sam ta i ta i htjela bih da moje dijete ide u vašu školu") ili :?
    -tko će mi dati raspored šta sve trebam obaviti (psiholog, pedagog, školska medicina itd.), kada i gdje?

Pomozite zabludjeloj mami.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mamanatali, mi smo dobili u vrtiću neki dan papire koje trebaju popuniti pedijatar i zubar, i uputnicu za laboratorij

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod nas u vrtiću bio sastanak prije par dana i nitko ništa. Morat ću malo priupitati tete sad kad vidim da vrtići daju te informacije.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Informacije znaju i daju u vrtiću, ali Grad Zagreb na svojim stranicama, a usporedo i na oglasnim pločama objavljuje obavijest o upisu. Ova obavijest obično izađe par dana prije 1.4. U njoj je opisano što sve budući školarac mora obaviti (liječnički pregled) i raspored ambulanti školske medicine za pojedinu školu i radno vrijeme liječnika.

Liječniku se naruči za pregled.

Kod nekih liječnika se upisuje na listu za razgovor u školi, a negdje je potrebno da roditelji sami nazovu školu kako bi se obavio ovaj razgovor.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ribice, hvala ti.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dizem

danas sam vidjela na stranicama grada zagreba nekakvu obavijest o doktorima koji su 'zaduzeni' za pregled djece (po skolama).

pitanja se odnose na Zagreb (kolko vidim - kod svakog je drugacije :/ ):
    treba li vadit krv/urin i s tim nalazom ici skolskoj medicini?
    treba li zubaru prije skolske medicine ili je svejedno? (ako je svejedno - sto da mi zubar napise?, trebam li neki obrazac?)
    gdje ce se cijepiti?

danas sam drugim poslom isla nasoj pedijatrici i pitala ju sve ovo, ali ona - ne zna.
    kaze da pitam tog doktora skolske medicine kod kojeg cemo ic pa da joj se onda javim.
    ocito je da ne razumije mame s proljevom....

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svaka škola ima svog školskog liječnika kojeg trebaš nazvati i ugovoriti termin za pregled. Koliko se ja sjećam prije toga treba u tom istom domu zdravlja vaditi krv i dati urin (preporučam ti da kupiš u ljekarni posudicu za urin i da to obavite doma i samo ponesete kad idete vaditi krv), nalazi se šalju kod liječnika kod kojega dođete na pregled na ugovoreni termin. Zubara isto obavite ranije jer i tu smo potvrdu trebali za lječnički pregled, nama je došla zubarica u vrtić, no ukoliko to kod vas nije tako organizirano obavite to kod svog zubara mislim da svi imaju te potvrde koje vam izdaju na kraju pregleda bitno je da piše svi zubi zdravi i sanirani. Nadam se da se dobro sve sjećam i da nisam ništa krivo napisala...imam osjećaj ko da smo se upisivali prije 100 godina a ne lani.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ines, "tvoja" doktorica je parni popodne, neparni ujutro, nazovi je na tel koji ti slajem u pp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas više ne treba krv i urin, ako postoji friški nalaz pogledaju ako ga nema ne treže vađenje.

mi smo liječnički uglavnom obavili (moramo još doći na cijepljenje i kontrolu pišeka) a sutra imamo razgovor u školi

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve ovisi kako se dr. organizira, ali najbolje je nazvati ih.

Nisam sigurna, ali mislim da uputnicu za vađenje krvi i urin izdaje šk. doktor, kao i papirić koji treba popuniti stomatolog.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi upisani

u kolovozu će poštom doć obavijest kad trebamo doć na nastavu. Pedagogica mu je rekla da se smije pohvaliti (posebno starijem bratu) da je dobio čistu peticu na upisu

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sutra zovem doktoricu
    u ponedjeljak imamo razgovor u skoli
    mislim da ce mi trebat pelene za odrasle

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    sutra zovem doktoricu
    u ponedjeljak imamo razgovor u skoli
    mislim da ce mi trebat pelene za odrasle
    kak sad to :?
    kaj se ne ide prvo kod doktora, a onda u skolu?
    uz neke vec upisane, imam osjecaj da smo sve propustili, a ne da sam tek prije neki dan vidjela obavijesti

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ti vise nemam blage veze kak, kaj i kojim redom ide.
    jucer sam cula jedno pet razlicitih verzija
    uglavnom - moja sogi je zvala u skolu i tak su nas narucili (ici ce skupa moja L. i necak; dobili termine odmah jedno iza drugog)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedno s drugim nema veze. Ja sam se naručila i u školu i doktorici, s time da prije doktorice moram obaviti neke predradnje: ići po uputnicu za krv i urin kod pedijatrice i onda oboje obaviti, donjeti potvrdu od zubara (tamo smo ionako u postupku, pa ću to sljedeći put uzeti), naći karticu cijepljenja (e stvarno ne znam gdje mi je) i onda još uzeti karton kod pedice i donjeti na uvid.

Valjda nešto nisam zaboravila.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja jos zapisala zdravstvenu iskaznicu

krv ne trebamo komplet nego hemoglobin samo (valjda sam dobro napisala

za karticu cjepljenja ne znam ni kak izgleda a kamoli di je

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zdravstvenu imam uvijek sa sobom, i da hemoglobin

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi idemo sutra vadit krv, doktorica dala uputnicu za kompletnu krvnu ipak (ne znam zasto, nisam ni skuzila dok nisam spremala uputnicu doma)
    casu za piskenje sam kupila

u ovom trenutku se dogovara zubarski pregled

a ja polako pocinjem slagat role drek papira kraj wc-a, imam osjecaj da ce mi trebat

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo i mi danas dobili termine. Doktorica školske medicine nam je dala i termin za razgovor u školi, nismo ništa sami zvali školu. S obzirom da je u ponedjeljak u jutro sistematski na školskoj medicini, ovaj tjedan moramo obaviti vađenje krvi (hemoglobin) i urin, te zubara. Karton sam već uzela od pedijatrice, a knjižicu cijepljenja i zdravstvenu knjižicu ionako stalno nosam u novčaniku. Na kraju sistematskog će navodno biti i cijepljenje (Mo-Pa-Ru?)

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobili termin za testiranje i za lijecnika
    uh

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Na kraju sistematskog će navodno biti i cijepljenje (Mo-Pa-Ru?)
    Da

Mi smo ga prošle godine izbjegli jer je Mišonja jedno od one djece koja su završilo u bolnici kada su primila cjepivo s godinu dana.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obavili smo sve osim sistematskog pregleda :D

sto se tice cjepljenja - meni je receno da se cijepi na tom sistematskom, a ako zelim cijepiti priorixom onda ga moram kupiti kada dolazimo na sistematski u apoteci u prizemlju doma zdravlja i brzo donijeti gore (skupa sa racunom) kako se ne bi prekinuo 'hladni lanac' (na ovo je prijateljica farmaceut umrla od smijeha, al eto - tako mi je receno)

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jučer naručila pregled kod zubarice, pa krećem u daljnje telefoniranje

drma me uzbuđenje ko da mi je prvi put

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jedna informacija: prilikom sistematskog pregleda na školskoj medicini se cijepi Mo-Pa-Ru-om. Ne postoji mogućnost cijepljenja Priorixom, ali postoji opcija (za one koji to žele) da dijete Priorixom cijepi njegov pedijatar, a na školsku se onda samo donese potvrda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedna informacija: prilikom sistematskog pregleda na školskoj medicini se cijepi Mo-Pa-Ru-om. Ne postoji mogućnost cijepljenja Priorixom, ali postoji opcija (za one koji to žele) da dijete Priorixom cijepi njegov pedijatar, a na školsku se onda samo donese potvrda.
    kako kod kojeg doktora/doktorice
    vidis da kod ines cijepe s priorixom

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sorry, nisam napisala da se ovo odnosi na školsku medicinu na Drvinju.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry, nisam napisala da se ovo odnosi na školsku medicinu na Drvinju.
    hoćeš reći Dragutina Golika

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •