Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: hpv, carski ili prirodno?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno hpv, carski ili prirodno?

hej drage! ovako, ja sam u 37.tj i gledala sam po forumima dal ima tko identican problem, al...uglavnom...prije mi je papa bio uredan, al na pocetku trudnoce mi je ustanovljen cin2,3+hpv...tokom trudnoce mi se papa malo popravio.problem je u tome sto doktor koji mi vodi trudnocu u petrovoj mi preporuca vaginalni porod, i bila sam i kod privatnika u Vili-ju koji mi takoder rekao da komotno mogu prirodno roditi.ali moj (inace) ginekolog kod kojeg trenutno idem po uputnice trenutno i tako to (premda je fenomenalan i upucen je u moju situaciju jako dobro) mi je savjetovao da je bolje da idem na carski.iz razloga sto bi beba na izlasku mogla pokupiti hpv...pa ti budi pametan...imam 25.g. i prva mi je trudnoca i nemam pojma sto me ceka i strah me poroda maximalno...pogotovo kad procitam neka vasa neugodna iskustva..ajmeeee....znam da sam otegnula, stoga isprike, ali ako je itko imao ovakav "problem" molim za odgovor...hvala!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

9. Myth: A pregnant woman with genital warts is very likely to have a child with respiratory papillomatosis.

This myth refers to a possibility that, during childbirth, the baby may contract the human papillomavirus while passing through the mother's HPV-infected birth canal. The risk is real but quite small, and has been associated with only two specific types of HPV: 6 and 11. If a baby does contract HPV during birth, and if the infection persists, it may cause the child to develop lesions on the vocal cords that can interfere with breathing. This condition, known as respiratory papillomatosis, can be treated.

Delivery by cesarean section offers a baby some protection against HPV infection, but not a guarantee. Overall, the risk of respiratory papillomatosis for the baby is far smaller than the general risk of complications arising from a C-section. Pregnant women with genital warts should discuss the risks and options with their physician well before their due date and decide for themselves what they would like to do.
    Ukratko, rizik prenosenja je usko povezan s dva tipa HPV-a, 6 i 11. A i tada je rizik infekcije puno nizi od rizika da ce se pri carskom pojaviti komplikacije.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako nemas problema s engleskim, samo naguglaj "hpv and birth" i dobit ces dosta tekstova.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja imam hpv- ne vidljiv na papi ali imam hrpetinu kondiloma koji su buknuli u trudnoci a uzrokovani su hpv-om. Nije mi palo na pamet ici na carski radi toga posto je dr. rekla da je bolje ne dirati nista i posto vidim da muz nema nista...Ocito se ne prenosi bas tako lako

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imam CIN I vec 2 godine, hpv visokog rizika. Krajem rujna sam rodila zdravog dječačića vaginalno i na pamet mi nije padalo da ne bih mogla roditi vaginalno.
    hpv nisam nikako tretirala, na sreću, CIN nije rastao.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam prvo dijete rodila dok sam imala hpv visokog rizika i cin 2.
    vaginalno, nitko mi nije ni spomenuo carski

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja sam vaginalno rodila s hpv-om, doduse niskorizicnim al virus je virus.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma pitam vas iskljucivo zbog bebe jer ne bih htjela da slucajno beba ulovi hpv...pa kako svaki doktor vrti svoj film, vise su me zbunili...tako da hvala vam cure! ukratko, ne trebam brinuti TOLIKO zbog toga...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •