-
Problemi sa stolicom
Evo kopiram tekst sa jednom drugog topica u nadi da netko ima rjesenje.
Naime, Andrea ima problema sa stolicom.
Stvarno pazim sta jede. Jede kuhano svaki dan, jako puno povrca i suhog voca..puno jogurta i drugih mlijecnih proizvoda..muesli...ali nikako s kakicom na zelenu granu
Jednom (prije otprilike mjesec dana) joj je bila jako tvrda, i mislim da je tada cak malo razrezala debelo crijevo...i od tada - uzas!
Suzdrzava se i ne kaka po par dana (kaze da joj kakica hoce izici van, ali ona joj ne da), ne zeli kakati, uhvati ju panika kad osjeti da joj je sila, pocne vristati da ne zeli da kakica dodje.
kad vise ne moze izdrzati, kaka vristuci, sva se oznoji
najgore je sto stolica vise nije tvrda..mislim, nije ni kasasta, onak je normalna. obicno je ima jako puno jer ne kaka po par dana, ali nije tvrda.
Ali kad kaka, ona nenormalno jako stisce, tako nisam ja ni na porodu :/ i to traje po pola sata, nekad i dulje
Ma uzas. uopce ne znam sta da radim..davala sam joj cajeve, sok od sljive, namakala sljive prek noci pa je pila tu vodu - nema sta nisam probala
Jedino ju jos nisam vodila doktoru.
A to je zato je je uzasno istraumatizirana. Ne da blizu guzi..Jednom nakon kakanja sam primjetila da joj je medjica jako naotecena i tvrda..vristala je kad sam ju dirnula
Bojim se vodit je doktoru jer nema sanse da ju pregledaju..a uostalom sto mogu i vidjeti?
Ako netko ima kakav savjet, rado bih ga cula
-
ja imam sličnih problema... pisala sam u temi ispod, uopće nije do zdrave prehrane prilagođene opstipaciji jer je ona već dugo aktualna i kakač je dobre tvrdoće, odnosno mekan, kad je krenula u jaslice stolica joj je postala tvrda, teško je kakala i primjetila sam vani nešto kao brazdu prema van... više nejde u jaslice...
uglavnom sada je nešto boli i svrbi dok kaka, pedijatrica (išla sam k njoj sama bez kćeri) nam je dala kremu protiv hemeroida, točnije u našem slučaju nekih fisura + planinski čaj i moram ti reći da pomaže... kakanje više nije bolno...
ali koma mi je i kako to spriječiti? i zašto se to događa?
-
-
nego napisala si da jede puno mliječnih proizvoda ja sam došla do informacija da to može biti reakcija na previše bjelančevina iz kravljeg mlijeka... a i moja jede puno mliječnih proizvoda...
druga stvar koju sam iskopala mi se baš ne sviđa, to je neka abnormalnost da dijete tiska više nego bi trebalo i rade se dodatni napori zbog ne znam čega... i to je trajno...
pa moguće je zbog sjedenja na hladnom, sad je zima...
tu kremu koju mi je dala pedijatrica (uopće ne znam dal ima fisure unutra ili vani ni što je to ali dok zaspi joj namažem izvana i s nekim čudom malo uguram unutra (tako je rekla pedijatrica), tek je koristimo 2 dana...) i nema bolne stolice....
-
jooj sjećam se kroz maglu... bila je jednom tema o opstipaciji i namirnicama
i netko je od moderatora pisao o sirupu (mamma san, mamma Juanita?)
ali mislim da je to bila preporuka od gastroenterologa ili pedijatra
probajte u pretražnik ubacit, ako sam se ičeg dobro sjetila
-
Ivonna ja sam to proživljavala sa svojom malom više od godinu dana, ni ne pamtim koliko dugo je to trajalo. Nikad kraja toj muki.
Sve je počelo sa jednom tvrdom stolicom, koju jedva pokakala i bilo je i krvi.. Nakon toga je stolicu zadržavala i po 5 dana... Prije toga je kakala nekad i po tri puta na dan. Probali sve metode i ništa nije uspjevalo...
Sad ima 3 god i 3mj (a počelo sa otprilike1,5god) i mogu reći da tek posljednijh 6mj normalno kaka. Ma i sada nekad zna raditi probleme oko kakanja.
Ali jedina uspješna metoda (donekle) Je bila da smo ju stavljali u kadu pa bi se ona držala za rub i tako je malo po malo krenulo na bolje. Ali jedino što ti mogu reći da će proći samo kroz neko vrijeme. Nju ti je jednostavno strah i boji se da ću je opet boljeti...
A i od bratića mali je imao isti slučaj i trajalo do 3,5god. Dugoo
-
Evo curke tu je link gdje mama san govori o funkcijskoj opstipaciji.
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=55272
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma